Het Verbeteren van de GPS-Tracking Nauwkeurigheid in Je Training Apps

0
62
l i g h t p o e t/Shutterstock

Het bijhouden van je loopt, fiets -, en andere workouts is leuk omdat je kunt zien hoeveel je in de verbetering van de (of, in mijn geval, dismally niet te verbeteren). Voor het effectief, hoewel, moet je de meest nauwkeurige GPS-resultaten mogelijk. Een 4 of 5 procent fout kan het verschil maken tussen een gemiddelde uitvoeren en een persoonlijke beste.

Hoe GPS Werkt

Andrey Armyagov/Shutterstock

Het Global Position System (GPS) is een zeer complexe installatie. Er zijn 24 satellieten (plus een paar extras, op een gegeven moment) die over 12,550 km boven de aarde elke 11 uur en 58 minuten in één van de zes verschillende vibrerende vliegtuigen. Dat is vier satellieten per baan.

Ze zijn verspreid, zodat er altijd minimaal vier satellieten overhead, overal op Aarde. Vaak zijn er zes of acht boven het hoofd. GPS-satellieten zenden voortdurend hun exacte tijd, orbitale positie en de status van de rest van de constellatie, dat is de informatie die maakt GPS werken.

De ground control-netwerk wordt bemand door de us Air Force, die coördineert alles en zorgt ervoor dat de GPS-netwerk blijft nauwkeurig.

Dan, natuurlijk, is er het ontvangende apparaat. Het verzamelt de signalen van de satellieten waarmee een verbinding kan worden gemaakt en gebruikt de informatie die ze uitgezonden om uw positie te berekenen, zijn zo nauwkeurig mogelijk. Als alles goed gaat, zullen de resultaten worden nauwkeurig tot op ongeveer 30 meter.

Niet alle GPS-ontvangers zijn gelijk, echter. De satelliet signalen zijn niet bijzonder sterk en kan worden geblokkeerd door heuvels, hoge gebouwen, of zelfs een boom in de schaduw en bewolking. Meer krachtige ontvangers, hoewel, kunt pick-up zwakkere signalen en eventueel nog te verbinden met meer satellieten.

Het is een soort van gek dit is het systeem dat ik gebruik om mijn eenvoudige zaterdag ochtend 10k rond mijn plaatselijke park.

Laat Uw GPS-Lock Op

GPS is ontworpen voor de juistheid, geen snelheid. Het kan een ontvanger van een paar minuten om lock op de vier (of meer) satellieten die nodig zijn voor het berekenen van een nauwkeurige positie. Dit is de reden waarom apps zoals Google Maps bedriegt een beetje.

Terwijl de meeste smartphones hebben een echte GPS-ontvanger, een groot deel van hun positionering is gedaan door Assisted GPS (tenminste, totdat ze een GPS-lock). Het triangulates uw positie van die van zendmasten, in plaats van alleen de overhead satellieten, die is een stuk sneller.

Dit is waarom, als je Google Maps opent, hoeft u niet te wachten op een paar minuten om uit te vinden waar je bent. Natuurlijk, het is een stuk minder nauwkeurig zijn—vooral als je wilt een precieze GPS-track.

Voordat je gaat op een vlucht of een rit, zet het apparaat aan of het openen van de app die u gebruikt en geef het een paar minuten om verbinding te maken met de volledige GPS-constellatie. Gebruik dit als een kans te rekken of te warm-up.

Sommige apparaten, zoals die door Garmin, zal u laten weten wanneer ze hebben een goed slot. Anderen, echter, zoals de Apple Horloge, niet—je moet gewoon je vingers kruisen en geef ze wat tijd.

Dit lijkt een onwaarschijnlijke route lopen.

Gebruik een Speciale GPS-Apparaat

In plaats van het gebruik van uw smartphone, hier zijn een paar redenen waarom je zou willen om een GPS-horloge voor hardlopers of fietsen computer:

  • Levensduur van de batterij: de Ontvangst van GPS-signalen kost nogal wat kracht. Als u ook wilt om het gebruik van uw smartphone om naar muziek te luisteren (of hebben genoeg lading links om iemand te bellen in een noodgeval), het beter is om een speciale GPS-apparaat.
  • Gemak: Pols – of stuur gemonteerd GPS-eenheden zijn makkelijker in het gebruik dan een smartphone die is opgeborgen in je tas, broekzak, of een armband. Ze geven je ook live updates over je snelheid en afstand.
  • Nauwkeurigheid: Hoewel er geen apparaat is nooit 100 procent nauwkeurig, dedicated GPS apparaten hebben de neiging om meer. Ze kunnen ook gebruik maken van voorspellende algoritmen gebaseerd op je fietssnelheid, paslengte, of cadans als ze verliezen van een signaal.
  • Een beter GPS-chips: Speciale apparaten hebben de neiging hoger te gebruiken GPS-ontvangers die kunnen pick-up zwakkere signalen.

