5 Foto ‘s Bewerken Tips om Uw Foto’ s Pop

0
484
Tero Vesalainen/Shutterstock

Het verschil tussen een goede foto en een goede zou kunnen zijn de paar minuten besteden aan het bewerken voordat u delen. Deze technieken kunnen snel uitwerking op de kwaliteit van uw foto ‘ s.

U kunt al deze wijzigingen op een smartphone met ingebouwde programma ‘s, zoals Apple’ s app Foto ‘s of Google-Foto’ s. Er zijn natuurlijk meer in-diepte apps beschikbaar voor zowel hobbyisten en professionals.

Het herstellen van de Details Van de Schaduwen en Highlights

Hoogtepunten zijn de lichtste gedeelten van de afbeelding, terwijl de schaduwen zijn het donkerst. Als een van deze zijn zuiver wit of puur zwart, deze gebieden zijn over – of onderbelicht. Gelukkig, kunt u proberen en claw back detail van deze gebieden met behulp van de “Highlights” en “Schaduwen” schuifregelaars.

Het formaat dat u gebruikt voor het vastleggen van uw beeld zal van invloed zijn op hoeveel detail je kunt herstellen. Als u de opname een opname in RAW op een digitale SLR of mirrorless camera, of je hebt een smartphone-app die kan opnemen van RAW-foto ‘ s, je hebt een hoop meer te werken.

Echter, als u een gecomprimeerde afbeelding-formaat, zoals JPEG, veel van de details in de hooglichten en schaduwen is verwijderd tijdens de compressie proces. Een RAW bestand is veel groter, omdat het behoud van alle gegevens dat wordt vastgelegd wanneer u op de ontspanknop, met inbegrip van delen die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog zonder enige bewerking.

Deze onbewerkte beeld heeft donkere en lichte onderdelen. Tim Brooks

Zelfs als je fotografeert in JPEG op een smartphone, moet u in staat zijn om te herstellen wat details. Het doel is om hier een ‘plat’ beeld, waarbij er geen over – of onderbelichte gebieden. Door dit te doen, zult u het contrast verliezen, maar dat is oké, want je kunt weer toevoegen daarna.

Ten eerste, het verminderen van de “Hoogtepunten” schuif totdat je ziet wat detail terug te keren naar de lichtste gedeelten van de afbeelding. Vervolgens verhogen van het “Schaduwen” schuifregelaar om het herstellen van detail in de donkerste gebieden.

Hoe ver ga je met een van deze instellingen is afhankelijk van uw imago, het formaat, en de look die u probeert te bereiken.

Hetzelfde beeld van boven met de hooglichten en schaduwen aangepast aan detail herstellen. Tim Brooks

Je hebt nu een vlak beeld met een meer dynamisch bereik. U kunt nu geleidelijk toevoegen van wat contrast in de afbeelding met behulp van de schuifbalk contrast. Langzaam gaan, maar u wilt niet te verliezen een van de details die u net hersteld. De sleutel is het vinden van de juiste balans tussen het dynamisch bereik en het contrast.

U kunt gebruik maken van deze techniek op te lossen over – of onderbelichte beelden door de nadruk op de hooglichten of schaduwen, respectievelijk.

Strek Uw Foto ‘ s (of Andere Rechte Lijnen)

Als je niet al rechtzetten van uw afbeeldingen, maar het is mogelijk heb je nog nooit gemerkt dat ze ongelijk. Helaas, wanneer je begint te merken, kan het snel een obsessie geworden. U kunt het opslaan van uw gezond verstand door altijd corrigeren van uw afbeeldingen in de postproductie voordat je ze deelt.

De makkelijkste manier om het rechtzetten van een afbeelding is te kijken naar de horizon. Als de afbeelding van een landschap of functies die de horizon in een prominente manier (zoals een groepsportret genomen buiten), zich te houden aan de horizon waar mogelijk.

Natuurlijk, er is meer aan de afbeeldingen rechttrekken dan gewoon overeenkomen met de horizon.

