Vad Är en TED-Talk?

0
652

Ett TED-talk är en fascinerande redogörelse av ett Teknik, Underhållning och Design (TED) ämne med experter i framkant inom sina områden. Tja, som var den ursprungliga idén, men den moderna TED Talk har vuxit till att omfatta vetenskap, filosofi och bara om alla andra områden av mänskliga undersökning.

TED Talks är därför mindre definitionen av föremålet det handlar om, och mer av hur det paket och aktier som innehåll. Vad är TED talks? Gör TED talks har verkliga djupet, eller är de fast food för den intellektuella världen?

En (Väldigt) Snabb Historia Av TED

TED-konferensen har funnits sedan 1984! Långt innan strömmande video på internet var en sak. Den första konferensen som visades upp saker som cd-skiva och Apple Macintosh. Trots att de har intellektuella kungligheter, banbrytande idéer och enheter på visa, den första TED-konferensen var ett totalt misslyckande ekonomiskt.

Det förlorade så mycket pengar att det skulle dröja ytterligare sex år innan den andra TED-Talk. Det skulle dröja fram till 2000-talet innan TED Talks verkligen började få fäste och resten är historia.

Vad Gör TED Talks Speciell?

Det är inte riktigt möjligt att destillera den typiska TED talk i en reproducerbar formel, men du kommer att hitta massor av artiklar på nätet att försöka dissekera de “anatomin av en TED talk”, oftast med löftet att du också kan lära dig att vara så övertygande.

Det enklaste sättet att förstå TED-stil, är faktiskt att tömma alla ämnet ut. Vilket innebär att endast den stilen. Vilket är precis vad CBC Komedi har gjort i detta underbara sendup av TED och TED-liknande samtal.


Vilket inte är att säga att TED Talks är fadd, långt ifrån! De är i allmänhet mycket informativ och införa en allmän publik till komplexa idéer och banbrytande forskning. Det är verkligen styrkan av ett TED talk. Förmågan att erbjuda en lekman publik tydlig insikt i komplexa saker är det verkliga värdet som erbjuds av format.

TED talks har också en strikt tidsfrist på 18 minuter. Varför just 18 minuter? Enligt TED själv, detta är resultatet av en noggrann, vetenskapligt bakomliggande resonemang. Oavsett, det visade sig vara en ganska bra längd för olika skäl. Högtalarna har en timer på scenen, och så måste se till att de säger att allt de behöver i den tilldelade tiden. Det är precis tillräckligt med tid för att ge en ganska ingående diskussion, men tillräckligt kort för att hålla saker och fokuserad.

Det bästa TED-föredrag har högtalare med karisma och har oftast en stark humor, vördnad, inspiration eller andra starka känslomässiga grunder. Många TED talare har massor av effektfulla anekdoter att följa den annars torra statistik som de behöver för att visa alla.

Det här är en potent blandning av underhållning och information som gör att bara om någon bra TED talk så övertygande. Även om det handlar om ett ämne man inte bryr sig om alls.

TED vs TEDx

TED är en ganska exklusiva och mycket dyra konferens för att delta. Vilket är anledningen till att det bara blev ett känt namn när samtalen spelades in och delas i stor utsträckning på nätet. Som är en del av anledningen “TEDx” finns. TEDx föredrag och konventioner som är licensierade, oberoende händelser från hela världen. De är inte organiserade av TED.

I stället TED förutsatt tillstånd och vägledning till alla som ansökte om att få vara värd för en TEDx. Många av de bästa TED-föredrag är i själva verket TEDx-talk. Som en betraktare på nätet, det gör inte så mycket skillnad. Det är dock viktigt att förstå att TEDx kan vara som “TED Lite” i den meningen att du inte alltid se den mest framstående folk eller exakt samma nivå av kvalitet i tillverkningen.

Den Negativa Sidan Av TED Talks

I allmänhet, TED Talks har varit en positiv utveckling i den meningen att det har väckt nyfikenhet på den genomsnittliga personen och blev några mycket torra (men viktiga) ämnen i mycket enkel att dela innehåll.

Men det finns en mörk sida till TED Talks som alla bör ha i åtanke när man konsumerar deras innehåll. TED talks har en tendens att grovt förenkla komplexa frågor. De kan göra det verka som ett genombrott är närmare eller har färre problem än i verkligheten. Det är denna typ av polerad format som kan göra saker och ting verkar mer imponerande än de verkligen är.

Så imponerad, inspirerad och fylld av vördnad man känner efter att titta på en TED Talk, det är värt att göra några egentliga undersökningar för att skilja den hype från verkligheten innan du får svepte mot felaktiga slutsatser.

Måste-Se TED Talks

Det finns hundratals av TED Talks att välja mellan, så det kan vara svårt att veta var man ska börja. Så lång tid TED Talk på viktväktarna oss själva, men vi kan rekommendera några av de mest intressanta, kluriga och slätt fantastiska samtal som har prytt TED-scenen. Titta på dessa förslag samtal och du är säker på att vara hooked på TED erfarenhet.

Do Schools Kill Creativity?

I den här fantastiska videon, Sir Ken Robinson oss att omvärdera hur vi tänker om utbildningen, skolan och intelligens. Han gör argumentet att vi är alla smarta och kreativa i våra egna sätt, men av den tiden vi har drivit igenom vår industriella ålder utbildning montering linje, det är allt tvättas bort.

Medan en hel del av vad Robinson säger är diskutabelt, det är en uppfriskande riva av ett utbildningssystem som är en betydligt senare uppfinning än de flesta inser.

Den Bästa Statistik som Du Någonsin har Sett

Om du någonsin tagit en statistik naturligtvis, du vet att det kan vara ett tråkigt ämne. Vilket är anledningen till Hans Rosling: s TED Talk på statistik blev så berömda videon. I denna fantastiska pjäs Hans visar oss hur statistik kan visualiseras för att vara intressant och informativ, samtidigt som de visar oss att några chockerande siffror motsägelsefullt sanningar om världen.

Den Nya Bionik Att Låta Oss Springa, Klättra Och Dansa

Hugh Herr erbjuder en inspirerande berättelse om hur han övervann förlora båda sina fötter, men också visa upp banbrytande bionik som bokstavligen kan förändra livet. Denna video är från alla vägen tillbaka i 2014, så vi kan bara föreställa mig hur mycket hans team har åstadkommit sedan dess!

Historien Om Vår Värld I 18 Minuter

En 18 minuters gräns är tajt oavsett vilket ämne du vill utforska, men David Christian tog det som en personlig utmaning, att använda den tiden till att prata om, ja, allt. Det är rätt, från Big Bang och hela vägen genom en rad om något mindre smällar, ända fram till nutid. Stephen Hawking är En Kort Historik över Tid ser positivt gigantiska i jämförelse!

Mer Än Att Prata

Det är lätt att få hängas upp på alla negativa saker på internet verkar ta, men innehåll som TED Talks visa vad som är möjligt när du använder medium höger. Visst, du har att bli en kritisk betraktare när ett ämne som är viktigt snarare än ren underhållning, men TED Talks expandera vår fantasi även när samtal inte är perfekt.

Har du en TED Talk som hade en stor inverkan på dig? Dela dina rekommenderade videoklipp ner i kommentarerna, och låt oss veta vad du tycker om TED och deras inverkan på världen.