Als u geen gebruik wilt maken van een speciaal GPS-apparaat (of gewoon niet kan veroorloven op het moment), probeer een paar verschillende apps, en die geeft de beste resultaten.

Ik heb succes met iSmoothRun en Runkeeper. Strava en de Fitbit app beiden lijken te overschatten afstand een beetje te veel.

Let Op Waar U De Trein

Zijn running horloge heeft waarschijnlijk geen aansluiting voor de GPS. Sander van der Werf/Shutterstock

GPS-signalen kunnen eenvoudig worden geblokkeerd door overhangende bomen of de steile wanden van een kloof. Hoge gebouwen kunnen ook naar voren komen en de verwarring bij de berekeningen. Vergeet niet, je ontvanger moet zien van minimaal vier satellieten om nauwkeurig plaatsen van je. Als het beeld van de hemel is geblokkeerd, dan zal het waarschijnlijk strijd.

Als u een GPS-track dat is zo nauwkeurig mogelijk, voor bijvoorbeeld een virtuele marathon, of om een persoonlijk beste is, dan moet u zorgvuldig overwegen uw route. Het vinden van een mooie open-air track of het park en de daar uit te voeren in plaats van te ontwijken door steegjes en opladen naar beneden steile heuvels in het bos.

Staat Secundaire Satelliet Sterrenbeelden Als Mogelijk

GPS is niet de enige Global Navigation Satellite System (GNSS). Er is ook GLONASS (russische), Galileo (Europese Unie), en een paar anderen.

Sommige apparaten, zoals de Apple Horloge, kan signalen ontvangen van mensen en het zal automatisch verbinding maken met de sterkste. Anderen, zoals sommige Garmin horloges, vereisen dat u handmatig inschakelen van secundaire satelliet sterrenbeelden. Uw apparaat levensduur van de batterij duurt een kleine hit, maar het is waarschijnlijk de moeite waard.

Gebruik het Setup-Elke Keer

Dit ziet eruit als een mooie GPS-track.

Geen GPS setup is volkomen juist, maar de meeste van hen zijn op zijn minst consistent in de manier waarop ze bijhouden van dingen.

Mijn Apple Horloge, bijvoorbeeld, maakt altijd gebruik van dezelfde cadans en de staplengte info in te vullen hiaten in de GPS-track. Terwijl de totale track kan worden door een percentage of twee, het is bijna altijd gaat op dezelfde manier.

Als ik om over te schakelen naar een Garmin horloge, zou het gebruik van een ander algoritme te glad uit mijn route, dus het zou moeilijk zijn om te vergelijken met mijn eerdere resultaten. Dit is de reden waarom het is ook een goed idee gebruik te maken van dezelfde app aan je workouts loggen. U kunt anders niet weten of je echt liep sneller, of indien het verschil is gewoon te wijten aan hoe de apparaten of diensten berekende de afstand.

Dit betekent niet dat je nooit moet een upgrade van uw apparaat. Integendeel, alleen probeer te houden uw installatie zo vergelijkbaar mogelijk te maken. Draag uw horloge op dezelfde pols en track dingen in dezelfde app met dezelfde instellingen. Het zal uw opleiding geschiedenis veel nauwkeuriger.

Accepteren Dat Het niet Perfect

GPS apps zijn een prachtig hulpmiddel voor het bijhouden van je training, maar dat is alles wat ze zijn. Niet te veel voorraad hebben in hun resultaten, vooral de live tempo updates, die zijn ongelooflijk fout-gevoelig.

Als je 10 seconden langzamer, misschien was je gewoon langzamer. Maar het kan ook een tracking error. Concentreren op het genieten van uw workouts en de behandeling van uw training record als een bonus.

Natuurlijk, als je echt wilt weten hoe snel je 5k tijd is, ga naar een track en uitvoeren van 12,5 ronden met een eenvoudige stopwatch—het zal u precies vertellen welk tempo u gehouden.

LEES VERDER

  • “Het Bewerken van Foto’ s op Je iPhone (met Behulp van de App Foto ‘ s)
  • “Hoe om Automatisch Safari Tabbladen op iPhone en iPad
  • “Hoe man-Pagina’ s in Kleur op Linux
  • “Het Oplossen van een Trage Context-Menu in Windows 10 File Explorer
  • “Het Uitschakelen van de Miniaturen van bestanden op Windows-10