Niet alle beelden zijn voorzien van de horizon. In die gevallen is het belangrijk om te kijken voor andere rechte lijnen die u kunt gebruiken. Bijvoorbeeld, in binnen-shots, je zou kunnen kijken voor balken of pilaren. Soms, hoewel, je zou kunnen hebben een afbeelding met lijnen die niet recht om te beginnen met, zoals balken in een oud gebouw of een omgevallen hek.

In deze gevallen, moet u gebruik maken van uw beste oordeel te halen een prominente rechte lijn en zich te houden aan het. Er zijn veel factoren in het spel, waaronder brandpuntsafstand en uw perspectief wanneer u de opname heeft gemaakt. Bijvoorbeeld een afbeelding van een wolkenkrabber schoot omhoog zal waarschijnlijk voorzien van twee convergerende lijnen die dichter in de buurt van de top.

U kunt veel meer hands-on door te spelen met perspectief vertekening tools. Deze kunt u handmatig verdraaien van een afbeelding op beide assen voor een perfect resultaat.

U kunt ook kiezen voor de lijnen verstandig en loop met hem!

Snijd de Afbeeldingen voor een Betere Samenstelling

De meeste digitale camera ‘ s nu schieten in het bereik van ongeveer 20 megapixels. Dit is voldoende voor het afdrukken van een ongerepte foto op ongeveer 18 x 12 cm op 300 dpi. U kunt zelfs meestal het afdrukken van een grotere versie op 200 dpi of lager. Dit betekent dat zelfs als u het afdrukken van de beelden, heb je een grote ruimte om te spelen te maken van gewassen en het verbeteren van uw samenstelling van de post.

Het is altijd beter om de nagel naar beneden de samenstelling voordat u op de ontspanknop. Denk daarom twee keer na voordat je een schot zal zeker verbeteren van uw fotografie. Echter, fotografie houdt ook inzicht in welke veranderingen u kunnen leveren aan het verbeteren van uw afbeeldingen nadat u ze bijsnijden en het is een krachtig hulpmiddel.

Deze onbewerkte beeld heeft een afleidende voertuig spiegel op de voorgrond. Tim Brooks

Wat laat je van een foto kan net zo belangrijk als wat je weggaat. Zoomen met je voeten niet altijd mogelijk is, en niet iedereen kan dragen voor een 400 mm objectief in hun achterzak. Wees niet bang om te verliezen storende elementen die de aandacht weg van het onderwerp van uw foto.

Bijsnijden hiermee verwijdert u storende elementen. Tim Brooks

Vergeet niet, er zijn geen strikte regels als het gaat om fotografie. Experimenteren tot je tevreden bent met de resultaten. Vergeet de regel van derden, of op zijn minst proberen niet om op te leunen te veel tijdens uw workflow. Focus in plaats daarvan op het maken van een compositie dat voelt biologische, ongeacht waar de rasterlijnen vallen.

Het verwijderen van storende voorgrond objecten of irrelevante details rond de rand van een frame zal trekken het oog naar het onderwerp in het midden. Echter, je moet ook weerstaan aan de drang om agressief te midden van uw onderwerpen. Veel van de tijd, een off-center portret is meer visueel aantrekkelijk dan een perfect gecentreerd zijn één. Dit is de reden waarom documentaire filmmakers vaak hun positie te onderwerpen aan de rand van het frame.

Dit is de reden waarom toonaangevende lijnen—de lijnen in je beeld dat van nature leiden dat het oog in een bepaalde richting—van belang zijn bij het uitsnijden.

Een juiste witbalans voor Betere Kleuren

De meeste camera ‘ s en smartphones doen een goede baan van spijkeren witbalans de eerste keer. Natuurlijk, geen enkel systeem is perfect. Het is eenvoudig om een handmatige witbalans en vergeten om het te veranderen. Soms zijn de omstandigheden snel veranderen, of concurrerende lichtbronnen af te werpen voor de witbalans.

