Het Bewerken van Foto ‘s op Je iPhone (met Behulp van de App Foto’ s)

0
60
Konstantin Savusia/Shutterstock.com

U kunt gebruik maken van uw iPhone tot het vastleggen en delen van foto ‘ s in seconden, maar het loont de moeite om te pauzeren voordat je upload. Het bewerken van je foto ‘s voordat je ze delen een groot verschil kan maken voor de uiteindelijke afbeelding, en alles wat je nodig hebt is al ingebouwd in de app Foto’ s op je iPhone.

Hoe om Afbeeldingen te Bewerken in de App Foto ‘ s

Behalve een geweldige camera, de iPhone is een foto-editing powerhouse. Apple ‘s ingebouwde programma’ s zijn meer dan genoeg voor de meeste gebruikers de mogelijkheid om een matig beeld en verheffen naar het volgende niveau. Het uitvoeren van snelle bewerkingen en gewassen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

U kunt foto ‘ s bewerken op een iPad, ook. Als je iCloud Photo Library instellen, foto ‘ s die je op je iPhone synchroniseren met uw iPad waar u ze kunt bewerken op het grotere scherm.

Foto ‘s bewerken in Apple’ s app Foto ‘ s is niet-destructief. Zoals de term al suggereert, betekent dit dat u kunt allerlei bewerkingen op uw foto ‘ s en nog steeds terugkeren naar de oorspronkelijke als u wilt. Het betekent dat u kunt aanpassingen maken, filters toepassen en snijd de afbeelding zonder je zorgen te maken over het vernietigen van alles wat.

Om een afbeelding te bewerken op je iPhone, eerst zoek het in de app Foto ‘ s. Als je eenmaal hebt gevonden een afbeelding, druk er op om het te bekijken, tik dan op “Bewerken” in de rechterbovenhoek van het scherm. Als je iCloud Foto ‘ s ingeschakeld, dient u te wachten, een tweede voor de grote afbeelding om te downloaden. U zult in staat zijn om je foto ‘ s bewerken.

Over de onderkant van het scherm zie je vier knoppen, elk verwijzend naar een bepaalde set van gereedschappen voor het bewerken. Van links naar rechts zijn het:

 • Live Foto ‘ s: Alleen zichtbaar als het beeld is een Live Foto (video opgenomen, samen met een afbeelding).
 • Stel: Standaard knoppen voor het bewerken vindt u in de meeste beeldbewerking apps.
 • Filters Toepassen op of verwijderen van Apple ‘ s photo filters.
 • Gewas/Rechtzetten: Voor het wijzigen van de beeldverhouding, bijsnijden, en meer.

We nemen een kijkje op hoe elk van deze werken zijn in meer detail beschreven.

Voorbeeld Van Uw Wijzigingen

Op elk moment tijdens het bewerken van uw foto, kunt u tikken op de foto om het origineel te zien. Dit biedt een aanknopingspunt voor de bewerkingen die je hebt gemaakt. U kunt zien of uw wijzigingen verbeteren de afbeelding of niet.

Als u aan het bewerken bent een Live Foto, dat is gewoon een stilstaand beeld met drie seconden van de video nog voor de context, tikt u op en houd het beeld op enig moment om te zien hoe uw bewerkingen hebben invloed op de video.

Terugkeren naar de Oorspronkelijke Foto

Niet-destructief bewerken van afbeeldingen kunt u altijd terug naar je originele afbeelding als u wilt. U kunt dit doen door het bewerken van de afbeelding en het wijzigen of ongedaan maken van de parameters die je hebt veranderd, maar er is een snellere manier te ontdoen van alle van de bewerkingen op een foto.

Om terug te keren naar je originele afbeelding, zoek het in de app Foto ‘ s en tik dan op “Bewerken” in de rechterbovenhoek. Druk op de rode “Terug” knop in de rechter benedenhoek van het scherm te ontdoen van alle van uw bewerkingen. Je kunt het niet krijgen van deze bewerkingen terug (zonder reediting all over again), dus zorg ervoor dat u tevreden bent voordat je commit.

