Waarom een IR Blaster Is Nog steeds Handig is op Telefoons in 2020

0
53
klss/Shutterstock

Er is een kans (zij het in een steeds kleinere) die op uw telefoon wordt geleverd met een IR-blaster. Deze toestaan dat uw telefoon om te communiceren met de alledaagse apparaten in uw huis, zoals Tv ‘s en Dvr’ s, met behulp van onzichtbare uitbarstingen van elektromagnetische straling.

Als je permanent verlies van uw afstandsbediening, een telefoon met IR-blasters zijn zeer handig. Maar hoe werken ze en waar kun je die krijgen?

Wanneer Infrarood Koning

Lezers van een bepaalde leeftijd kunnen denken aan het gebruik van infrarood delen van bestanden en internet-verbindingen tussen hun telefoon, PDA of computer. Deze functie (ook wel ‘IrDA”) gebruikelijk was in de jaren 1990 en vroege jaren ’00s voor Bluetooth en Wi-Fi.

Milos Markovic/Shutterstock

Op het moment, IrDA was revolutionair, maar het is lang niet meer naar de mainstream. Moderne technologieën zijn gewoon beter. Met Bluetooth en IrDA, zowel infrarood-poorten niet te dicht in de buurt of hebben een lijn van het zicht.

Ze zijn ook aanzienlijk sneller. De IrDA-poort op mijn Apple PowerBook G3 toppen uit op een traag 230.4 kbps. Vergelijk dat met Bluetooth 5.0 ondersteunt snelheden tot 2 Mbps, Wi-Fi of 6, die een base-snelheid van 1,2 Gbps, en kan zelfs oplopen tot 10 Gbps.

Het is de moeite waard te benadrukken dat IR blasters zijn niet hetzelfde als de oude IrDA poorten van weleer. Zij maken gebruik van een geheel ander protocol genaamd Consumer Infrared (cIR), en het werken bij veel lagere snelheden.

Dat betekent dat u te vergeten over het gebruik van je splinternieuwe telefoon om verbinding te maken met uw eind-’90 laptop.

Wat Is INFRAROOD Gebruikt om in 2020?

IR-blasters worden bijna uitsluitend gebruikt voor andere apparaten, zoals Tv ‘ s, set-top boxen, en airconditioning. Door het downloaden van een app, kunt u effectief schakel uw telefoon in een universele afstandsbediening en de controle van uw hele wereld.

Omdat de IR-blasters voor Tv ‘s en set-top-vakken kabel zijn zo gangbaar, Microsoft’ s Kinect voor de Xbox Één opgenomen, als goed. Dat is hoe de Kinect-hardware laat Xbox Een controle een TV.

Sommige telefoons, zoals de Unihertz Jelly 2, komen met een universele afstandsbediening apps voorgeïnstalleerd. Als de jouwe niet, er zijn mogelijkheden in de Google Play store.

Lean Remote is een van de beste en biedt een breed scala van ondersteuning voor huishoudelijke elektronica. Uw kilometers zullen verschillen, natuurlijk.

Enkele AMERIKAANSE Telefoons Bieden IR Blasters

In het begin van de 2010s, Android-telefoons routinematig geleverd met IR-blasters. Fabrikanten als Samsung en LG die op hun apparaten, maar deze geleidelijk gestopt. Echter, IR blasters nog vaak geleverd op telefoons van Chinese fabrikanten zoals Huawei en Xiaomi.

Hieronder zijn een paar van de nieuwste telefoons die bieden IR-blasters.

TCL 10 Pro

TCL

Het is niet verwonderlijk dat TCL schepen een infrarood-blaster op de top-tier telefoons. Immers, de Chinese tech-merk is het meest bekend om zijn betaalbare smart Tv ‘ s, en er zijn duidelijke synergie.

Geprijsd op $449, de quad-camera TCL 10 Pro is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 675, 128 GB opslag, 6 GB RAM, en een lange, 6.47-inch display. Er is ook een 3.5 mm headphone jack, die is een beetje een zeldzaamheid tegenwoordig.

Het is een van de weinige telefoons met een IR-blaster verkocht in de VS.

Xiaomi Poco F2 Pro

Xiaomi is Poco F2 Pro combineert vlaggenschip-niveau specs, zoals een Qualcomm Snapdragon 865 processor en 64 MP quad-camera-instellingen, met een sub-$500 prijskaartje.

Dit is een van de weinige Xiaomi telefoons beschikbaar in de VS, Terwijl het bedrijf nog niet officieel ingevoerd op de Amerikaanse smartphone markt, het is op grote schaal geïmporteerd door wederverkopers, en dus, kan het vinden op Amazon.

Huawei P30 Pro New Edition

Kondigde eerder dit jaar, de Huawei P30 Nieuwe Pro Edition is een bescheiden bijgewerkte versie van het laatste jaar is het vlaggenschip van de omstreden Chinese tech-gigant.

In tegenstelling tot andere recente telefoons van Huawei, dit toestel is voorzien van Google ‘ s eigen Android-apps, het heeft dus ook toegang tot de Google Play store. Het wordt geleverd met 8 GB RAM-geheugen en 256 GB aan opslagruimte standaard, en, ja, er is een IR-blaster.

De P30-Pro Nieuwe Editie is niet beschikbaar in de verenigde staten, hoewel het op grote schaal in Europa verkocht voor rond de $800.

Maak Uw Eigen

Ik was niet een grapje toen ik zei IR blasters werden steeds zeldzamer. Hoewel het zeker waar is dat ze kunnen worden gevonden, heel weinig zijn opgenomen op apparaten verkocht in de VS.

Gelukkig, de elektronica achter een IR-blaster zijn uiterst eenvoudig. Als u handig bent met een soldeerbout, is het mogelijk om uw eigen maken en steek hem in uw telefoon 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Uw kilometers zal verschillen echter.

LEES VERDER

  • “Het Blokkeren van “Scam Waarschijnlijk” Gesprekken over T-Mobile (en Metro)
  • “Hoe Bezoek van Iemand’ s Island in Dromen in ‘Animal Crossing: New Horizons”
  • “AirDrop voor Android: Hoe je Android te Gebruiken Nabijgelegen Delen
  • “De Geschiedenis van de Caps Lock: Waarom Wordt de Caps Lock-Toets Bestaan?
  • “Het Ondertekenen van Pdf’ s op de iPhone, iPad en Mac