Waze Rullar Ut järnvägsövergången Varningar till Fler Länder

0
388
Waze / Drift Livräddare

Waze, navigation app som varnar dig för krascher, avstängda vägar och i trafiken, fortsätter att utöka sin kapacitet. Nu ska varna dig om kommande järnvägskorsningar. Google lanserade de har i USA tidigare, men det verkade inte göra en big deal av det förrän nu. Och det är att rulla ut globalt också.

Olyckor och dödsfall inträffar på järnvägar oftare än vi vill tro. Enligt US Federal Railroad Administration (FRA), 2018 såg 2,217 kollisioner vid järnvägskorsningar, vilket leder till 262 dödsfall. Enbart av detta skäl, järnvägen organisationer som FRA vill ha mer GPS-program och enheter för att varna om järnvägskorsningar.

Waze

Förhoppningen är att med denna varning kan vara heads-up du behöver om du är trött och det är mindre troligt att märka en järnvägsövergång. På många ställen, järnvägskorsningar inte ha lampor och skyltar som varnar för du kan vara van att se, vilket kan vara särskilt bra att någon på en lång bilresa.

Google säger att funktionen är rullande över hela världen i dag, bland annat i USA, Kanada, Mexiko, Frankrike, STORBRITANNIEN, Italien, Israel, Brasilien, Colombia, Belgien, Polen, Ungern, Argentina, Chile, Uruguay, Indonesien, Malaysia, Nya Zeeland, Nederländerna och Irland.

Tänk bara på att Waze kommer inte berätta för dig om ett tåg passerar, bara att du är redo att stöta på en järnvägsövergång. Som alltid, medvetenhet om vägen är upp till dig. Du cand ladda ner Waze på Android och iOS gratis.

via 9to5Google