Alles wat Je Nodig hebt voor een Hoge Kwaliteit Voice Chat, Opnames en Podcasts

0
399
Branislav Nenin/Shutterstock.com

Of je begint een podcast, YouTube-kanaal, of stream, audio kwaliteit is de sleutel. Niemand wil luisteren naar rommelig audio, en u zeker wilt weten dat u bent luid en duidelijk. En er is veel dat je kunt doen om te verbeteren van uw audio-kwaliteit, zelfs als je te maken hebt met beperkte ruimte of het budget.

Microfoon Plaatsing en Accessoires

Aokeo

Ten eerste, de microfoon moet goed ingesteld. De microfoon dicht bij uw mond, zodat u comfortabel kunt spreken in het zonder uw stem te verheffen. Dit helpt ook om ervoor te zorgen dat de microfoon pakt uw stem boven alle achtergrondgeluiden, die zal van pas komen als het gaat om het bewerken van uw opname.

Terwijl de microfoon kan komen met een kleine stand kan zitten op je bureau, je moet investeren in een goede microfoon arm voor een paar redenen. De meest voor de hand liggende voordeel van een microfoon arm is dat ze verstelbaar, dus je kunt het zo instellen dat het direct naar uw mond. Het andere grote voordeel is dat de schok absorptie—als uw microfoon rust op uw bureau trillingen zal overdragen door middel van de stand en het geluid verschrikkelijk op de opname.

Een shock mount kan ook nuttig zijn voor dit, maar je zult moeten er één gebouwd met de microfoon van de grootte in het achterhoofd. Hetzelfde met mic armen, zoals sommige microfoons hebben een unieke aansluitingen, die een mic arm zal moeten worden ontworpen. Vele microfoon fabrikanten produceren hun eigen accessoires, dus dat is meestal uw beste weddenschap wanneer het gaat om armen en mounts.

Een ander stuk van de apparatuur die u kunt kopen voor uw microfoon is een pop-filter. Deze dienen als een eenvoudig, maar belangrijk doel: Ze filteren uit ploppen. Poppen zijn het resultaat van snel bewegende lucht waardoor het contact met de microfoon, en ze zijn een smet op een opname. Wanneer je een woord met de letter “P” in het, je wens produceren van een plosive. U hoort het verschil pop filter maakt voor jezelf in deze geweldige video door YouTuber FrenchToast Phillip.

Sommige microfoons hebben aangepaste pop-filters aangebracht door de fabrikant, dat is vooral belangrijk als uw microfoon heeft een unieke vorm. Anders zijn er een ton van de algemene pop-filters die er zijn dat zal werken met een microfoon.

Kopen op Amazon

Akoestische Schuim

Siless

Zelfs wanneer de microfoon is perfect ingesteld, echo is iets wat je zult waarschijnlijk altijd worstelen. Echo zorgt ervoor dat uw opnames klinken rommelig en onprofessioneel, en in het bijzonder slecht gevallen kan het moeilijk maken om te begrijpen wat je zegt. Dit is waar akoestische schuim komt—het is ontworpen om te vangen een echo te bieden duidelijker opnamen (en ook het blokkeren van externe geluiden uit komen).

Tal van opties zijn beschikbaar wanneer het gaat om akoestische schuim, van eenvoudige vierkante panelen tot meer complexe vormen (zoals stukken in een hoek). U hoeft niet voor elke centimeter van uw muren in de akoestische schuim, maar met een paar panelen vooraan, achter en aan de zijkant van uw opname-gebied gaat een lange weg.

Vindt u de panelen in iedere vorm, de grootte en de kleur die je ooit zou kunnen nodig hebben, maar een ding dat je moet zich bewust zijn van de dikte van het schuim. Hoe dikker het schuim is, hoe effectiever het zal zijn in het absorberen echo en het blokkeren van extern geluid. Echter, dikker schuim is beduidend duurder dan de dunne schuim.

Je moet misschien een bepaalde dikte van het schuim, afhankelijk van uw situatie. Als de kamer die je opneemt in een groot en leeg met veel lawaai van buitenaf, moet u mogelijk schuim in de drie – tot vier-inch-dik bereik. Aan de andere kant, als u een opname op een rustige plaats in een kleine kamer met een stuk van het meubilair, dan kunt u waarschijnlijk wegkomen met één-inch-dik schuim.

Kopen op Amazon

U kunt ook kopen een isolatie shield ontworpen om te zitten op uw bureau en rondom uw microfoon. Deze schilden zijn bedekt met akoestisch schuim en doen een geweldige job het isoleren van uw stem. Als u niet wilt dat om iets op te hangen op je muren, dit is een snelle en niet-permanente optie om zich te ontdoen van uw opnamen van echo.

