Wat Is een TED-Talk?

0
511

Een TED-talk is een fascinerende uitleg van een Technologie, Entertainment en Design (TED) onderwerp met deskundigen op het snijvlak van hun velden. Nou, dat was het oorspronkelijke idee, maar de moderne TED Talk is gegroeid en omvat wetenschap, filosofie en zo ongeveer elk ander gebied van het menselijk onderzoek.

TED Talks zijn daarom minder bepaald door het onderwerp behandelt en meer door hoe het pakketten en aandelen die inhoud. Wat zijn TED-talks? Doen TED talks heb echt de diepte, of zijn ze het fast food van de intellectuele wereld?

Een (Zeer) Beknopte Geschiedenis Van TED

De TED-conferentie is al sinds 1984! Lang voor internet streaming video is een ding. De eerste conferentie tentoongesteld dingen zoals de compact disc en de Apple Macintosh. Ondanks het feit dat de intellectuele royalty ‘ s, baanbrekende ideeën en apparaten op show, wordt de eerste TED-conferentie werd een totale mislukking financieel.

Het verloren zo veel geld dat het zou nog zes jaar duren voordat de tweede TED-Talk. Het zou duren tot de jaren 2000 voor TED Talks echt begon te krijgen tractie en de rest is geschiedenis.

Wat Maakt TED-Talks Speciaal?

Het is niet goed mogelijk om het destilleren van de typische TED-talk in een reproduceerbare formule, maar u vindt er tal van artikelen op het net die probeert te ontleden de “anatomie van een TED-talk”, meestal met de belofte dat ook u kunt leren om als dwingend.

De eenvoudigste manier om te begrijpen de TED-stijl, is eigenlijk te strippen van alle stof uit. Laat alleen de stijl. En dat is precies wat CBC Komedie heeft gedaan in deze hilarische sendup van TED TED-achtige gesprekken.


Dat is niet om te zeggen dat TED Talks zijn geesteloos, verre van dat! Over het algemeen zijn ze zeer informatief en de invoering van een algemene publiek om complexe ideeën en cutting-edge onderzoek. Dat is echt de kracht van een TED-talk. De mogelijkheid te bieden een lekenpubliek duidelijk inzicht in complexe zaken is de echte waarde van de indeling.

TED talks hebben ook een strikte tijdslimiet van 18 minuten. Waarom in het bijzonder de 18 minuten? Volgens TED zelf, dit is het resultaat van een zorgvuldige, wetenschappelijk-ondersteund redeneren. Hoe dan ook, het bleek een vrij goede lengte voor verschillende redenen. De luidsprekers hebben een timer op het podium, en hebben dus zorg ervoor dat ze zeggen alles wat ze nodig hebben om in de toegewezen tijd. Het is net genoeg tijd te geven een vrij gedetailleerde praten, maar kort genoeg om dingen gericht.

De beste TED-talks van luidsprekers met charisma en hebben meestal een sterke humor, verwondering, inspiratie of andere sterke emotionele basis. Veel TED sprekers hebben genoeg van de opvallende anekdotes vergezeld te gaan van een anders droge statistieken die ze nodig hebben om iedereen te laten zien.

Het is deze krachtige mix van entertainment en informatie die maakt gewoon over een goede TED-talk zo overtuigend. Zelfs als het over een onderwerp dat je niet de zorg over op alle.

TED en TEDx vs

TED is een vrij exclusieve en zeer dure conferentie bij te wonen. Dat is de reden waarom het werd een huishouden naam als de gesprekken werden opgenomen en breed gedeeld op het net. Dat is een deel van de reden “TEDx” bestaat. TEDx lezingen en congressen zijn licentie, onafhankelijke gebeurtenissen van over de hele wereld. Ze zijn niet georganiseerd door TED.

In plaats TED mits toestemming en begeleiding aan iedereen die zijn toegepast voor het hosten van een TEDx. Veel van de beste TED talks zijn in feite TEDx talk. Als kijker online, het maakt niet veel verschil maken. Echter, het is belangrijk om te begrijpen dat TEDx kan worden als “TED Lite” in de zin dat je niet altijd zien de meest prominente mensen of precies hetzelfde niveau van kwaliteit van de productie.