Het Maken Van Beeldaanpassingen

De overgrote meerderheid van de gereedschappen voor het bewerken van zijn te vinden onder de “Aanpassen” – optie, die automatisch wordt geselecteerd wanneer u tikt op de knop “Bewerken” in de app Foto ‘ s. U vindt de standaard foto-editing tools voor het veranderen van de manier waarop je de foto ziet u hier.

In totaal zijn er 15 aanpassing van de parameters en een “auto” optie bij een “magic wand” pictogram. Tik op de wand voor het verbeteren van de afbeelding automatisch in, verplaats de schuifregelaar naar links of rechts om het beeld aan te passen. Tik op de wand weer ongedaan maken van deze veranderingen.

Terwijl de automatische bewerkingen maken het gemakkelijk om het verbeteren van een middelmatige beeld, leert u meer over foto ‘ s bewerken in het algemeen door te experimenteren met de andere opties. Als je wilt dat je beelden te vertonen van een uniek gevoel van stijl, het handmatig bewerken van uw afbeelding is een must.

Lichte Aanpassingen

Deze parameters zijn voornamelijk van invloed op het licht in de scène, waardoor u de mogelijkheid om een algehele verhoging van de blootstelling en het vergroten of tone-down schaduwen en hooglichten. Vergeet niet dat, want de beelden worden gecomprimeerd, veel data verloren is gegaan als gevolg van afslanken-down bestandsgrootte, waarvan de grenzen hoeveel herstel u kunt doen voor een over-of onderbelichte beeld.

 • Blootstelling: Bepalen hoeveel licht is in de scène, waardoor een uniforme verhoging of verlaging van het totaal-licht in een beeld.
 • Schittering: Fleuren donkere beelden, terwijl het verhogen van hoogtepunten en contrast (en vice versa.) Vaak gebruikt om te stimuleren donkere en sombere beelden.
 • Hoogtepunten: Markeer de lichtste delen van je afbeelding. Het verminderen van de hoogtepunten kunnen herstellen wat detail in de overbelichte gebieden.
 • Schaduwen: de Schaduwen zijn de donkerste delen van je afbeelding. Het verhogen van schaduwen kan herstellen meer detail in onderbelichte gebieden.

Kleur Aanpassingen

U kunt het uiterlijk van je afbeelding aanpassen door de verschillende kleur opties. Deze kan worden gebruikt om beelden te maken “pop” door het afstellen van het contrast of de verzadiging, of om een juiste witbalans onjuistheden voor meer natuurlijke huidtonen.

 • Contrast: Het totale verschil tussen de kleuren in de afbeelding. Het vergroten van het contrast zorgt voor een meer opvallende afbeelding op de kosten van het detail in schaduwen en hooglichten.
 • Helderheid: Lichter of donkerder uw beeld zonder het aanpassen van de blootstelling en het risico van onder – of overbelichting gebieden van de afbeelding.
 • Zwart punt: Doel van de donkerste delen van de foto. Het verhogen van het zwarte punt zal verzadigen zwarten om te maken een meer contrast dramatisch beeld.
 • Verzadiging: Bepalen hoe kleurrijk het een beeld is over het algemeen. Draai deze helemaal up voor harde kleuren of alle de weg naar beneden te maken van een monotone (zwart-wit) beeld.
 • Levendigheid: Doel van de saaiste kleuren in de scène, terwijl het beperken van wijzigingen huidtinten. Als de verzadiging van de tool, maar tamer.
 • Warmte: Stel de temperatuur in uw afbeelding door het draaien van deze up-to-warm de afbeelding en tijdens het afkoelen af. Goed voor het corrigeren van de witbalans.
 • Tint: past een groen of magenta tint aan uw foto. Draai het omlaag voor groen, voor magenta. Gebruik in combinatie met de Warmte tool om de juiste witbalans.

Detail Aanpassingen

De totale hoeveelheid detail in de afbeelding wordt beperkt door de sensor grootte van uw iPhone. Software voor de verwerking kan helpen om informatie of verberg lelijke ruis, maar wees voorzichtig niet te overdrijven vooral als je gaat voor een natuurlijke look.