Het nadeel van isolatie schilden is dat het moeilijk kan zijn te zien rond het schild tijdens het opnemen. Dat is prima als u een opname van een voice-over en kan het script en de notities op uw telefoon, maar als je streaming of podcasting en moet in staat zijn om alles te zien op uw computer scherm kan lastig zijn.

Schuim dikte is hier net zo belangrijk is, en dikkere isolatie schilden zal meer kosten dan comités van de muur van dezelfde dikte zou. Dit is precies de situatie waar je bent meer te betalen voor gemak (ervan uitgaande dat het schild niet in de weg staan van wat u hoeft te doen).

Kopen op Amazon

Als u geld wilt besparen of wilt panelen in een specifieke vorm, je kunt eigenlijk uw eigen akoestische panelen als u bereid bent te zetten in het werk. YouTube-kanaal DIY Perks heeft een leuke video, die toont het proces voor het creëren van je eigen panelen en hoe om te kiezen van de beste materialen. Ze hebben ook een meer budget-vriendelijke versie als je iets wilt, eenvoudiger en goedkoper.

Post-Productie

Audacity

Na uw kamer en microfoon zijn ingesteld perfect, post-productie bewerkt is nog steeds noodzakelijk voor het verbeteren van uw opnamen. En er zijn veel tools voor dit, of u wilt bewerken uit de pauzes, de balans van het volume, of het verwijderen van de achtergrond ruis.

  • Audacity (Windows/Mac, Gratis): Audacity is perfect voor beginners: Het is volledig gratis, open-source (wat betekent dat iedereen kan aanpassen van de source-code toe te voegen in nieuwe functies), en is krachtig genoeg om de moeite waard te investeren tijd in het leren. U kunt uw audio binnen het programma zelf, en bewerk vervolgens het echter zie je past. De UI is een beetje onhandig, maar er is een schat van tutorials online op het gebruik van het programma goed.
  • Adobe Audition (Windows/Mac, $19.99/maand): Auditie is Adobe ‘ s high-end professionele audio-editor ontworpen voor voice-overs, podcasts, muziek en meer. Het is een extreem krachtige audio-editor, maar het komt met de afweging gemaakt te worden moeilijker om te leren. Als je ambitieuze plannen en wil om te duiken in de diepe recht uit de vleermuis, dan Auditie is een goede keuze. Auditie is ook beschikbaar in het Adobe Creative Cloud-Suite (inclusief alle Adobe-programma ‘ s) voor € 52.99 een maand.
  • GarageBand (Mac/iOS, Gratis): Voor Mac-en iOS-gebruikers, GarageBand zal een bekende naam. Dit is Apple ‘ s gratis app voor het bewerken van audio dat is vooral ontworpen voor het produceren van muziek maar kan werken voor stem opnames en. Het is een relatief eenvoudige editor, maar het werkt goed voor wat het is. Apple heeft ook een Logic Pro X, dat is een high-end audio-editor met veel meer mogelijkheden en functies, maar het kost $199.99.
  • Sodaphonic (Web, Gratis): Dit is een web-gebaseerde audio-editor en het is een geweldige optie als u niet wilt het niet (of niet kan) de installatie van een meer traditionele editor op uw systeem. U kunt knippen en toevoegen van effecten aan uw audio, samen met het opnemen van uw audio direct op de website. De functies zijn niet zo diep als de andere programma ‘ s vermeld, maar voor eenvoudige projecten, het kan zeker werken.
  • Alitu (Web, $28/maand): Alitu is een beetje verschillend van de rest van de programma ‘ s hier. In plaats van het geven u de tools te fine-tunen van jouw audio, Alitu wil doen al het werk voor u. Nadat u geeft Alitu uw opgenomen audio tracks, het zal evenwicht van audio, het verwijderen van achtergrond ruis, en zorg ervoor dat je luid en duidelijk. Alitu is ontworpen voor podcasting en heeft meerdere publiceren functies gecentreerd rond, maar u kunt nog steeds downloaden van de bewerkte audio als normale bestanden als u wilt om iets anders te doen met het. Alitu kosten $28 per maand, of $280 per jaar.

Stem opnamen zijn ingewikkelder dan alleen het spreken in een microfoon. Maar je kunt bereiken groot audio-kwaliteit, zelfs als je je beperkt tot een kleine slaapkamer. En zodra u klaar bent met uw geïmproviseerde studio, worden uw opnames ervoor dat het geluid beter dan ooit tevoren.