Iva-personal i upprop – kräver extra ersättning

0
48

Iva-personal i upprop – kräver extra ersättning

Endast inlånad personal i Region Värmland får ett lönepåslag för att de jobbar på covid-avdelningar. Nu rasar fasta iva-medarbetare på Centralsjukhuset i Karlstad, som i ett öppet brev till ledningen kräver samma uppskattning.

TTOrdinarie personal på iva på Centralsjukhuset i Karlstad kräver att få samma extraersättning som inlånade kollegor. Arkivbild.Bild: Yvonne Åsell/SvD/TT Ett 60-tal ur personalen inom intensivvården på Centralsjukhuset i Karlstad har fått nog av ojämlik behandling. Sedan november i fjol får personal som lånas in till covid-avdelningar ett extra lönepåslag, något den fasta personalen inte får. I ett öppet brev till ledningen kräver de nu samma ersättning, rapporterar lokala medier.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.