Hur Du Använder Bluetooth För Bil Ljud I En Gammal Eller Ny Bil

0
105

Bluetooth är en nästan universell kommunikation på korta avstånd teknik som återfinns i allt från smartphones till kaffebryggare. Den senaste versionen av den teknik som är mycket energieffektivt, kan överföra stora mängder data och har lite märkbar fördröjning. Så det är ingen överraskning att nyare modeller av fordon som nu har Bluetooth inbyggt.

Saken är den, vad kan du göra om din bil inte har Bluetooth för bilstereo? Även om den gör det, hur gör du även använda det?

Glöm inte bort USB-Kabel Adaptrar

En av anledningarna till att människor vänder sig till Bluetooth till bilen och anslutningar är snabba döden av smartphone hörlursuttag. Din bil eller bil radio förmodligen har en aux-jack, men din nya telefon kommer sannolikt inte.

Den goda nyheten är att du kan få denna funktionalitet genom att använda en USB – (eller Blixten för iphone) till 3,5 mm jack-omvandlare.

De är vanligen inte så dyrt heller, men det är en viktig invändning. Vissa telefoner inte har en DAC eller digital till analog-omvandlare byggd för användning med sin USB-port. Så måste du köpa en adapter som har en inbyggd DAC. Dessa är dyrare, så göra några Googla för att avgöra om din telefon behöver en DAC-aktiverade converter eller inte.

Detta är den billigare, mer tillförlitlig lösning jämfört med Bluetooth. Även om det är mindre eleganta och utrustade med alla besvär av att arbeta med kablar.

Rekommenderas USB-Adaptrar

Om du är en iPhone-användare, rekommenderar vi att du helt enkelt går för Apple original adapter, som är garanterat att det fungerar. Den enda riktiga nackdelen med denna billiga dongle är att du inte kan ladda din telefon när du använder den.

Om du har en telefon som Samsung Galaxy Note 10+, som saknar en DAC, då en adapter som WKWZY adapter är ett bra val. Den har en inbyggd DAC och så beror inte på telefonens hårdvara för att producera ljud, vilket gör det till ett säkert kort.

Bluetooth Och Aux-Adaptrar

Om din bil inte har Bluetooth, men har en extra jack, du kan fortfarande lägga till Bluetooth-funktionalitet för att det med hjälp av en Bluetooth-hörlurar adapter. Dessa enheter är utformade för att låta dig vända en uppsättning hörlurar till en Bluetooth-aktiverad par, men de fungerar lika bra i direkt anslutning till din bil i stället.

Den enda riktiga nackdelen är att de kräver en USB-strömkälla om du behöver dem för att hålla längre än sina batterier kommer att pågå. På plus-sidan, när du få ut av din bil i slutet av resan, kan du helt enkelt koppla in dina hörlurar och vara på väg.

Rekommenderas Bluetooth Och Aux-Adaptrar

När du letar efter bra Bluetooth-mottagare för din bil som kopplas till aux-jack, två produkter som stod ut tack vare deras super user reviews.

Den första är Mpow-mottagare. Detta har den senaste Bluetooth-5,0 teknik i den, vilket innebär att du kommer att få mycket hög kvalitet streaming utan stamning. Vi gillar verkligen också att det införs en liten status-skärmen, så att du snabbt kan se vad som är anslutna och hur bra signalen är. Mpow hävdar en 40-meters räckvidd. Så om du kör en tur-buss, du kommer förmodligen att bli OK.

Nästa lockande alternativ är TaoTronics bluetooth-mottagare. Denna produkt saknar en skärm, men den har förmågan att också fungera som en Bluetooth-sändare. Detta gör det ganska mångsidig utanför för att bara använda det i din bil.

Bluetooth FM Sändare

Om din radio inte har en aux-jack, allt är inte förlorat. Du kan använda en FM-Bluetooth-receiver för att slå samman den gamla och nya tekniken. Vanligtvis dessa prylar kommer att köra från ditt 12V cigarettändaruttag.

