5 Enkel fotoredigering Tips för att Göra Dina Bilder Pop

0
477
Tero Vesalainen/Shutterstock

Skillnaden mellan en bra bild och en bra man kan vara några minuter spenderar du ändra det innan du delar den. Dessa tekniker kan snabbt öka kvaliteten på dina foton.

Du kan göra alla dessa ändringar på en smartphone med hjälp av inbyggda verktyg som Apple Foton app eller Google Bilder. Det är, naturligtvis, mer djupgående appar finns för både amatörer och proffs.

Återställa Information Från Skuggor och Högdagrar

Höjdpunkter är de ljusaste delarna av bilden, medan skuggorna är den mörkaste. Om någon av dessa är vita eller helt svarta, dessa områden är över – eller underexponerad. Lyckligtvis kan du prova och klo tillbaka några detaljer från dessa områden med hjälp av “Highlights” och “Skuggor” glidare.

Det format som du använde för att fånga din bild kommer att påverka hur mycket detaljer du kan återhämta sig. Om du har tagit en bild i RAW på en digital SYSTEMKAMERA eller mirrorless kamera, eller om du har en smartphone-app som kan spela in RAW-bilder, du har mycket mer att arbeta med.

Dock, om du använder ett komprimerat bildformat, som JPEG, mycket av detaljerna i högdagrar och skuggor kastas bort under komprimeringen. En RAW-fil är mycket större eftersom den behåller alla data som tas när du trycker ned avtryckaren, inbegripet delar som är osynliga för det mänskliga ögat utan någon redigering.

Denna oredigerade bilden har mörka skuggor och ljusa högdagrar. Tim Brookes

Även om du fotograferar i JPEG på en smartphone, bör du kunna återvinna en del detaljer. Här är syftet att skapa en “platt” bild, i vilka det finns ingen över – eller underexponerade områden. Genom att göra detta, kommer du att förlora kontrast, men det är okej, eftersom du kan lägga tillbaka den efteråt.

För det första, att minska de “Höjdpunkter” reglaget tills du ser några detaljer återgå till de ljusaste delarna av bilden. Öka sedan “Skuggor” reglaget för att återställa vissa detaljer i de mörkaste områdena.

Hur långt du går med någon av dessa inställningar beror på din bild, dess format och utseende du vill uppnå.

Samma bild från ovan med högdagrar och skuggor justeras för att återställa detalj. Tim Brookes

Du har nu en platt bild med mer dynamiskt intervall. Nu kan du successivt lägga till lite kontrast tillbaka till bilden med hjälp av skjutreglaget för kontrast. Gå långsamt, men—du inte vill förlora några av de detaljer du kan bara återvinnas. Nyckeln är att hitta rätt balans mellan det dynamiska omfånget och kontrast.

Du kan använda denna teknik för att fixa över – eller underexponerade bilder genom att fokusera främst på highlights eller skuggor, respektive.

Räta ut Dina Foton (eller Hitta Andra Raka Linjer)

Om du inte redan räta ut dina bilder, det är möjligt att du aldrig har märkt att de är ojämna. Tyvärr, när du börjar märka detta, kan det snabbt bli en besatthet. Du kan spara ditt förnuft genom att alltid korrigera dina bilder i slutfasen innan du delar dem.

Det enklaste sättet att räta ut en bild är att titta mot horisonten. Om din bild är liggande eller funktioner horisonten på något framträdande sätt (som en grupp stående utanför), hålla sig till horisonten när det är möjligt.

Naturligtvis, det finns mer att räta upp bilder än att helt enkelt matcha horisonten.

Inte alla bilder har horisonten. I dessa fall är det viktigt att leta efter andra raka linjer som du kan använda. Till exempel, i inomhus-skott, kan du leta efter balkar eller pelare. Ibland, om, du kanske har en bild med linjer som inte direkt till att börja med, såsom balkar i en gammal byggnad eller en störtade stolpen.

I dessa fall, du kommer att behöva använda ditt bästa omdöme för att välja en framträdande rak linje och hålla sig till det. Det finns massor av faktorer som spelar in här, inklusive brännvidd och ditt perspektiv när du tog bilden. Till exempel en bild av en skyskrapa sköt uppåt kommer troligen har två konvergerande linjer att komma närmare nära toppen.

Du kan få en hel del mer hands-on ” genom att leka med perspektiv snedvridning verktyg. Dessa gör det möjligt för dig att manuellt förvränga en bild på båda axlarna för att få ett perfekt resultat.

Du kan också välja din linjer klokt och köra med det!

Beskär Dina Bilder för Bättre Sammansättning

De flesta digitala kameror nu skjuta i intervallet cirka 20 megapixel. Detta är tillräckligt för att skriva ut ett vacker foto på ca 18 x 12 cm vid 300 dpi. Du kan även vanligtvis ut en större version på 200 dpi eller lägre. Detta innebär att även om du skriver ut bilder, du har ett stort område att spela med för att göra grödor och förbättra din komposition i inlägget.

Det är alltid bättre att spika ner sammansättning innan du trycker på slutarknappen. Att tänka två gånger innan du skjuter ett skott kommer säkert att förbättra din fotografering. Men, fotografering innebär också att förstå vilka förändringar du kan göra för att förbättra dina bilder efter att du tagit dem, och beskärning är ett kraftfullt verktyg.

