Ledare: Sverige borde ta hjälp av snabbester

0
17

Det är spridda skurar på torsdagens ledarsidor. SvD:s Susanna Silfverskiöld frågar sig varför snabbtester inte används som ett verktyg i det svenska arbetet för att bekämpa covid-19. ”Enskilda företag nyttjar snabbtester, men från politiskt håll har de inte ålagts någon systematisk funktion i samhället”, skriver hon. Dagens Nyheter skriver om postcovid och efterlyser en tydlig satsning från regeringen för att öka kunskaperna om de kvarvarande symtomen. ”Givet hur många som varit sjuka i covid är risken stor att det handlar om ett stort antal personer”, skriver man. I Aftonbladet skriver Ingvar Persson om den glödheta bostadsmarknaden som gör honom skräckslagen. ”I bästa fall bromsar utvecklingen in. I värsta fall spricker bubblan. Jag har sett det hända förut, för 30 år sedan”, skriver han. Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.