Hoe U Bluetooth Voor De Car-Audio In Een Oude Of Nieuwe Auto

0
60

Bluetooth is een bijna universele short-range communicatie technologie te vinden in alles, van smartphones tot koffiezetapparaten. De nieuwste versie van de technologie is zeer energie-efficiënt, kan de overdracht van grote hoeveelheden gegevens en heeft weinig waarneembaar lag. Dus het is geen verrassing dat de nieuwere modellen van de voertuigen hebben nu Bluetooth ingebouwd.

Het ding is, wat kunt u doen als uw auto niet is voorzien van Bluetooth voor car audio? Zelfs als dat zo is, hoe kan je het zelfs gebruiken?

Vergeet niet Over USB Kabel Adapters

Een van de redenen dat mensen wenden zich tot Bluetooth-verbindingen voor auto is de snelle dood van de smartphone hoofdtelefoonaansluiting. De auto of auto radio heeft waarschijnlijk een aux-aansluiting, maar uw nieuwe telefoon waarschijnlijk niet.

Het goede nieuws is dat u kunt krijgen die de functionaliteit met behulp van een USB (of de Bliksem voor iPhones) tot en met 3.5 mm jack converter.

Ze meestal niet zo duur, maar er is een belangrijk addertje onder het gras. Sommige telefoons hebben niet een DAC of digitaal-naar-analoog-convertor is ingebouwd voor gebruik met hun USB-poort. Dus je zult moeten om te kopen van een adapter die een DAC ingebouwd. Deze zijn duurder, dus doe wat Googlen om te bepalen of uw telefoon moet een DAC-ingeschakeld-converter of niet.

Dit is veruit de goedkopere, meer betrouwbare oplossing ten opzichte van Bluetooth. Hoewel, het is minder elegant en komt met al het gedoe van het werken met kabels.

De aanbevolen USB-Adapters

Als je een iPhone gebruiker bent, raden wij het gewoon gaan voor de originele Apple adapter, die is gegarandeerd om te werken. Het enige echte nadeel aan deze goedkope dongle is dat je niet kunt uw telefoon opladen tijdens het gebruik.

Als je een telefoon als de Samsung Galaxy Note 10+, die mist een DAC, dan is een adapter zoals de WKWZY adapter is een goede keuze. Het heeft een ingebouwde DAC en dus niet afhankelijk zijn van de hardware van de telefoon om geluid te produceren, waardoor het een veilige gok.

Bluetooth-Aux-Adapters

Als uw auto niet is voorzien van Bluetooth, maar heeft een aux-aansluiting, kunt u nog steeds via Bluetooth met behulp van een Bluetooth-hoofdtelefoon adapter. Deze apparaten zijn ontworpen om u te laten zetten een koptelefoon in een Bluetooth-ingeschakeld paar, maar ze werken net zo goed direct aangesloten op uw auto in de plaats.

Het enige echte nadeel is dat ze een USB stroombron als je ze nodig hebt om door te blijven gaan voor langer dan hun batterijen. Aan de positieve kant, wanneer je uit je auto aan het einde van de reis, kunt u gewoon de stekker in de koptelefoon en worden op uw manier.

Aanbevolen De Bluetooth-Aux-Adapters

Bij het zoeken naar een goede Bluetooth-ontvangers voor uw auto die aansluiten op de aux-audio-aansluiting, twee producten die buiten stond dankzij hun super ervaringen.

De eerste is de Mpow ontvanger. Dit is de nieuwste Bluetooth 5.0-technologie, die zou moeten betekenen dat je krijgt zeer hoge kwaliteit streaming met geen stotteren. We hebben ook echt zoals de integratie van een kleine status scherm, zodat je snel kunt zien wat er aan verbonden is en hoe goed het signaal is. Mpow beweert een 40-voet bereik. Dus tenzij je het besturen van een bus, zult u waarschijnlijk wel OK.

De volgende verleidelijke optie is de TaoTronics bluetooth-ontvanger. Dit product ontbreekt een scherm, maar heeft de mogelijkheid op te treden als een Bluetooth-zender. Dit maakt het vrij veelzijdig buiten gewoon te gebruiken in uw auto.

Bluetooth FM-Zenders

Als uw radio niet is voorzien van een aux-aansluiting, niet alles is verloren. U kunt gebruik maken van een FM-Bluetooth-ontvanger voor het samenvoegen van de oude en nieuwe technologie. Meestal zijn deze gadgets wordt het uitvoeren van de 12V sigarettenaansteker.

