Vad Är Instagram Hjulen, och Det Är en TikTok Klon?

0
62

Hjulen är en ny funktion på Instagram som tillåter människor att skapa en 15-sekunders filmer á la Vinstockar och TikTok. Men är Instagram Rullar bara en TikTok klon?

Enkelt, lättsmält, korta videoklipp är förvisso inte ny på sociala medier. TikTok är den senaste plattformen för att använda det, och det har blivit otroligt populära. Nu, Instagram har hoppat på tåget med Hjulen. Låt oss ta en titt på hur de två apps jämföra.

Vad Är Instagram Hjulen?

Först och främst, Reels är en video-skapande verktyg. Det är ett nytt läge kan du gå via Instagram Berättelser kamera. Du kan göra en Rulle från en enstaka eller en serie av klipp, men det kan bara vara högst 15 sekunder.

Instagram förväntar sig de flesta Hjulen för att inkludera flera klipp, dock. Det finns även ett praktiskt verktyg för att rikta ett nytt klipp med den tidigare för att skapa en smidig övergång.

På Instagram Rullar verktyg för redigering.

Som en Instagram Berättelse, det finns ett antal verktyg som är tillgängliga för redigering Hjulen. Du kan lägga till musik, justera uppspelningshastigheten, och använda Instagram: s befintliga bibliotek av augmented reality-effekter. Hjulen har också en timer och nedräkning för att spela in filmer hands-free. När du har spelat in ett videoklipp kan du lägga till klistermärken, text och figurer.

Dela en Rulle är mestadels samma som att dela med sig något annat på Instagram. Konton för allmänheten kan dela Hjulen för att en särskild plats i “Utforska” – fliken. Privata konton kan enkelt dela Rullen för att deras foder. Du kan också dela en Rulle som din Instagram Historia.

När du skapar en Rulle, en ny “Rullar” – fliken kommer att visas på din profil, och de kommer också att visas på din primära profil på nätet.

Du kan bläddra bland och dela Instagram Rullar på samma sätt som alla andra inlägg.

Igen, Hjulen kan också vara inlagd för allmänheten att “Upptäcka” fliken, så att du kan bläddra genom videor från konton som du kanske inte följa. Du kan bläddra igenom och Gilla, Kommentera eller Dela de samma som du skulle med vilken Instagram inlägg.

Du kanske tror att Hjulen låter en hel del som Instagram Berättelser. Medan både verktyg för att skapa fungera på samma sätt, de tjänar olika syften. Berättelser är avsedd att vara mer av en social funktion som tillåter människor att dela med korta videor eller foton, som är bara synlig för 24 timmar. Hjulen är mer om skapande och underhållning.

RELATERAT: Vad Är Instagram är “Berättelser”, och Hur Använder jag Dem?

Är Hjulen en TikTok Klon?

Hjulen omedelbart samlat jämförelser för att TikTok. Efter alla, TikTok är en populär för 15 – till 60-sekunders video plattform. Är det rättvist att säga att Hjulen är inget mer än en TikTok klon, men?

RELATERAT: Vad Är TikTok, och Varför Är Tonåringar Besatt av Det?

Medan gränssnitt av de två verktygen är mycket olika, det är sant att funktionaliteten är i huvudsak samma. Majoriteten av TikTok klipp är under 15 sekunder, men de kan pågå i upp till 60.

Det finns en handfull redigering verktyg som finns tillgängliga, inklusive uppspelning snabbhet, skönhet och foto filter, och utökar verklighet effekter. Efter att ett videoklipp spelas in, kan du lägga till text, ljud, klistermärken, och ytterligare redigera ditt klipp.

TikTok är redigeringsverktyg är mer robust.

I skrivande stund, men TikTok har ett större urval av verktyg för redigering. Du kan till exempel lägga till röst-förändra effekter, eller till och med en voice-over, till klipp när de är inspelade. TikTok har även några mallar för att dela foton på ett kreativt sätt. TikTok är mer mogen plattform, och det känns som det när du redigerar.

Den största skillnaden är dock i de plattformar sig själva. Hjulen är bara ett inslag i Instagram-appen, inte en fristående plattform.

TikTok är en sociala medier-nätverk som är utformat uteslutande för korta videoklipp. När du öppnar appen, du omedelbart att välkomnas med en rullning foder av klipp.

Den postar och surfar alternativ på TikTok.

Medan processen för att skapa Hjulen och TikTok klipp kan vara liknande, människor använda appar på mycket olika sätt. Om du följer någon på Instagram, du ser deras regelbundna inlägg, Berättelser, och Hjulen.

Om du följer någon på TikTik, du kommer bara se deras videoklipp. Hjulen är bara en av en växande lista av Instagram funktioner, medan TikTok är sin egen sak.

Naturligtvis Hjulen skulle inte existera om TikTok var inte populära. Precis som Instagram Berättelser var inspirerad av Snapchat Berättelser, Rullar var inspirerad av TikTok. Men att bestämma vilken som är till för att du handlar mer om vad varje plattform erbjuder och det innehåll som du föredrar.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man kan Stoppa Oavsiktlig Skärmdumpar på en iPhone
  • “Varför en IR-Blaster Är Fortfarande bra på Telefoner 2020
  • “Blockera “Bluff Sannolikt” Samtal på T-Mobile (och Tunnelbana)
  • “Hur att Besöka Någon Ö i Drömmar i” Animal Crossing: New Horizons
  • “Luftlandsättning för Android: Hur att Använda Android i Närheten Dela