Hvordan Du Bruker Bluetooth For Bilen I En Gammel Eller Ny Bil

0
815

Bluetooth er en nesten universell kort rekkevidde kommunikasjon teknologien som finnes i alt fra smarttelefoner og kaffe beslutningstakere. Den nyeste versjonen av teknologien er utrolig energieffektiv, kan overføre betydelige mengder data, og har lite merkbar forsinkelse. Så det er ingen overraskelse at nyere modeller av biler nå har innebygd Bluetooth på.

Tingen er, hva kan du gjøre hvis bilen ikke har Bluetooth for bilen? Selv om det gjør, hvordan kan du selv bruke det?

Ikke Glem Om USB-Kabel Adaptere

En av grunnene til at folk er å snu til Bluetooth for bilen tilkoblinger er raske død av smarttelefonen hodetelefon jack. Din bil eller bil radio sannsynligvis har en aux-kontakt, men den nye telefonen vil sannsynligvis ikke.

Den gode nyheten er at du kan få den funksjonaliteten tilbake ved hjelp av en USB (eller Lyn for iphone) til 3,5 mm jack converter.

De er vanligvis ikke så dyre heller, men det er en viktig påminnelse. Noen telefoner har ikke en DAC, eller digital-til-analog-konverter bygget for bruk med sine USB-port. Så du trenger å kjøpe et adapter som har en DAC bygget i. Disse er dyrere, så gjør litt Googling for å finne ut om telefonen din trenger en DAC-aktivert converter eller ikke.

Dette er langt billigere, mer pålitelig løsning i forhold til Bluetooth. Selv om det er mindre elegant og kommer med alt maset med å jobbe med kabler.

Anbefalt USB-Adaptere

Hvis du er en iPhone-bruker, anbefaler vi å gå for Apple original-adapter, som er garantert å fungere. Den eneste virkelige ulempen til dette rimelige dongle er at du ikke kan lade telefonen mens du bruker det.

Hvis du har en telefon som Samsung Galaxy Note 10+, som mangler en DAC, så en adapter som WKWZY adapter er et godt valg. Den har en innebygd DAC og så ikke avhenger av telefonens maskinvare for å produsere lyd, noe som gjør det til et trygt bet.

En Bluetooth-Tilkobling Til Aux-Adaptere

Hvis bilen ikke har Bluetooth, men har en aux-kontakt, kan du fortsatt legge til Bluetooth-funksjonalitet til den ved hjelp av en Bluetooth-hodetelefon-adapter. Disse enhetene er designet for å la deg slå et sett hodetelefoner til en Bluetooth-aktivert par, men de fungerer like godt koblet direkte til din bil i stedet.

Den eneste virkelige ulempen er at de krever en USB-strømkilde hvis du trenger dem for å holde det gående lenger enn sine batteriene kommer til å vare. På pluss-siden, når du går ut av bilen på slutten av turen, kan du ganske enkelt plugger i hodetelefoner og være på vei.

Anbefalt En Bluetooth-Tilkobling Til Aux-Adaptere

Når du leter etter en god Bluetooth-mottakere for bilen som kobles til aux audio jack, to produkter som skilte seg ut takket være sine super user reviews.

Den første er Mpow mottaker. Dette har den nyeste Bluetooth-5.0-teknologi i det, noe som bør bety at du får svært høy kvalitet streaming med ingen stamme. Vi har også liker inkludering av en liten status-skjermen, slik at du raskt kan se hva som er koblet til, og hvor godt signalet er. Mpow hevder en 40-meters rekkevidde. Så med mindre du er ute og kjører en tur med buss, vil du sannsynligvis være OK.

Neste fristende alternativ er TaoTronics bluetooth mottaker. Dette produktet mangler en skjerm, men har evnen til å også fungere som en Bluetooth-senderen. Dette gjør det ganske allsidig utenfor ganske enkelt bruke det i din bil.

Bluetooth FM-Sendere

Hvis radioen ikke har en aux-kontakt, alt er ikke tapt. Du kan bruke en FM-Bluetooth-mottaker for å slå sammen de gamle og ny teknologi. Vanligvis er disse gadgets vil kjøre fra 12V sigarettenneren.

