Varför en IR-Blaster Är Fortfarande bra på Telefoner 2020

0
60
klss/Shutterstock

Det finns en chans (om än en ständigt minskande) som telefonen kommer med en IR-blaster. Dessa gör att telefonen att kommunicera med vardagliga enheter i ditt hem, som Tv och Dvr-enheter, med hjälp av osynlig skurar av elektromagnetisk strålning.

Om du ständigt att förlora dina fjärrkontroll, telefoner med IR-blaster är mycket praktiskt. Men hur fungerar de, och där kan du få en?

När Ir-Var Kung

Läsare av en viss ålder kan komma ihåg att använda ir för att dela filer och internet-anslutningar mellan sin mobiltelefon, PDA, eller dator. Den här funktionen (kallad “IrDA”) var vanliga på 1990-talet och början av 00-talet innan Bluetooth och Wi-Fi.

Milos Markovic/Shutterstock

På den tiden, IrDA var revolutionerande, men det är länge sedan upphört att vara mainstream. Modern teknik dataöverföring är helt enkelt bättre. Med Bluetooth och IrDA, både ir-portar måste inte vara i närheten eller har en siktlinje.

De är också betydligt snabbare. IrDA-porten på min Apple PowerBook G3 toppar på en trög 230.4 kbps. Jämför det med Bluetooth-5,0, som stöder hastigheter upp till 2 Mbit / s eller Wi-Fi 6, som har en bas hastighet av 1,2 Gbps, och kan även gå upp till 10 Gbps.

Det är värt att betona att IR-blaster är inte den samma som den gamla IrDA-portar från förr. De använder en helt annan protokoll som kallas Consumer Ir (cIR), och fungera vid mycket låga hastigheter.

Det innebär att du kommer att glömma att använda din skinande nya telefon för att ansluta till ditt sent’90’ laptop.

Vad Är IR Används för 2020?

IR-blaster som nästan uteslutande används för att styra andra enheter, som Tv-apparater, digitalboxar, och luftkonditionering enheter. Genom att ladda ner en app kan du på ett effektivt sätt förvandla din telefon till en universell fjärrkontroll och styr din hela världen.

Eftersom IR-blaster för Tv-apparater och set-top-kabel-boxar är så utbredd, Microsofts Kinect för Xbox Man ingår ett, liksom. Det är hur Kinect hårdvaran låter Xbox styra en TV.

Vissa telefoner, som Unihertz Jelly 2, kommer med universal remote apps förinstallerade. Om ni inte, det finns alternativ på Google Play store.

Lean Remote är en av de bästa och erbjuder ett brett utbud av stöd för hemelektronik. Din körsträcka varierar naturligtvis.

Några AMERIKANSKA Telefoner Erbjuder IR-Blaster

I början av 2010-talet, Android-telefoner rutinmässigt levereras med IR-blaster. Tillverkare som Samsung och LG tagit med dem på deras enheter, men detta slutade så småningom. Men IR-blaster är fortfarande ofta levereras i telefoner från de Kinesiska tillverkarna, som Huawei och Xiaomi.

Nedan är några av de senaste telefonerna som erbjuder IR-blaster.

TCL 10 Pro

TCL

Det borde inte vara förvånande att TCL fartyg med en ir-blaster på sin top-tier-telefoner. Efter alla, den Kinesiska tech varumärke är mest känd för sina prisvärda smarta Tv-apparater, och det finns uppenbara synergier.

Prissatt till $449, quad-kamera TCL 10 Pro erbjuder en Qualcomm Snapdragon 675, 128 GB lagringsutrymme, 6 GB RAM, och en lång, 6.47-tums skärm. Det finns också ett 3.5 mm hörlursuttag, som är något av en sällsynthet i dessa dagar.

Det är en av de få telefoner med en IR-blaster som säljs i USA

Xiaomi Poco F2 Pro

Xiaomi är Poco F2 Pro kombinerar flaggskepp-nivå specifikationer, som en Qualcomm Snapdragon 865-processor och 64 MP quad-camera setup, med en sub-$500 prislapp.

Detta är en av de få Xiaomi telefoner som finns i USA, Medan företaget har inte formellt trädde in på den Amerikanska marknaden för smartphones, det har varit allmänt importeras av återförsäljare, och därmed, kan hittas på Amazon.

Huawei P30 Pro-Ny Upplaga

Meddelade tidigare i år, Huawei P30 Pro New Edition är en måttligt uppdaterade versionen av förra årets flaggskepp från den hårt ansatta Kinesiska tech jätten.

Till skillnad från andra nya telefoner från Huawei, denna enhet inkluderar Google ‘ s egenutvecklade Android-appar så har det åtkomst till Google Play store. Den kommer med 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme som standard, och, ja, det finns en IR-blaster.

Den P30 Pro New Edition är inte lätt tillgängliga i USA, även om det är sålda i Europa för runt $800.

Gör Din Egen

Jag var inte skojade när jag sa att IR-blaster var att bli ovanligare. Även om det är förvisso sant att de finns mycket få finns på produkter som säljs i USA

Lyckligtvis, elektronik bakom en IR-blaster är mycket enkel. Om du är händig med lödkolven, det är möjligt att skapa en egen och anslut den till telefonen 3,5 mm hörlursuttag. Ditt resultat kommer att variera, dock.

LÄS NÄSTA

  • “Varför en IR-Blaster Är Fortfarande bra på Telefoner 2020
  • “Blockera “Bluff Sannolikt” Samtal på T-Mobile (och Tunnelbana)
  • “Hur att Besöka Någon Ö i Drömmar i” Animal Crossing: New Horizons
  • “Luftlandsättning för Android: Hur att Använda Android i Närheten Dela
  • “Historien om Caps Lock: Varför Caps Lock-Tangenten Finns?