Je sluit het apparaat met behulp van uw smartphone de dezelfde manier als u zou verbinden met ieder Bluetooth-apparaat. Zodra die verbinding werkt, gewoon tunen van uw auto-radio de FM-frequentie van het apparaat is de omroep op. Je kan zelfs in staat zijn om de uitgezonden frequentie.

Terwijl deze FM-zenders zijn vrij netjes, je moet echt alleen gebruiken als laatste redmiddel om bluetooth voor uw auto. De audio kwaliteit is op zijn best zo goed als de analoge radio. Ze zijn ook gevoelig voor interferentie van radio-zenders en andere bronnen van radiogolven op dezelfde frequentie.

Dit is de beste oplossing als u wilt dat de Bluetooth-audio in een veel oudere auto en niet willen besteden te veel geld. Als u andere opties hebben echter, we willen raden te proberen ze op de eerste plaats.

Aanbevolen Bluetooth FM-Zenders

De eerste FM-zender we hou echt van de look van deze IMDEN eenheid. Het slots in uw sigarettenaansteker en biedt een pass-through oplaad via de quick-charge USB-poort of een 18W USB-C energie-Levering haven. Verbazingwekkend, het biedt ook hands-free bellen! Het gebruik is zo eenvoudig als het afstemmen van je radio aan op een vrije frequentie en vervolgens het instellen van deze gadget hetzelfde.

Een tweede keuze? De Zeeporte biedt in wezen dezelfde functies, maar heeft een ander design en biedt 27W van kosten in plaats van 18. Het is iets van een coin flip tussen de twee.

Koop een Bluetooth-Radio

Veel moderne auto ‘s hebben af-fabriek gemonteerde radio’ s die zijn geïntegreerd in een niet-verwijderbare gevel. In oudere auto ‘ s echter, het is meestal vrij eenvoudig te vervangen door het hele radio head-unit. Als u gelukkig genoeg bent om zo ‘ n auto en het niet erg te besteden een beetje geld voor een nieuwe radio, dan is het krijgen van Bluetooth-audio is eigenlijk vrij pijnloos.

Zelfs het instapmodel auto radio ‘ s zijn uitgerust met Bluetooth, zoals een functie nu en eenmaal geïnstalleerd zal worden als het brengen van uw oude junker in de 21e eeuw. Goed, tenminste als het gaat om het luisteren naar muziek en podcasts te luisteren.

Aanbevolen Bluetooth-Radio ‘ s

Als u wilt de hele hog te gaan en het vervangen van de gehele radio in uw auto, er zijn tal van keuzes, maar de meest populaire keuze lijkt deze BOSS Audio Systems 616UAB Multimedia autoradio. Het is een single-DIN-eenheid die moet passen in de meeste auto ‘ s en wordt geleverd in een kleine prijs. Dit hotel met head unit niet afspelen van Cd ‘ s of cassettes, maar u bent vrij veel gedekt op het digitale front.

Als je een beetje meer gelijk met geld, dan is deze Pioneer FH-X730BS Double-Din Bluetooth u verlangen, plus elke andere klok en fluit je je kon voorstellen. Tussen deze twee opties, bent u zeker om iets te vinden dat geschikt is.

Het aansluiten van een Moderne Auto Bluetooth

Heb je een van die nieuwerwetse auto ‘ s met Bluetooth gebouwd in, hoe kan je eigenlijk verbinding? Het goede nieuws is dat, als je ooit hebt gebruikt een Bluetooth-apparaat, het proces is in wezen identiek:

  • Raadpleeg uw auto gebruikershandleiding bij het inschakelen van de Bluetooth pairing-modus en volg de instructies.
  • Open op uw telefoon de Bluetooth-instellingen en zoeken naar je auto ‘ s naam in de lijst van beschikbare Bluetooth-apparaten. Tik op om het koppelen te starten.
  • Uw auto infotainment display waarschijnlijk toon van een toegangscode. Wanneer u wordt gevraagd op de telefoon, het invoeren van de code.
  • De auto en de telefoon moet nu worden gekoppeld.
  • U kan kiezen of oproepen, media of beide worden behandeld door de auto ‘ s systeem.

Dat is echt alles wat er is. Sommige auto ‘ s hebben speciale telefoon compatibiliteit, zoals Apple Carplay, maar in het algemeen is het niet anders dan een andere Bluetooth-verbinding.