Hur Du Blockerar Någon På Facebook Messenger

0
577

Det sägs att anonymitet leder ofta till förakt, och vem som helst som spenderar någon tid på nätet vet att detta är sant. Tyvärr, det är ofta så på Facebook också—även när ditt riktiga namn som visas för världen att se. Ibland är det enda sättet att undvika en obehaglig stöta på är att det blockerar någon på Facebook Messenger.

Facebook Messenger gör det lätt att blockera dåligt beter sig individer med bara några tryckningar eller klick. Skicka troll tillbaka under sina broar med några enkla steg.

Hur Du Blockerar Någon På Facebook Messenger Från Din Webbläsare

Om du föredrar att använda Facebook Messenger på din dator utan app, kan du mycket snabbt och enkelt blockera någon.

Bara hitta den konversation som du vill blockera i din sidebar och håller muspekaren över den. Klicka på de tre ellipser som visas. En meny dyker upp där du kan Stänga av, ta Bort, Markera som Oläst, och flera andra alternativ. Längst ner på denna meny finns möjlighet att Blockera meddelanden. Klicka här.

En pop up kommer att visas varning om att du kommer att sluta ta emot meddelanden och samtal från den personen. Om detta är vad du vill göra, klicka på Blockera meddelanden. När du gör det, kan du inte längre oroa dig för att ta emot spam eller någon annan typ av budskap från den enskilde.

Om du vid något tillfälle du ändra ditt sinne och du vill blockera personen, du kan välja chatten från sidofältet. På den nedre delen av skärmen ett meddelande som säger, “Du har blockerat meddelanden från denna person.” Klicka på Avblockera nu att än en gång ta emot meddelanden från dem.

Hur du Blockerar Någon På Facebook Messenger Från Din iPhone eller iPad

Att blockera någon på språng är lika lätt som det är från din webbläsare. Öppna samtalet med den person som du vill blockera och tryck sedan till på deras namn på överst på skärmen.

Detta kommer att ta upp deras profil. Du kan välja mellan flera alternativ, bland annat för att visa alla foton och videor som skickas till dig (i fall du behöver för att rapportera dem.) I botten finns en meny som heter Privacy & Support. Tryck På Blockera.

En annan skärm kommer att visas som ger möjlighet att blockera personen på Messenger eller på Facebook helt och hållet. Tryck på Blockera på Messenger för att sluta ta emot meddelanden från den personen men är fortfarande vänner.

Om du senare bestämmer dig för att blockera personen, möjlighet att under Sekretess och Stöd kommer att Avblockera. Tryck bara för att, och sedan väljer du Avblockera på Messenger på nästa skärm att än en gång skicka och ta emot meddelanden från den enskilde.

Hur Du Blockerar Någon På Facebook Messenger Från Din Android –

Anvisningarna för hur du blockerar någon på Facebook Messenger från Android är exakt samma som på iPhone och iPad. Helt enkelt öppna samtalet, tryck på personens namn, bläddra ner till botten av skärmen och tryck sedan på Blockera > Blockera på Messenger.

Blockering På Messenger Kontra Blockera På Facebook

Om någon (kanske en äldre släkting) gillar att spamma dig med Facebook kedjebrev, kanske du inte vill ta emot meddelanden från dem, men du vill fortfarande se vad de inlägg. Blockera på Facebook Messenger är ett bra sätt att kringgå problemet.

Men om du har att göra med någon som är trakasserande eller hotfullt, det är bättre att blockera dem helt och hållet snarare än att bara ignorera deras meddelanden. I detta fall, snarare än att bara blockera på Messenger, välj Blockera på Facebook alternativet. Detta kommer att helt eliminera deras tillgång till din Facebook-sida och kommer inte att tillåta dem att skicka dig meddelanden.

För att undvika oönskade meddelanden, se till att dina Facebook-inställningar begränsa hur mycket någon du inte är vän med kan se. Alltför många användare lämnar sina Facebook-konton öppen för världen att se. Det är bättre att begränsa all information.

Om du blir hotad med fysiskt våld eller att du känner som är i fara, kontakta lämpliga myndigheter. Förutsätt inte att blockera personen på sociala medier kommer att få problemet att försvinna. Det är bättre att vara överdrivet försiktig.