Facebook Lite wordt Gedood Omdat niemand Gebruikt Het

0
46
Pe3k/Shutterstock.com

Sociale media gigant Facebook is het afsluiten van de Facebook Lite app. Facebook Lite is een-afgeslankte versie van de reguliere Facebook app ontworpen om beter te werken voor personen die had een slechte verbinding via het internet (denk landelijke 2G) of die met een oudere telefoon.

Facebook Lite gelanceerd in 2015, en zijn oorspronkelijk ontworpen voor en getest in gebieden die niet beschikte over een vaste 3G-verbinding, zoals Brazilië, India en Turkije. Het nam minder ruimte in op een apparaat dan de standaard Facebook app heeft, verbruikt minder data, geladen op uw scherm sneller, en werkte op alle netwerken, zelfs 2G. Facebook Messenger Lite werd gelanceerd naast het app.

Volgens MacRumors, wanneer de Braziliaanse gebruikers openen van de app tot afgelopen dinsdag, zagen zij een bericht dat zegt: “Facebook Lite voor iOS zal worden uitgeschakeld. U kunt gebruik maken van de originele Facebook app om in contact te blijven met vrienden en familie.” Een Facebook-woordvoerder verklaarde dat “vanwege de beperkte adoptie en de verbeteringen die we doorvoeren om de ervaring te verbeteren voor mensen in onze apps, zullen we niet langer ondersteuning voor Facebook Lite voor iOS.”

Een vertaald rapport van MacMagazine zegt dat Facebook al heeft verwijderd Facebook Lite uit de Braziliaanse App Store. Facebook Messenger Lite is nog steeds beschikbaar, echter, en er wordt geen verklaring werd uitgebracht over de vraag of het zou worden stilgelegd en.

via MacRumors