Du vil koble til enhet ved hjelp av din smarttelefon på samme måte som du vil koble til en Bluetooth-enhet. Når tilkoblingen fungerer, er det bare å søke på bilradioen til FM-frekvens enheten er kringkasting på. Du kan selv være i stand til å endre kringkasting frekvens.

Mens disse FM-sendere er ganske ryddig, du virkelig bør kun bruke dem som en siste utvei for å få bluetooth til din bil. Lydkvaliteten er i beste fall så godt som analog radio. De er også utsatt for forstyrrelser fra radio-stasjoner og andre kilder av radiobølger på samme frekvens.

Dette er den beste løsningen hvis du vil bruke Bluetooth-lyd i en mye eldre kjøretøy, og som ikke vil bruke for mye penger. Hvis du har noen andre alternativer imidlertid, vil vi foreslå å prøve dem først.

Anbefalt Bluetooth FM-Sendere

Den første FM-senderen vi virkelig liker utseendet på, er dette IMDEN enhet. Det spilleautomater rett inn i sigarettenneren, og tilbyr pass-through-lading via quick-lade EN USB-port eller en 18W USB-C Makt Levering port. Utrolig nok, det tilbyr også ringe håndfritt! Bruke det er så enkelt som å tune inn radioen til et åpent frekvens og deretter sette denne gadgeten til det samme.

Trenger en andre valg? Den Zeeporte tilbyr i hovedsak de samme funksjon sett, men har en annen design og tilbyr 27W av kostnad i stedet for 18. Det er litt av en mynt flip mellom de to.

Kjøpe en Bluetooth-Aktivert Radio

Mange moderne biler har fabrikkmontert radioer som er integrert i en ikke-flyttbar fasaden. I eldre biler imidlertid, det er vanligvis ganske enkelt å erstatte hele radio-hovedenheten. Hvis du er heldig nok til å ha en slik bil og har ikke noe imot å bruke litt penger for en ny radio, for så å gå Bluetooth audio er faktisk ganske smertefritt.

Selv entry level bilradioer har Bluetooth som en funksjon nå, og en gang installert det vil være som å bringe din gamle junker inn i det 21. århundre. Vel, i hvert fall når det kommer til å høre på musikk og podcaster.

Anbefales for Bluetooth-Radioer

Hvis du ikke ønsker å gå hele hog og erstatte hele radio i bilen, det er nok av valg, men det mest populære valget ser ut til å være denne BOSS Audio Systemer 616UAB Multimedia Bil Stereo. Det er en enkelt DIN enhet som bør passe de fleste biler og kommer inn på en liten pris, så vel. Dette moderne økonomiske hovedenheten vil ikke spille Cd-er eller kassetter, men du er ganske mye dekket på den digitale fronten.

Hvis du er en litt mer flush med kontanter, da dette Pioneer FH-X730BS Dobbel-Din har Bluetooth du ønsker, pluss alle andre bell og fløyte du kan forestille deg. Mellom disse to alternativene er du sikker på å finne noe som passer.

Koble Til en Moderne Bil med Bluetooth

Hvis du har en av de newfangled biler med innebygd Bluetooth på, hvordan får du egentlig koble til det? Den gode nyheten er at hvis du noen gang har brukt en Bluetooth-enhet, prosessen er i hovedsak identisk:

  • Se bilens håndbok om hvordan du aktiverer Bluetooth-sammenkoblingsmodus, og følg instruksjonene.
  • Åpne telefonens Bluetooth-innstillinger og se etter en bil med navnet, i listen over tilgjengelige Bluetooth-enheter. Trykk på den for å starte sammenkoblingen.
  • Bilens infotainment-skjermen vil mest sannsynlig vise et passord. Når du blir bedt om på telefonen, må du angi denne koden.
  • Bilen og telefonen skal nå være sammenkoblet.
  • Du kan velge om samtaler, media eller begge er håndtert av bilens system.

Det er egentlig alt det er til det. Noen biler har spesielle telefonen compatibilities, for eksempel Apple Carplay, men generelt det er ikke forskjellig fra alle andre Bluetooth-tilkobling.