Epic ‘ s ‘Fortnite’ Vechten is Alleen de Laatste Poging om de Fans In Munitie

0
513
Epic

Onlangs game uitgever Epic langs de lang-gevestigde App Store en Play Store-beleid, waardoor spelers van de mega-populaire game Fortnite een korting voor het betalen voor skins direct. Voorspelbaar (in feite, we voorspeld), Apple en Google trok Fortnite van hun app stores voor het overtreden van de voorwaarden van service.

Wat er daarna gebeurde was een studie in de performatieve persberichten.

Hond en Pony Lama ‘ s Weergeven

Epische, duidelijk voorbereid op deze stap en klaar te exploiteren, direct geclaimd om een slachtoffer te zijn van Apple ‘ s monopolie op de toegang tot zijn eigen hardware. Het uitgesproken, dat het bedrijf had “verboden Fortnite van een miljard apparaten.” Epische gestart met een full-court press tegen Apple, het indienen van een instant wettelijk verbod proberen te dwingen Apple om Fortnite terug naar iPhones en iPads, het publiceren van een mini-site op de “controverse” het raken van sociale media met een direct-trending #FreeFortnite hashtag, en het vrijgeven van een promotionele video spottende Apple ‘ s eigen iconische “1984” commercial.

Google gevolgd Apple ‘ s leiden, trekken Fortnite uit de Play Store een paar uur later. Epische diende een verbod tegen het, ook. Het is vooral brutaal dat Epic is gastheer van de “anti-monopoly” advertentie op een platform (YouTube) in het bezit van een van de bedrijven van plan sue (Google).

Epische krijgt extra stijl punten voor die 4:3 aspect ratio. Maar vergis je niet: Het was op zoek naar een gevecht en kwam gewapend voor een beer.

Apple ‘ s reactie wijst erop dat Fortnite is op de App Store voor een jaar overeengekomen om dezelfde 70/30 omzet split dat elke andere app-en game volgt, en Epische niet om zijn eigen voorwaarden en blijven. Google wees uit dat Epic is gratis host van het spel zelf en vertel spelers te sideloaden, zoals het deed toen het spel werd in eerste instantie uitgebracht.

Epic ‘ s grieven tegen het standaard 70/30 split, split, en hoe het geldt niet alleen voor de app-aankopen, maar ook in-game aankopen, zoals V-Dollar, zijn niet nieuw. Het is een punt van discussie voor veel ontwikkelaars van Amazon ‘ s Kindle app voor de He e-mail app eerder dit jaar. Terwijl de gevechten hebben de neiging om achter de schermen, Epische brutale toevoeging van een non-App-Store/Play Store betaalmethode in een update was van een opzettelijke en openbare manier om dit conflict uit van tech trade pagina ‘ s en in het dagelijkse leven van miljoenen spelers.

Maar hier is het ding, lezer: of je nu een Fortnite streaming veteraan of een Apple fan bent oud genoeg om te onthouden wanneer de iPhone was de Newton, de strijd tussen Apple, Google, en Epic is niet uw strijd. Dit is niet over een vermeende Apple of Google-monopolie, zoals Epic zegt dat het is, en het is niet over de veiligheid van de gebruiker of van een level playing field, zoals Apple en Google vordering.

Nee, dit gaat over geld en niets anders. Het gaat over gigantische bedrijven ruzie over wie er meer van. De enige rimpel hier is die Epic wil je een kant kiezen.

Mijn Fans Versus Fans

Het is niet een nieuwe tactiek. Als je je kunt herinneren wanneer de kabel en de satelliet TV was de primaire bron van premium entertainment, deze klinkt vertrouwd. Een media bedrijf vraagt een kabel bedrijf voor meer geld om de kanalen van de kabel, line-up, dan is de kabel bedrijf balks en trekt de kanalen.

BEIDE bedrijven een beroep op boze TV-kijkers met een duel commercials, die niet meer aan het kanaal ze wilde. Het kabelbedrijf zegt dat ze bellen de eigenaar van het kanaal en klagen, eigenaar van het kanaal, vertelt ze bellen de kabel bedrijf.

Ondanks dat beide partijen pogingen om het frame van de ander als de dader van de kijkers niet echt schelen: ze wisten alleen waren ze niet aan hun TV-shows. De meeste zagen deze commercials als een naakte poging om verschuiving van een corporate stand-off. Het is geen toeval dat, als de kabel en de satelliet-TV is het slachtoffer geworden van een alternatieve methode van entertainment, we hebben gezien dat deze pogingen om het publiek manipulatie verlagen.