 • Scherpte: van Toepassing digitale verscherping van uw afbeelding.
 • Definitie: het Maken van kleine aanpassingen uit voor contrast voor een meer opvallende afbeelding.
 • Ruisonderdrukking: Toepassing van digitale ruisonderdrukking voor een korrelig beeld, bijvoorbeeld een opname per nacht in het laag-licht.
 • Vignet: Een vignet is een donkere of een lichte ring om de rand van een afbeelding, dat is vaak een ongewenst effect van het fotograferen met bepaalde objectieven.

Bewerken met Filters

Tik op de “Filters” knop aan de rechterkant van de “Aanpassen” sectie om te zien, een selectie van Apple foto filters. Veeg en tik op één toe te passen, sleept u de schuifregelaar onder aan het aanpassen van de intensiteit van het effect. U kunt slechts één filter tegelijk.

Net als Apple ‘ s andere foto-editing tools, de filters zijn niet-destructief. U kunt een filter toepassen, opslaan van uw afbeelding, dan terug te komen op elk moment en kies een andere filter of filters uitschakelen).

Het is ook mogelijk om te schieten met filters ingeschakeld. Start de camera app en kijk voor de bekende filters pictogram in de rechterbovenhoek van de (portret) scherm. Zelfs als u een opname met een filter hebt ingeschakeld, kunt u nog steeds het verwijderen van het filter of het overschakelen naar een ander gebruik van de ingebouwde editing tools.

Bijsnijden, Rechtzetten en Perspectief

Aan de rechterkant van de andere gereedschappen voor het bewerken van het gewas, rechtzetten en perspectief tools. Wanneer u tikt op dit gedeelte krijgt u handmatig ontkrullen hulpmiddelen aan de onderkant van het scherm. Verplaats de schuifregelaar naar links of rechts te verplaatsen uw beeld zoals je ziet past.

Er zijn ook twee perspectief correctie tools: titel horizontaal, de andere verticaal. Deze tools kunnen verstoren het beeld op een horizontale of verticale as te corrigeren voor een perspectivische vertekening. Een goed voorbeeld is een foto van een gebouw met een grote brandpuntsafstand, die heeft geleid tot de rechte lijnen in de afbeelding te vervormen.

Er zijn ook een paar nieuwe opties die worden weergegeven aan de bovenkant van het scherm. Aan de linkerkant heb je de spiegeling tool, die spiegels het beeld zoals het momenteel wordt weergegeven. Naast dat is het gereedschap ‘draaien’ voor het snel roteren van een afbeelding 90 graden met de klok mee. Als u een “Auto” knop in het midden, tik er dan op en je iPhone poging tot het rechtzetten van uw afbeelding automatisch.

Op de rechterkant van het scherm is de aspect ratio tool. Zo kunt u kiezen uit een vooraf gedefinieerde beeldverhouding waaronder portret/landschap en plein presets.

U kunt gebruik maken van deze tools om uw foto ‘s bijsnijden voor een betere samenstelling, voor het verwijderen van vertrouwelijke informatie uit een screenshot u van plan bent om te delen of voor het maken van vierkante formaat van beelden van staande en liggende foto’ s. Net als de andere tools op deze lijst staan, kunt u altijd teruggaan naar de originele foto door reediting.

Pak foto ‘s van Live Foto’ s

Wanneer u op Bewerken op een foto in de Foto-apps, zie je misschien een Live-Foto-pictogram aan de onderkant van het scherm. (Het lijkt op een cirkel, omgeven door een gestippelde cirkel.) Raak deze om de drie seconden van de video die is opgenomen naast uw foto.

U kunt bijsnijden, deze video, net als elke andere door het grijpen van de start-en stopplaatsen op een van de randen van de filmstrip. U kunt ook grijpen is een still uit de video voor het vervangen van uw foto, in het geval dat je niet geraakt het rolluik op het juiste moment.

Om dit te doen, scrub met uw vinger totdat u een frame dat u wilt. Tik op “Key-Foto” te selecteren dat kader plaats. Als je nu terug naar de app Foto ‘ s ziet u het stilstaande beeld dat u hebt geselecteerd, in plaats van het beeld dat u opgenomen.

