[Uppdatering: Google För] Apple Boots “Fortnite” Ur App Store i en Eskalerande Battle Royale

0
610
Josh Hendrickson

Idag, Episka uppdaterat sin Fortnite apps för att sänka priserna på V-dollar med 20%. Detta hände över hela linjen, även om iOS och Android. Men bara om du förbi iOS och Android betalningssystem. Som väntat har Apple inte gillar flytta och sparkade Fortnite till trottoaren, vilket är sannolikt vad Epic ville i första hand.

Uppdatering, 8/13: Ett par timmar efter att denna artikel publicerades, Google sparkade Fortnite utanför Play Store för Android också.

När du spendera pengar på en i-app-köp (IAP) i Android-eller iOS-store, Google och Apple tar en minskning av intäkterna. Både butiker kräver utvecklare att använda en godkänd betalning system för att underlätta att klipp.

Fler och fler utvecklare för att protestera mot avgift, ofta påpeka att kunder kan välja att betala med en annan metod, men reglerna bar peka dem till en extern webbplats eller process. Spotify, Rakuten, och andra har klagat på att avgiften är en orättvis fördel för Apple och Google, som de har ofta konkurrenskraftiga tjänster och kan erbjuda dem för mindre, tack vare att äga butiker.

Epic bestämde sig för att ta sin kamp allmänheten idag och erbjuder en metod för att köpa V-Dollar i Fortnite utan att använda Google eller Apple: s betalningssystem. Det var klart från början att Epic vill driva företag att göra förändringar, även om Apple och Google förbud sitt spel. Och det är vad som hände; Apple förbjudna Fortnite från butiken.

Apple släppte i detta uttalande att Gränsen, när det gäller situationen:

Idag, Epic Games tog olyckligt steg för att bryta App Store riktlinjer som tillämpas lika för alla utvecklare och utformad för att hålla den store är säkra för våra användare. Som ett resultat av deras Fortnite app har tagits bort från butiken. Epic aktiverat en funktion i sin app som inte granskats eller godkänts av Apple, och de gjorde det med den uttalade intentionen av att bryta mot App Store riktlinjer för in-app-betalningar som gäller för alla utvecklare som säljer digitala varor eller tjänster.

Epic har haft apps på App Store för ett decennium, och har fått det från App Store ekosystemet och dess verktyg, testning och distribution som Apple tillhandahåller till alla utvecklare. Epic överens om att App Store villkor och riktlinjer fritt och vi är glada över att de har byggt en framgångsrik verksamhet på App Store. Det faktum att deras affärsintressen nu leder dem till att verka för en särskild överenskommelse ändrar inte det faktum att dessa riktlinjer för att skapa lika villkor för alla utvecklare och göra den store säkert för alla användare. Vi kommer att göra varje ansträngning för att arbeta med Epic för att lösa dessa brott så att de kan återvända Fortnite till App Store.

Apple är tekniskt korrekt, och som vi påpekat, Episka deltar också i liknande företag. Äger en spelbutik och drar inkomster från den. Företagets kamp inte riktigt om att spara pengar för kunderna, eftersom det sänkt priset på V-Spänn på Xbox, PS4, och Byta trots att de avgifter som man betalar på dessa plattformar.

I svar, Episka redan släppt en “mock annons” i stil med Apples berömda 1984 ad. Företaget skapade också en #FreeFortnite webbplats som förklarar sin ståndpunkt.

via Väg