Å bytte Fra iPhone Til Android – Hva Du Trenger Å Vite

0
822

Så du har bestemt deg for at du har den nyeste iPhone bare ikke for deg. Android siden av gjerdet ser langt mer fristende, og det er tid for å se hvordan den andre halvparten bor. Du bytter fra iPhone til Android, som er flott!

Men, det er et par veldig viktige ting du trenger å vite før du hopper i det med begge beina.

Bytte Tar Noen Arbeid Og Noen Ting Må Stå Bak

Mens Apple gjør en Android-app til å hjelpe du slår til sine telefoner, det er ingen overraskelse at de ikke tilbyr å hjelpe du slår til konkurransen. Den gode nyheten er at ting du mest sannsynlig ønsker å overføre fra iPhone til den nye Android-telefonen kan bare bli flyttet over ved hjelp av cloud-tjenester.

For eksempel, hvis du har Google-Stasjonen er installert på din iPhone, og du logge deg inn på din Android-telefon med den samme Google-kontoen, det vil importere dine kontakter, passord og alle andre data som Google lagrer på dine vegne på den nye telefonen.

Filer som er lagret på din iCloud-konto kan også nås fra den nye Android-telefonen din ved å logge inn på iCloud nettsted fra en nettleser. Fra det kan du enkelt laste ned bilder som er lagret der.

Den ene tingen du ikke kan overføre er apper. Med unntak av programmer som er knyttet til et abonnement, eller cloud-konto, vil du har til å kjøpe apper som også har en Android-versjon. Dette kan være en betydelig ekstra kostnad, så det er verdt å sjekke hvor mye din favoritt apps vil koste deg en gang rundt på Android.

Det er Ingen Standard Grensesnitt

Ved hjelp av enhver iOS-enhet, det være seg en iPad eller en iPhone, vil gi deg mer eller mindre nøyaktig den samme opplevelsen. Det er noen innrømmelser til maskinvare og bruksområdene for de ulike enhetene i området, men i det store og alle iOS-enheter som ser og føles det samme i form av grensesnitt erfaring.

Mens det er et “lager” for Android-opplevelse, nesten ingen Android håndsett bruker det. Det er hovedsakelig Googles egne Pixel enheter som gir den rene Android-operativsystemet. Andre håndsett beslutningstakere, slik som Samsung, utvikle sine egne tilpassede grensesnitt og modifikasjoner av Android. Enten du liker dette eller ikke, avhenger av deg, men to Android-telefoner kan føle seg så forskjellig at det er vanskelig å tro at de kjører samme operativsystem.

Men noen bedrifter faktisk gjør en god jobb med å etterligne utseendet og følelsen av iOS. Spesielt Xiaomi er Mi UI, som virkelig føles som en klassisk iOS-enhet. Det kan faktisk bli sett på som en god overgangsordning alternativ for ex-iPhone-brukere.

Du Må Vente etter programvareoppdateringer

Som en iPhone-bruker, du er vant til Apple å kunngjøre en ny iOS-oppdatering, og deretter komme til å laste ned det nesten umiddelbart etter løslatelse. På Android-ting er veldig, veldig forskjellige.

Google vil lansere en ny versjon av Android, og deretter hver telefon maker vil starte sin egen endring prosessen. Dette betyr at du bare få den nye versjonen av Android måneder senere, hvis du får det i det hele tatt, siden noen telefoner vil bli helt forlatt.

Den gode nyheten er at de store navn, som for eksempel Samsung, har begynt å bryte opp sine oppdateringer slik at kritiske sikkerhetsfunksjoner og bug rettsmidler er raskt tilgjengelig. Du har også muligheten til å “heie” på Android-telefonen din og installere lager Android på det, men dette er en power-bruker-alternativet det er ikke for svak til hjertet.

Malware Er en Reell Bekymring

Med unntak av jailbroken iphone, Apple holder en utrolig stramt grep på app-økosystemet av sine enheter. En fordel med dette er at ondsinnede programmer som er sjeldne til ikke-eksisterende på iphone. På Android, som er en åpen plattform, er det ingen slike sikkerhetsnett.

Hvis du bruker en anerkjent app store, for eksempel Google Play når du bytter fra iPhone til Android, vil du sannsynligvis være OK. Men selv da problematisk apper kan av og til slippe gjennom. Så aldri anta at en app kan være pålitelige og vurdere å bruke noen form for anti-malware programvare på Android-enheten.

Apple Abonnement Tjenester Er Flekkete På Android

Det er bare to Apple-programmer på Android. Den første er den allerede nevnte verktøyet, som lar deg bytte til iPhone. Den andre er Apple-Music-appen. Det er det. Hvis du elsker Apple TV+, Apple Arcade eller Apples Musikk kan du være i for en tøff tid på Android.

Apple Musikk faktisk fungerer ganske bra, men Apple TV er bare tilgjengelig via en nettleser som er svært ustabil. Apple er Arcade iOS-bare, som vi ikke tenke oss noen overraskelser. Som nevnt ovenfor, så vel, iCloud kan bare brukes via nettleseren din, og ikke alt fungerer.

Apple Meldingstjenester Er Borte

iMessage og FaceTime har dedikert fan baser, men du vil ikke finne Android-versjoner av disse tjenestene. I stedet, du har å permanent bytte til noe som Skype eller WhatsApp.

Dette er sannsynligvis ikke kommer til å være mye av et problem for deg, siden du har sannsynligvis hadde disse apps på din iPhone som en måte å snakke til ikke-Apple-brukere.

Du er I Kontroll

Mens iOS har vært åpne seg opp til å brukere mer og mer, det er fremdeles ikke på langt nær så åpne som Android. Du får full tilgang til Android file system og kan installere programvare fra hvilken som helst kilde. Som inkluderer alternative app-butikker eller bare direkte montering av Android “apk” pakker. En praksis som er kjent som “sideloading”.

Dette er både en god og en dårlig ting, siden det betyr at du kan ende opp med å installere programvare som gjør at personvern problemer eller data skade. Den gode nyheten er at de fleste Android-telefoner har siden lasting deaktivert som standard, hvis dette er noe som bekymrer deg. Imidlertid, hvis du bestemmer deg for å gi det en sjanse, sørg for at du kjenner farene.

Vi er Ikke Så Forskjellige, Du og iPhone

Mens det er noen viktige forskjeller mellom iOS og Android, som telefonen operativsystemer i dag-til-dag bruk de er ganske like. De fleste kommer til å bli oppdatert i løpet av en dag eller to å gå fra den ene til den andre.

Så det er ingen grunn til å være bekymret om å bevege seg bort fra Apples inngjerdet hage når du bytter fra iPhone til Android. Hvis du velger en god Android-telefon med en av de bedre tilpassede grensesnitt (eller selv lager Android!) du vil føle deg hjemme på ingen tid i det hele tatt.