Hvordan Bruker Du Instagram? Komme I Gang Guide

0
724

Med 120.7 millioner brukere, Instagram er en av de største sosiale medieplattformer som finnes der ute. Hvis du ikke allerede er på det du lurer kanskje på hva som skiller det fra andre sosiale medier som Facebook eller Twitter.

Instagram er i hovedsak basert på innlegg og dele bilder. Dette gjør det ideelt for deling av kunst og foto, samt eventuelle hverdagen bilde du føler for å dele. Det ble populær på grunn av sitt fokus på bilder.

På grunn av denne populariteten, Instagram har blitt en flott plattform for folk å markedsføre sine virksomheter. Den kan også kobles folk som har fått en masse av tilhengere med merker som ønsker å sponse dem. Dette er en måte sosiale medier “påvirkere” gjøre sine penger.

Hvis du ønsker å begynne å bruke Instagram, for noen grunn, da vite hvordan plattformen fungerer vil hjelpe deg å få mest mulig ut av din erfaring.

Hvordan Du Legger Ut På Instagram

Det viktigste å vite om Instagram er hvordan akkurat til å lage et innlegg. Plattformen har mange alternativer når du oppretter et innlegg, og det er noen ting du kanskje kan gå glipp av, som kan virkelig hjelpe deg i å poste noe til din smak.

Her er det grunnleggende om å lage en Instagram post:

  1. Trykk på + – ikonet nederst på midten av skjermen din. En ny side vil åpnes som viser deg ditt kamera roll.
  1. Velg et bilde du ønsker å legge inn. Du kan også trykke på kamerabilder på toppen av skjermen for å finne et bilde i et annet album på telefonen.
  1. På bildet du velger, vil du se noen ikoner nederst. På høyre side har du valg for å bruke Boomerang, en app som skaper en GIF-lignende bilde, for å lage en collage, eller du kan velge flere bilder å legge ut. Etter du har valgt det du ønsker å legge inn, velger du Neste.
  1. Du vil nå ha muligheten til å velge et filter eller redigere innlegg selv. Instagram gir et bredt spekter av bilde redigering alternativer du kan bruke for å gjøre bildet ditt se ut akkurat slik du ønsker det. Når du er ferdig, klikker du Neste.
  1. På den siste skjermen, du er i stand til å legge til en bildetekst som vil bli publisert sammen med bildet. Du kan også tagge andre Instagram-brukere ved å trykke på merk Folk. Det er også mulighet for å legge et sted til ditt bilde, som vil også bli lagt ut. Når du er ferdig, og er fornøyd med ditt bilde og innstillinger, trykk Del for å gjøre innlegget ditt publikum.
  1. Hvis du ønsker å vente til senere innlegg, kan du gå tilbake til redigering-side og ta hurtig på Avbryt. En boks vil dukke opp der du blir spurt om du ønsker å slette innlegg eller lagre den som en kladd. Du kan få tilgang til dine utkast sammen med bilder fra kamerarullen.

Hvordan Bruke Instagram Historier

En annen populær funksjon på Instagram er Historier. Dette er bilder eller videoer du kan legge ut det siste for 24 timer, deretter forsvinner. Men, det er muligheten til å lagre en Historie som et høydepunkt som kan være lagret til din profil.

Å lage en Historie på Instagram er enkel:

  1. På hoved-feed, eller på din profil, trykk på profilbildet ditt i venstre hjørne for å åpne kameraet (det kan hende du må gi Instagram tillatelse til å bruke kameraet og mikrofonen).
  1. Herfra kan du ta et bilde eller video, eller bruke en av de andre kamera-valg Instagram gir. Du kan også legge til filtre ved å trykke på en av dem til høyre på utløserknappen.
  1. Når et bilde eller en video som har blitt tatt, kan du klikke på Din Historie nederst i venstre hjørne av skjermen for å legge det ut. Det er også mulighet for å legge det til en Nære Venner historie, som gir deg mulighet til å velge hvem som kan se det.

Du kan også gå direkte fra telefonen på Instagram ved å velge Live alternativ helt til venstre på bunnen av skjermen. Å gjøre dette kan du streame video fra kameraet på telefonen, og tilhengerne dine kan du se ved å trykke din Historie-ikonet.

Hvordan Redigere Din Profil Side & Lag Høydepunkter

Du kan se din egen profil ved å trykke på ikonet nederst til høyre på skjermen. Fra her, du kanskje lurer på hvordan du kan tilpasse din profil for å gjøre det som passer best for deg.

For å endre profil, klikk på Rediger Profil like over der bilder er lagt ut. Fra her, du kan endre profilbildet ditt, din vises navn og brukernavn, lage en kort bio, og selv sette opp en link til en hjemmeside som alle kan klikke på.

Du har også muligheten til å sette høydepunkter på din profil. Dette er fotografier og videoer du har lagret fra din Historie, og som du ønsker å vise. For å skape et høydepunkt, må du ta hurtig på Høydepunktet-ikonet nederst til høyre i din historie. Dette vil skape et høydepunkt hvis du har ingen opprettet.

Etter det, kan du gå inn på din profil og velg den Nye knappen ved siden av høydepunktene for å legge til nye.

Herfra kan du velge flere bilder eller videoer fra tidligere historier som du ønsker inkludert i din høydepunkt. Når du har valgt noen, velger du Neste. På dette skjermbildet kan du gjøre en tittel for å markere og velge et forsidebilde. Alle skapt høydepunkter vil bli synlig på profilen din for noen å se.

Ved Hjelp Av Direkte Meldinger

I øverste høyre hjørne på hoved Instagram-feed, bør du se et ikon av et papir fly. Dette er hvor du kan trykke på for å se dine Direkte Meldinger, eller DMs.

Her kan du privat melding eller video chat med folk, og du kan til og med sende dem innlegg du ser på Instagram. For å starte en ny melding, trykker du på blyant-ikonet i øverste høyre og søke etter brukernavn for hvem du ønsker å begynne å chatte med. Hvis du ønsker å finne noen du har allerede snakket til, kan du bruke søk-funksjonen ovenfor dine meldinger.

Hvis du ønsker å sende noen et innlegg som du ser på Instagram, alt du trenger å gjøre er å trykke på flyet ikonet under et innlegg, kan du velge hvem du vil sende den til, og trykk Send. Du kan også funksjonen innlegg om din historie på denne måten.