8 Excellent Soffan Co-op Action Spel

0
55
Studio MDHR, Nintendo, Behemoth

Soffan co-op spel kommer aldrig riktigt försvinna—att spela spel med dina lagkamrater bokstavligen vid din sida är bara alltför roligt. Kombinera det med de som uppfyller och helt enkelt roligt gameplay av en bra action-spel, och du är verkligen i för en behandling.

“Handling” är en oerhört bred genre, så när du väljer spel för den här listan som vi såg ut för de titlar som levererar konstant spänning när du spelar. Oavsett om du tar på grupper av fiender eller hotfull chefen slagsmål, vi bryr mig om är att det är ett hjärta som pumpar och fartfylld upplevelse.

Handritade Boss Encounters: Cuphead (PC/Xbox/Switch/PS4)

Från dess att avslöja 2014 till dess release i 2017, Cuphead har varit att vända huvuden tack vare sin unika hand dras art-stil. Inte bara detta spel har en strikt kontroll och några av de svåraste bossar i spel, men det känns också som att du styr en levande tecknad tack vare utmärkt animering. Och du kan njuta av denna kreativa äventyr med alla med en vän som du spelar som Cuphead och Mugman.

Ni båda kommer att dö till chefer en hel del, men lyckligtvis kan du hålla varandra i kampen genom att kontinuerligt återuppliva varandra. Och när du slutligen beat som svår boss, den känsla av tillfredsställelse ni båda känner kommer att vara oöverträffad.

Cuphead är tillgängliga på PC, Xbox, Switch, och PS4.

Fyra Spelare Chivarly: Castle Crashers (PC/Xbox/Switch/PS4)

Castle Crashers är en ikonisk soffan co-op spel för att det är enkla men roligt spel, komiska tonen, och fyra spelare co-op-stöd. Det finns skämt runt varje hörn när du och dina lagkamrater arbeta tillsammans för att besegra bossar och fiender i en ansträngning att rädda prinsessor kidnappad av “The Wizard”. Det finns flera karaktärer att låsa upp olika vapen att använda, så varje köra igenom spelet kommer att känna dig fräsch som du experimentera med olika kombinationer.

Castle Crashers är tillgängliga på PC, Xbox, Switch, och PS4.

Stava Rigg: Wizard of Legend (PC/Xbox/Switch/PS4)

Besvärjelser har aldrig varit roligare och mer tillfredsställande än i Wizard of Legend. I denna top-down roguelike (en genre av spel där du måste starta om din karaktär efter varje dödsfall), du får lära dig att använda olika trollformler och magiska förmågor till framsteg genom olika stadier och slåss mot fiender. Det finns två-player co-op och en mängd olika trollformler för att använda, så att du och din vän kan skapa din egen loadouts och bli perfekt duo.

Wizard of Legend är tillgängliga på PC, Xbox, Switch, och PS4.

Longering Luchadors: Guacamelee 1 och 2 (PC/Xbox/Switch/PS4)

De ljusa och levande värld av Guacamelee serie är fylld till brädden med fiender att bekämpa. I sin kärna, dessa spel är 2D plattformspel, men du behöver inte bara hoppa på fiender att besegra dem. Du spelar som en kraftfull Luchadors, så kan du räkna med att använda en mängd olika brottning åtgärder för att hålla kombinationer, gå för omfattande skador. Båda spelen är ganska liknande gameplay-wise och stöd för två-player co-op, så du kan inte gå fel med heller. Men, som en uppföljare, Guacamelee 2 inte naturligt att expandera på de begrepp som introduceras i det första spelet.

Guacamelee är tillgängliga på PC, Xbox, Switch, och PS4, som är Guacamelee 2 (PC, Xbox, Switch, och PS4).

Flashiga Moves: River City Flickor (PC/Xbox/Switch/PS4)

Klassiska beat em’ ups arkad tid som Golden Axe är en bra tid på två-player co-op, och River City Flickor syftar till att återta att gameplay med vissa moderna inslag. Du är inte bara begränsad till det normala slag och sparkar här, det finns ett stort urval av ultra-flashiga rör sig mellan de två valbara karaktärer. Oavsett om du är handtralla människor med ryggsäck eller bedövar fiender med flash från telefonen, River City Girls’ bekämpa slutar aldrig att vara intressant, när du kämpar dig igenom de olika stadierna.

River City Flickor är tillgängliga på PC, Xbox, Switch, och PS4.

Spretigt RPG: Utåt (PC/Xbox/PS4)

“Open-world RPG” är sannolikt inte en genre som kommer att tänka på när det kommer till soffan co-op, men Utåt syftar till att ändra på det. Utåt har alla förutsättningar att bli en stor RPG bland annat en massiv fantasi värld att utforska. Men, viktigast av allt, stöder två-player co-op genom hela spelet. Du kan skapa en karaktär, välj ditt vapen och föremål, för att sedan utforska den här världen tillsammans.

Utåt är tillgängliga på PC, Xbox och PS4.

Horder av Fiender: Hyrule Krigare (Växel)

Det är svårt att tänka sig en franchise som förkroppsligar “action” moniker mer än Dynasty Warriors-serien, och Nintendo sanktionerade spinoff är perfekt för lite co-op kul på Switchen. Ta plats i Zelda-universumet, Hyrule Krigare har massiva horder av fiender som du kan skära igenom med de olika karaktärerna. Och det finns en hel del tecken att välja mellan (31 för att vara exakt), inklusive några mer obskyra plockar att fans är säker på att älska att spela som.

Även om du inte är ett fan av Zelda-serien, den actionfyllda spelet the Warriors-serien är känd för är i full effekt här. Tecken använder massiva, svepande attacker att rensa ut fiender snabbt och spektakulärt. Det är inte särskilt djupgående, men den enkla glädjen av att riva igenom horder av fiender och samla ihop poäng håller du dig att spela i många timmar. Det är fullt i story-läge är närvarande, tillsammans med ytterligare spellägen, till exempel “Adventure Mode” där du slutför uppdrag med särskilda krav på en karta ritad efter den ursprungliga Legend of Zelda spel. Alla spellägen fullt stöd för två-player co-op, så det finns massor av innehåll att arbeta igenom här.

För Fire Emblem fans, Fire Emblem Krigare gör mycket av samma sak som Hyrule Krigare utom i Fire Emblem universum. Det är också fullt spelbart i två-player co-op, så det är definitivt värt att kolla in om du vill se mer av spelet sett i Hyrule Krigare.

Köp Hyrule Krigare