Helaas, de kwaliteit van deze foto ‘ s kunnen nogal variëren. Ze zijn in wezen nog steeds frames van een video, zodat ze niet overeenkomen met de resolutie of het detail van de originele sleutel foto.

Meer doen met Live Foto ‘ s

Live Foto ‘s geven u de mogelijkheid van het creëren van animaties en faux time-lapse foto’ s dankzij de video die is opgenomen naast de afbeelding. Het vinden van een Live Foto in de app Foto ‘ s en veeg naar boven (niet op “Bewerken” voor het eerst). Ziet u een lijst van “Effecten” inclusief Loop, Stuiteren, en te Lange Blootstelling.

Loop maakt een looping animatie dat werkt het beste als uw iPhone is perfect als u de opname het beeld. Stuiter speelt de video, dan keert het, en speelt het weer (en meer) te maken van een naadloze als een beetje repetitief video. Lange Blootstelling bootst het effect van het verlaten van de sluiter open op een digitale SLR of mirrorless camera door het vervagen van beweging en het maken van lichtsporen.

Tim Brooks

Het exporteren van een lus of een bounce via het menu Delen exporteren van een looping .MOV video in de plaats, zoals de afbeelding hierboven. U kunt ook Gif ‘s van Live-Foto’ s direct op je iPhone. Als u wilt deel van een stilstaand beeld moet u veeg omhoog, en selecteer “Live” weer.

Bewerken met Andere Apps

Tot nu toe hebben we alleen besproken Apple-editing tools, en voor veel mensen zijn ze voldoende. De iPhone bevat ook ondersteuning voor het bewerken met andere apps die u hebt geïnstalleerd, zonder dat de foto ‘ s app.

Om dit te doen, opent u “Foto ‘ s” en zoek de afbeelding die u wilt bewerken. Tik op “Bewerken” in de rechterbovenhoek, dan op het scherm bewerken tik op de puntjes “…” knop in de rechter bovenhoek. Ziet u een lijst van apps verschijnen die bewerkingsfuncties waarmee je een beroep kan doen hier in de app Foto ‘ s.

Een voorbeeld hiervan is Adobe PS Express, waarmee u te maken met één aanraking aanpassingen in categorieën, zoals Mat, Charme, en Duo-Tone. Deze tools zijn prima, maar we vinden dat het beter is om het gebruik van de originele app in plaats, want dan heb je meestal meer opties voor u beschikbaar.

Wat een Goede montage, Tips om te Onthouden

Hopelijk, met deze gids en sommige experimenten kunt u juist de tools die Apple heeft verstrekt. De beste manier om te leren is om te bewerken, en kunt u dat doen consequentie-gratis, wetende dat je kunt eenvoudig terugkeren naar de oorspronkelijke afbeelding op elk punt.

Met dat in gedachten, wilt u misschien om terughoudendheid te betrachten met een paar schuiven. Het draaien van de verzadiging te hoog kan resulteren in overdreven ingekleurde beelden en zeer onnatuurlijke huidskleur. Sommige digitale slijpen kan helpen met het redden van een zachte afbeelding, maar te veel zal introduceren ruis.

Als u aan het bewerken bent een donker beeld, vergeet dan niet aan te passen ruisonderdrukking laatste van allen is wanneer u tevreden bent met de totale blootstelling. U kunt invoering van een veel graan in een beeld door het aanpassen van de belichting en het stimuleren van de schaduwen, en de ruisonderdrukking slider is een handige tool om dit te bestrijden.

Als je hebt genoten van het leren over Apple ‘s foto-editing tools, waarom niet leren meer over het schieten van de beste foto’ s met je iPhone.

GERELATEERD: het Gebruik van de iPhone Camera App: De Ultieme Gids

LEES VERDER

 • “Het Bewerken van Foto’ s op Je iPhone (met Behulp van de App Foto ‘ s)
 • “Hoe om Automatisch Safari Tabbladen op iPhone en iPad
 • “Hoe man-Pagina’ s in Kleur op Linux
 • “Het Oplossen van een Trage Context-Menu in Windows 10 File Explorer
 • “Het Uitschakelen van de Miniaturen van bestanden op Windows-10