Denna oredigerade bilden har en störande fordon spegel i förgrunden. Tim Brookes

Vad lämnar du ut för ett foto om du kan vara lika viktigt som vad du lämnar in. Zooma med fötterna är inte alltid möjligt, och inte alla kan bära ett 400 mm-objektiv i sin bakficka. Var inte rädd för att förlora några störande element som drar uppmärksamheten från motivet i bilden.

Beskärning kan du ta bort alla störande element. Tim Brookes

Kom ihåg, det finns inga strikta regler när det gäller fotografering. Experimentera tills du är nöjd med resultatet. Glöm regeln om tredjedelar, eller åtminstone försöka att inte luta sig mot det alltför mycket under ditt arbetsflöde. Fokusera istället på att skapa en sammansättning som känns ekologiska, oavsett var de linjer i höst.

Ta bort alla störande objekt i förgrunden eller ovidkommande detaljer runt kanten av en ram kommer att dra ögat mot motivet i mitten. Men, du bör också motstå frestelsen att aggressivt center för dina frågor. Mycket av tiden, en off-center porträtt är mer visuellt tilltalande än en perfekt centrerad en. Det är därför dokumentär filmare ofta position sina motiv i kanten av ramen.

Detta är anledningen till ledande linjer—raderna i din bild som på ett naturligt sätt leda ögat i en viss riktning—är viktiga vid beskärning.

Rätt vitbalans för Bättre Färger

De flesta kameror och smartphones gör ett bra jobb med spikning vitbalans första gången. Naturligtvis, ingen enhet är perfekt. Det är lätt att använda en manuell vitbalans och glömmer att ändra det. Ibland, förutsättningarna förändras snabbt, eller konkurrerande ljuskällor kasta av vitbalans.

Olika ljuskällor skapa olika temperaturer av ljus, och detta återspeglas i den vita balans. En gyllene solnedgång kastar ett varmt sken, medan en mulen bild på en snöig berg kanske verkar kall och blå. Tubulär lysrör kasta ett kallt vitt sken, medan glödlampor i tabell lampor är oftast varmare.

Om vitbalansen är avstängd, hudtoner, inte ser rätt ut, inte heller kommer någon vit eller grå områden i bilden. Du kan använda detta till din fördel för att skapa varmare eller kallare scener, men här kommer vi att fokusera på att komma så nära neutralt vitt som möjligt.

Det enklaste sättet att göra detta är att öka den “Lyster” – reglaget. Detta bör göra även de tråkigaste färgerna i din bild sticker ut. Du ska också kunna berätta från detta, oavsett om din bild är för varmt eller för kallt.

Försök att hitta en balans mellan kyla (blå) och varmt (gult) genom att justera för “Temperatur” (eller “Värme” i vissa redaktörer) reglaget.

När du har hittat en balans mellan gul och blå, vänd din uppmärksamhet till grönt och magenta (rosa). De flesta bildredigeringsprogram har också en “Nyans” reglage som du kan använda för att hitta den rätta balansen mellan grönt och magenta. Det är mycket lättare att få till det rätt med “Lyster” ökat.

När du har uppnått en bra vitbalans, din bild ska se neutral. Vita ska vara vit och hud toner, förhoppningsvis, kommer att vara så nära det normala som möjligt. Det kan vara svårt att få hudtoner rätt, även efter att du har justerat, särskilt om det finns någon färgad belysning i scenen.

Kom bara ihåg att minska “Lyster” – inställning till något mer rimligt när du är klar.

Öka Färger med Lyster till att Bevara Huden Toner

Den “Lyster” glida mål den tråkigaste färgerna i din bild utan att överdriva den toner som redan är mättad. Du kan använda “Mättnad” skjutreglaget för att öka den totala mängden färg, men detta påverkar hela bilden.

Det är väldigt lätt att överdriva färgmättnad och skapa ett radioaktivt röra av en bild. Hudtoner som är alltför mättade kan göra ett motiv ser ut jaundiced. Fläckar, som fräknar eller födelsemärken, kan bli alldeles för överdrivna.

Allt i en bild kommer att börja kämpa för uppmärksamhet. Du kan använda färg för att leda ögat, men du måste göra det noggrant.

Det är där “Lyster” inställningen kommer in. Det är som en “Mättnad” slider, men med stödhjul. Det är särskilt bra för bärgning färger på skuggorna, som tenderar att vara tråkig som en följd av underexponering.

Inte Spendera Stora på bildredaktörer

Igen, du kan göra alla dessa ändringar direkt på din smartphone i även de enklaste av bildredaktörer, inklusive den inbyggda verktyg på Android eller iPhone

Medan Adobe Photoshop är fortfarande den obestridda skrivbordet foto-redigering king, det finns massor av alternativ som du kan använda som inte kräver en månatlig avgift.

RELATERAT: Det Bästa Billigare Alternativ till Photoshop

LÄS NÄSTA

  • “5 Enkel fotoredigering Tips för att Göra Dina Bilder Pop
  • “Inaktivera Xbox Prestation Anmälningar på Windows-10
  • “Inaktivera “som Rekommenderas av Pocket” Berättelser i Firefox
  • “Varför 2020 Är en Perfekt Tid att se över IRC
  • “Hur Automatiskt HEMLIG E-post med Hjälp av Regler i Outlook