Wat dacht je van een meer recente en relatable voorbeeld: Spider-Man. Wanneer Sony Pictures wilde een meer lucratieve segment van de Spider-Man eigendom geweest en het delen met Marvel voor vijf MCU films, dreigde neem de tekens terug naar haar eigen film-universum en snijd de toekomst van Peter Parker en zijn bijbehorende personages in de gedeelde 30-miljard-dollar-franchise. Na een paar weken heen en weer opnieuw, met veel dramatische oproep aan de fans van het karakter en de Marvel films als geheel—Sony en Disney hash uit een nieuwe twee-film deal met termen die niet publiekelijk bekend zijn.

Epic ‘s proberen te benutten zijn positie als uitgever van’ s werelds meest populaire video spel (op het moment) in min of meer dezelfde manier, waardoor miljoenen boze spelers tegen Apple en Google, door middel van gerichte marketing. Het helpt dat veel Fortnite spelers zijn kinderen zonder bijzondere interesse in corporate platforms en de voorwaarden van service. Ze wil gewoon spelen hun shooty dancing spel, man. Epic ‘ s cross-platform media-aanval zou kunnen winnen aantal punten.

“David en Goliath

Maar zoveel Epische wil dat je om te denken dat dit “de kleine man” in de strijd tegen de machtige reuzen van de Amerikaanse tech, dat is het niet. Epic is eigenaar van de meest lucratieve video game op de planeet, naast een enorme business in de Unreal engine en een groeiende PC-game store. (Een spel op te slaan waar het spel verkopers hebben zich te houden aan dezelfde regels als de App Store en Play Store, zij het met een meer genereuze ontwikkelaar van split.) Apple en Google zijn groter dan de Epische, zeker, en ze toegang tot hun platforms in meer of mindere mate. Maar Epic ‘ s eigen snelle-het-vuren reactie, gevuld met advocaten en social media influencers, bewijst dat dit geen David en Goliath verhaal.

De timing is geen toeval. Sinds eind juni, geruchten hebben verspreid over de nieuwste AMERIKAANSE Ministerie van Justitie onderzoek naar de mobiele Apple ‘s business praktijken, met in het bijzonder aandacht wordt besteed aan Apple’ s rol als poortwachter naar de App Store.

Epic

De 30/70 omzet split is niet bijzonder controversieel aan het ministerie van justitie—dat is hetzelfde split Apple gebruikt sinds de verkoop van muziek op de iPod; het is het standaard tarief in de Verenigde Staten, en het is beter dan sommige internationale alternatieven. Maar Epic is het brengen van deze strijd in een tijd dat Apple niet wil dat het lijkt alsof er iets rot in de ommuurde tuin. Zes weken is meer dan genoeg tijd voor Episch plan van gisteren schot voor de boeg.

Hetzelfde kan gezegd worden van Google, als haar positie als een reclame-gigant heeft de regelgeving aandacht gericht op het meer of minder altijd. Het amerikaanse ministerie van justitie onderzoekt of Google de advertentie van het bedrijfsleven en de Europese Unie is op zoek naar het opnieuw, dit keer voor de overname van Fitbit. Niets van dat rechtstreeks van invloed op de gaming of Fortnite, maar het is meer de aandacht die Google wil voorkomen.

Niets te Zien Hier, Mensen

Epic wil framen als een strijd tegen een monopolie, schilderen zelf als de kampioen van elke mishandeld ontwikkelaar die ooit geprobeerd om een eerlijke buck op de verkoop van apps op een smartphone.

Apple en Google wil gewoon dat de strijd om weg te gaan. Geen bedrijf is gaan missen de inkomsten die Fortnite gebracht via de App Store of de Play Store, maar ze kunnen het zich niet veroorloven om te spelen favorieten: schoppen Fortnite off is zowel een noodzakelijke naleving van de al lang bestaande beleid en een voorbeeld voor iedereen die wil om ze te breken.

Apple niet bijzonder moet de hoofdpijn die Epic leveren, ofwel, en dat geldt dubbel met advocaten betrokken te raken. Apple en Google zou kunnen gooien geld in het probleem voor een eeuw, maar in het bestrijden van Epische met één hand en regelgevende instanties van de andere is niet een geweldige uitstraling.

Maar voor u, beste lezer, het belangrijkste om te onthouden is dit: dit zijn de drie grote bedrijven aan het vechten over wie krijgt om te houden van uw geld. Dat is alles. Het plukken kanten als een consument (of inderdaad, zoals een journalist die verdeelt de consument advies) zou een vergissing zijn.

Uiteindelijk, ofwel Epic zal zijn Fortnite bal en naar huis gaan, Epic zal huilen “oom” en ga terug naar de 70/30 status quo, of Apple en Google zal proberen om een compromis te maken alleen maar om je gezicht te redden. Maar proberen te stimuleren deelname van het publiek in deze strijd is een bijzonder cynische verplaatsen. Trap er niet in.