Verschillende bronnen van licht te creëren met verschillende temperaturen van het licht, en dit wordt weerspiegeld in de witbalans. Een gouden zonsondergang werpt een warme gloed, terwijl een bewolkte foto van een besneeuwde berg lijken koud en blauw. Buisvormige fluorescentielampen cast een koude witte gloed, terwijl gloeilampen in tabel lampen zijn over het algemeen warmer.

Als de witbalans is uit huidtinten kijkt niet recht, noch zal er enige witte of grijze gebieden in de afbeelding. U kunt dit gebruiken om uw voordeel te creëren warmer of kouder scènes, maar hier zijn we gericht op het verkrijgen van zo dicht bij neutraal-wit mogelijk.

De eenvoudigste manier om dit te doen is het vergroten van de “Levendigheid” van de schuifregelaar. Dit moet zelfs de saaiste kleuren in je beeld staan. Ook moet u vertellen of uw afbeelding is te warm of te koud.

Probeer een evenwicht te vinden tussen koud (blauw) en warme (gele) door het aanpassen van de “Temperatuur” (of “Warmte” in sommige editors) schuifbalk.

Als je eenmaal hebt een evenwicht te vinden tussen geel en blauw, je aandacht richten op groene en magenta (roze). De meeste beeldbewerkingsprogramma ‘ s hebben ook een “Tint” slider u kunt gebruiken voor het vinden van de juiste balans tussen groen en magenta. Het is veel makkelijker om dit goed te krijgen met de “Levendigheid” verhoogd.

Wanneer u het bereikt hebben van een goede witbalans, uw beeld moet kijken neutraal. Wit moet wit zijn, en de huid tinten, hopelijk, zal zo normaal mogelijk. Het kan moeilijk zijn te krijgen huidtinten recht, zelfs nadat u het hebt aangepast, met name als er een gekleurde verlichting in de scene.

Vergeet niet om het verminderen van de “Levendigheid” – instelling op iets meer redelijke wanneer u klaar bent.

Boost Kleuren met Levendigheid te Behouden huidtinten

De “Levendigheid” schuif de doelstellingen van de saaiste kleuren in de afbeelding, zonder te overdrijven de tonen die zijn al verzadigd. U kunt de “Verzadiging” slider om de verhoging van het totale bedrag van kleur, maar dit is van invloed op de gehele afbeelding.

Het is heel gemakkelijk om te overdrijven kleurverzadiging en het maken van een radioactieve puinhoop van een afbeelding. Huidtinten zijn te verzadigd, kan een onderwerp kijken jaundiced. Vlekken, zoals sproeten of moedervlekken, kan veel te overdreven.

Alles in een afbeelding zal beginnen te vechten voor de aandacht. U kunt gebruik maken van kleur te leiden het oog, maar je moet dus zorgvuldig.

Dit is waar de “Levendigheid” instelling komt. Het is net als de “Verzadiging” slider, maar met zijwieltjes. Het is bijzonder goed voor het bergen van kleuren in de schaduwen, die de neiging om saai als gevolg van onderbelichting.

Besteed niet Groot op de Foto Redactie

Nogmaals, je kan het uitvoeren van al deze bewerkingen uit op uw smartphone in zelfs de eenvoudigste van de foto-editors, met inbegrip van de ingebouwde programma ‘ s op Android of iPhone

Hoewel Adobe Photoshop is nog steeds de onbetwiste desktop bewerken van foto ‘ s koning, er zijn tal van alternatieven die u kunt gebruiken die niet vereisen een maandelijkse vergoeding.

GERELATEERD: De Beste Goedkopere Alternatieven voor Photoshop

LEES VERDER

  • “5 Foto’ s Bewerken Tips om Uw Foto ‘ s Pop
  • “Het Uitschakelen van Xbox Achievement Meldingen op een Windows 10
  • “Het Uitschakelen van het “Aanbevolen door Pocket” Verhalen in Firefox
  • “Waarom 2020 Is de Perfecte Tijd om terug te blikken op IRC
  • “Hoe Automatisch BCC e-Mails met Behulp van Regels in Outlook