‘iOS 14.4 waarschuwt voor gebruik onofficiële cameraonderdelen’

0
59

Het ziet er naar uit dat Apple met een waarschuwing komt op iPhones waarvan de camera is gerepareerd of vervangen door een derde partij. In de tweede beta van iOS 14.4 lijkt een code te zitten wat op zo’n melding wijst, zo schrijft MacRumors. Eerder deed Apple dit al eerder met onofficiële iPhone-accu’s en -schermen.

‘Waarschuwing bij onofficiële camera in je iPhone’

Als je je iPhone laat repareren bij een onofficiële reparateur, dan zal je iPhone de volgende melding gaan geven: “Kan niet verifiëren dat deze iPhone een echte Apple-camera heeft”. De melding zal waarschijnlijk te vinden zijn in de instellingen, maar het blijft voor nu slechts bij een ontdekte code. Mocht Apple deze waarschuwing wel laten zien, dan laten ze nogmaals blijken dat je je iPhone het beste door Apple zelf kan repareren.

Toch lijkt het erop dat de melding verder geen gevolgen heeft voor het gebruik van de iPhone. Apple geeft soortgelijke waarschuwingen ook als blijkt dat er een