Facebook Lite är Att Dödas Av Eftersom Ingen Använde Det

0
381
Pe3k/Shutterstock.kom

Sociala medier-jätten Facebook är att stänga ner sin Facebook Lite app. Facebook Lite är en nedbantad version av den vanliga Facebook-appen utformad för att fungera bättre för personer som hade en dålig internet-anslutning (tror landsbygden 2G), eller som använder en äldre telefon.

Facebook Lite som inleddes i och med 2015, och som ursprungligen är konstruerade för och utprovade inom områden som saknade en fast 3G-anslutning, som Brasilien, Indien och Turkiet. Det tog mindre plats på en enhet än den vanliga Facebook-appen gjorde, förbrukas mindre data, laddad din skärm och snabbare, och har arbetat på alla nätverk, även 2G. Facebook Messenger Lite lanserades tillsammans med appen.

Enligt MacRumors, när Brasiliansk användare öppnade appen upp detta tidigare tisdag, de såg ett meddelande som anges “Facebook Lite för iOS kommer att vara inaktiverad. Du kan använda den ursprungliga Facebook-app för att hålla kontakten med vänner och familj.” En Facebook talesman förklarat att “på grund av den begränsade antagande och förbättringar vi gör för att förbättra upplevelsen för människor i vårt program, vi kommer inte längre att stödja Facebook Lite för iOS.”

En översatt rapport från MacMagazine sagt att Facebook har redan tagit bort Facebook Lite från den Brasilianska App Store. Facebook Messenger Lite är fortfarande tillgänglig, dock, och inget uttalande som släpptes om att det skulle läggas ned också.

via MacRumors