Problemen Oplossen met Windows Search Indexer op Windows 10

0
302

Heeft u een probleem hebt met de zoeken-functie in Windows 10 het Start-menu of het Bestand Explorer? Of Windows kan niet vinden van uw bestanden te indexeren is het gebruik van te veel CPU of zoeken niet werkt, Microsoft ‘ s Indexer Diagnostics tool kan helpen bij het oplossen van problemen.

Dit instrument biedt inzicht in de innerlijke werking van de Windows Search indexer dienst, en dit kan je helpen bij het identificeren van problemen en oplossingen. Het is vergelijkbaar met de Diagnostische Gegevens Viewer—een power-user tool die biedt extra informatie kun je normaal gesproken niet ziet over Windows 10 te verwerken krijgt.

Aan de slag, het downloaden van Microsoft-Indexering Diagnostics tool uit de Microsoft Store. Start het op en geef het administrator-toegang—het moet die machtigingen tot toegang en bijgewerkt de Windows search indexer.

Tussen de tabbladen klikt in het linker venster om informatie weer te geven over de indexing-service, de status ervan, welke bestanden het indexeren en wat te zoeken. Er zijn ook diverse hulpmiddelen voor het oplossen van op dit paneel. Het belangrijkste venster “Status van Service,” die zal u tonen hoeveel items de indexering heeft in de database en het aantal bestanden dat het is opgenomen in het laatste uur, dag en week.

Als Windows search niet werkt, klikt u op “Zoeken Werkt Niet” in het linkervenster. Gebruik de “Start” – knop om snel opnieuw op de zoek-service om problemen op te lossen.

Als dat niet helpt, klikt u op de “Reset” – toets voor het resetten van de status van de indexing-service. Dit zal enkele minuten duren. Als de interface wijst erop, een reset “zal helpen als het Zoeken Indexering vast te zitten in een slechte staat.”

Als zoeken in een bestand niet kunt vinden, klikt u op “Is mijn bestand worden geïndexeerd?”, blader naar het bestand dat u Windows wilt zoeken en klik op ‘Verifiëren’.

Windows zal u vertellen of het bestand is te vinden in de index zoeken, en indien niet, waarom de search indexer is het negeren van zo kunt u eventuele problemen.

Andere tools beschikbaar in de Indexeerfunctie Diagnostiek zijn:

 • Wat wordt er geïndexeerd? – Geeft de paden worden geïndexeerd en eventuele uitgesloten paden die niet wordt geïndexeerd. U kunt toevoegen en verwijderen van opgenomen en uitgesloten paden hier.
 • Zoeken wortels – Laat zien waar je Windows zal beginnen zoeken, bijvoorbeeld in de root van de C: map.
 • Content Viewer – Bekijk de bestanden van de indexering indexering, en de precieze tijd het geïndexeerd hen. Bijvoorbeeld, als de search indexer was het gebruik van veel van de CPU op een bepaalde tijd, kunt u zien welke bestanden het was indexering op dat moment en overwegen uit te sluiten van de “Wat wordt er geïndexeerd?”.
 • Query-Viewer – Monitor wat zoek-query ‘ s worden verzonden naar de Windows search indexer. U kunt klikken op “Start Luisteren,” zoekopdrachten uit te voeren, en precies zien wat er in de achtergrond.
 • Index Item Statistieken – Bekijk hoeveel items worden geïndexeerd per app op uw systeem. U kunt ook exporteren van gegevens over de index naar een CSV-bestand.
 • Feedback – op Dit tabblad kunt u het verzamelen van sporen en logs die zal toezien op de indexering van de resource gebruik en de functies. Er is een “Bug” knop hier, dat zal u laten bestand rapporten over problemen met de indexering met Microsoft.

Veel van deze functies zijn alleen handig zijn voor ontwikkelaars die werken op de search indexer of mensen het verzenden van probleemmeldingen die ontwikkelaars, maar het is nog steeds geweldig om zo inzicht in de innerlijke werking van Windows 10.

Microsoft is het aanpakken van het gebruik van resources problemen met de indexering—kijk naar de correcties die zijn aangebracht in Windows 10 Mei 2020—Update en met deze tool stelt Microsoft ontwikkelaars hard aan het werk voor het optimaliseren van de zoekfunctie, het verminderen van het gebruik van bronnen en het oplossen van bugs.

GERELATEERD: Hoe om te Zoeken in Al Je PC ‘ s Bestanden in Windows 10 Menu Start

LEES VERDER

 • “Wat is het Verschil Tussen Digitale en Optische Zoom?
 • “PSA: Annuleren kan Gratis Proeven Onmiddellijk Na het aanmelden
 • “Hoe je Emoji op Je Mac met een Sneltoets op het Toetsenbord
 • “Het opzeggen van de CBS All Access-Abonnement
 • “5 Foto’ s Bewerken Tips om Uw Foto ‘ s Pop