Felsökning i Windows sökindex på Windows-10

0
578

Har du problem med sökfunktionen i Windows 10 Start-menyn eller File Explorer? Om Windows inte kan hitta dina filer, indexering är att använda för mycket CPU eller sök inte fungerar, Microsofts Indexeraren Diagnostik verktyg kan hjälpa dig att felsöka.

Detta verktyg ger insikt i det inre arbetet i indexeringstjänsten i Windows-service, och det kan hjälpa dig att identifiera problem och lösningar. Det är liknande till Diagnostiska Data Viewer—en power user verktyg som ger extra information som du normalt inte kan se om Windows-10: s interna.

För att komma igång, ladda ner Microsofts Indexeraren Diagnostik verktyg från Microsoft Store. Starta den och ger it-administratören tillgång—det behöver behörigheter för att komma åt och uppdaterat Windows sökindex.

Klicka mellan flikar i den vänstra rutan om du vill visa information om indexeringstjänsten, dess status, vilka filer det är indexering och vad det är du söker. Det finns också olika verktyg för felsökning i denna ruta. Den viktigaste rutan är “Service Status”, som kommer att visa hur många artiklar indexeraren har i sin databas, och hur många filer det är indexerad i sista timme, dag och vecka.

Om Windows search fungerar inte på alla, klicka på “Sök Inte Fungerar” i den vänstra rutan. Använda “Starta” knappen för att snabbt starta om den söktjänst för att åtgärda problemen.

Om det inte hjälper, klicka på “Reset” knappen för att återställa tillståndet i indexeringstjänsten. Detta kommer att ta flera minuter. Som gränssnitt påpekar, en reset “kommer att hjälpa om sökindexerare är fast i ett dåligt skick.”

Om sökningen inte kan hitta en fil, klicka på “min fil indexeras?”, bläddra till den fil du vill att Windows ska hitta och klicka på “Verifiera.”

Windows kommer att berätta om den filen finns i sökindex och, om inte, kommer att förklara varför sökindexerare är att ignorera den så att du kan ta itu med eventuella problem.

Andra verktyg som finns i Indexeraren Diagnostik är:

 • Vad är indexeras? – Visar de vägar som indexeras och eventuella tekniska vägar som inte är indexerade. Du kan lägga till och ta bort inkluderade och exkluderade vägar här.
 • Sök rötter – Visar var du Windows kommer att börja söka—till exempel, i roten på C: directory.
 • Innehåll Viewer – Visa de filer som indexeraren är indexering, och den exakta tiden det indexerade dem. Till exempel, om en sökindexerare var med en hel del CPU vid en viss tidpunkt, kan du se vilka filer det var indexering på den tiden och överväga att undanta dem från “Vad är indexeras?”.
 • Fråga Viewer – Övervaka vilka sökfrågor som skickas till Windows sökindex. Du kan klicka på “Börja Lyssna” utföra sökningar, och se exakt vad som händer i bakgrunden.
 • Index Punkt Statistik – Visa hur många objekt som är indexerade för varje app på ditt system. Du kan också exportera information om index till en CSV-fil.
 • Feedback – den Här fliken kan du samla in spår och stockar som kommer att övervaka indexeraren är resurs-användning och funktioner. Det är en “Fil Bugg” – knappen här som kommer att låta dig att inlämna rapporter om problem med indexeraren med Microsoft.

Många av dessa funktioner är endast användbart för utvecklare som arbetar på en sökindexerare eller personer att skicka felrapporter till de utvecklare, men det är fortfarande bra att ha en sådan insikt i det inre arbetet i Windows-10.

Microsoft har varit att ta itu resursanvändning problem med indexeraren—titta på de korrigeringar som gjorts i Windows 10 Maj 2020 Update—och detta verktyg tyder på Microsofts utvecklare är hårt arbete med att optimera sök-funktion, minska resurs-användning, och att rätta fel.

RELATERAT: Hur vill Söka efter Alla Dina PC-Filer i Windows 10 Start-Menyn

LÄS NÄSTA

 • “Vad är Skillnaden Mellan Digital och Optisk Zoom?
 • “PSA: Avbryt Gratis Prövningar Omedelbart Efter Undertecknandet Upp
 • “Hur man Skriver Emoji på Din Mac med ett Kortkommando
 • “Hur vill Avbryta Din CBS Alla Tillgång Abonnemang
 • “5 Enkel fotoredigering Tips för att Göra Dina Bilder Pop