De Negatieve Kant Van TED-Talks

In het algemeen, TED-Talks zijn van een positieve ontwikkeling in de zin dat het nieuwsgierigheid is gewekt in de gemiddelde persoon en werd een aantal erg droog (maar belangrijke) onderwerpen in zeer shareable content.

Echter, er is ook een donkere kant te TED-Talks die iedereen in gedachten moet houden bij het consumeren van hun inhoud. TED talks heb de neiging om oversimplify complexe vraagstukken. Ze kan het lijken alsof er een doorbraak is dichter of minder problemen dan in de werkelijkheid. Het is de aard van deze gepolijste indeling die kan dingen lijken indrukwekkender dan ze werkelijk zijn.

Zo onder de indruk, geïnspireerd en vol ontzag voel je na het kijken van een TED Talk, het is de moeite waard het doen van wat onderzoek te scheiden van de hype van de realiteit te krijgen voordat je geveegd in de richting van verkeerde conclusies.

Must-See TED-Talks

Er zijn honderden van TED-Talks om uit te kiezen, dus het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Als lange-tijd TED Talk watchers onszelf, maar we kunnen het aanbevelen van een paar van de meest interessante, prikkelende en duidelijke geweldige gesprekken die hebben gesierd de TED-podium. Bekijk deze voorgestelde gesprekken en bent u zeker om te worden aangesloten op de TED-ervaring.

Do Schools Kill Creativity?

In deze geweldige video van Sir Ken Robinson maakt ons opnieuw evalueren hoe we denken over de opvoeding, het onderwijs en intelligentie. Hij maakt het argument dat we allemaal slim en creatief te zijn in onze eigen manieren, maar tegen de tijd dat we zijn geduwd door onze industriële tijdperk onderwijs assemblage lijn, het is allemaal weggewassen.

Terwijl veel van wat zegt Robinson is discutabel, het is een verfrissende afbreken van een educatief systeem dat een meer recente uitvinding dan de meeste mensen zich realiseren.

De Beste Statistieken die Je Ooit hebt Gezien

Als je ooit hebt genomen van de statistieken natuurlijk, je weet het kan een droog onderwerp. Dat is de reden waarom Hans Rosling ‘ s TED-Talk op statistieken werd een beroemde video. In dit fantastische stuk Hans toont ons hoe de statistieken kan worden gevisualiseerd om interessant en informatief, terwijl ook toont ons een aantal schokkende cijfers van het contra-intuïtief waarheden over de wereld.

De Nieuwe Bionics Dat Laat Ons Rennen, Klimmen En Dans

Hugh Herr biedt een inspirerend verhaal over hoe hij overwon het verlies van zowel zijn voeten, terwijl ook de presentatie van cutting-edge bionics die letterlijk zijn leven verandert. Deze video is van de hele weg terug in 2014, dus we kunnen alleen maar voorstellen hoe veel zijn team bereikt heeft sindsdien!

De Geschiedenis Van Onze Wereld In 18 Minuten

Een 18-minuten grens is strak, ongeacht welk onderwerp u nu aan het verkennen bent, maar David Christian nam het als een persoonlijke uitdaging, het gebruik van dat moment om te praten over, nou ja, alles. Dat klopt, van de Big Bang helemaal door een serie als iets kleinere pony, tot op de huidige dag. Stephen Hawking is Een Korte Geschiedenis van de Tijd ziet er positief gigantisch in vergelijking!

Meer Dan Praten

Het is gemakkelijk om op te hangen aan alle negatieve dingen van het internet lijkt te brengen, maar de inhoud zoals TED-Talks zien wat er mogelijk is wanneer u het juiste medium. Zeker, u hebt een kritische kijker als een onderwerp belangrijk is, en niet puur entertainment, maar TED Talks in de uitbreiding van onze verbeelding, zelfs wanneer de gesprekken zijn niet perfect.

Heb je een TED-Talk dat had een grote impact op je? Deel uw aanbevolen video ‘ s in de comments en laat ons weten wat u denkt over TED en hun impact op de wereld.