Du kommer att ansluta till enheten med hjälp av din smartphone på samma sätt som du ansluter till en Bluetooth-enhet. När det fungerar, helt enkelt ställa din bil radio på FM-frekvens enheten sänder på. Du kan även ha möjlighet att ändra den sända frekvensen.

Medan dessa FM-sändare är ganska snyggt, du borde verkligen bara använda dem som en sista utväg för att få bluetooth för din bil. Ljudkvaliteten är i bästa fall lika bra som analog radio. De är också känsliga för störningar från radio stationer och någon annan källa av radiovågor på samma frekvens.

Detta är den bästa lösningen om du vill ha Bluetooth ljud i en mycket äldre fordon och inte vill spendera alltför mycket pengar. Om du har några andra alternativ men vi skulle föreslå att du provar dem först.

Rekommenderas Bluetooth FM Sändare

Den första FM-sändare som vi verkligen gillar utseendet av detta IMDEN enhet. Det slots direkt i din cigarettändaruttag och erbjuder pass-through laddning via snabb-laddning EN USB-port eller en 18W USB-C Power Leverans port. Otroligt, erbjuder det också en handsfree-samtal! Med hjälp av det är så enkelt som att trimma din radio till en öppen frekvens och sedan ställa denna gadget till samma man.

Behöver ett andra val? Den Zeeporte har i huvudsak samma funktioner, men har en annan design och erbjuder 27W av avgift i stället för 18. Det är något av en slantsingling mellan de två.

Köpa en Bluetooth-Aktiverad Radio

Många moderna bilar har fabriksmonterad radio som är integrerade i en icke-flyttbara fasad. I äldre bilar men det är oftast ganska lätt att byta ut hela radio huvud enhet. Om du är lycklig nog att ha en sådan bil och inte har något emot att spendera lite pengar för en ny radio-och sedan komma Bluetooth-ljud är faktiskt ganska smärtfritt.

Även posten nivå bilradioapparater har Bluetooth som en funktion nu och en gång installerat det kommer att vara som att få din gamla junker in i det 21: a århundradet. Tja, åtminstone när det kommer till att lyssna på musik och poddsändningar.

Rekommenderas Bluetooth-aktiverad Radio

Om du inte vill gå hela vägen och ersätta hela radio i bilen, det finns massor av val, men det mest populära valet verkar vara denna CHEF Audio System 616UAB Multimedia bilstereo. Det är en enda DIN enhet som borde passa de flesta bilar och kommer in på en liten pris också. Detta moderna budgethotell huvud enhet kommer inte att spela Cd-skivor eller kassetter, men du är ganska mycket täckt på den digitala fronten.

Om du är lite mer i jämnhöjd med kontanter, då denna Pioneer FH-X730BS Dubbel-Din Bluetooth du önskar, plus alla andra klocka och visselpipa som du kan tänka dig. Mellan dessa två alternativ som du är säker på att hitta något som passar.

Ansluta Till en Modern Bil Bluetooth –

Om du har en av dessa nymodiga bilar med Bluetooth inbyggd, hur gör man egentligen för att ansluta till det? Den goda nyheten är att, om du någonsin använt en Bluetooth-enhet, processen är i grunden identisk:

  • Hänvisa till din bils manual om hur du aktiverar Bluetooth-läge och följ instruktionerna.
  • Öppna telefonens Bluetooth-inställningar och leta efter ditt namn i listan över tillgängliga Bluetooth-enheter. Tryck på den för att starta anslutningen.
  • Bilens infotainment display kommer sannolikt att visa ett lösenord. När du uppmanas att göra på telefonen, ange denna kod.
  • Bilen och telefonen ska nu vara ihopkopplade.
  • Du kan välja om samtal, media eller båda hanteras av bilens system.

Det är egentligen allt som finns till den. Vissa bilar har en speciell telefon kompatibla, till exempel Apple Carplay, men i allmänhet är det inte annorlunda från alla andra Bluetooth-anslutning.