Hur Mycket Billigare Är AWS-Reserverat Fall?

0
64

Om du vet att du kommer att använda en EC2 exempel för en lång tid, att du kan förbinda sig till ett årligt avtal om att köpa en instans på en stor rabatt jämfört med On-Demand-pris.

Priset Beror på Sikt Längd och förskottsbetalning

Reserverat Fall har två alternativ sikt längd och hur mycket du betalar i förskott, med ett längre sikt längd och en större initial betalning självklart kostar mindre. Du har också möjlighet av konvertibla planer, som vi diskuterar mer snart.

Du kan se priser för varje instans av typ själv med hjälp av AWS är Enkelt Månatliga Kalkylator. Tittar på priser för c5.2xlarge exempel typ, har den årliga kostnaden för att driva en On-Demand exempel är $2,986. Köp den lägsta engagemang RI, “1 År Inga Direkta,” kommer att kosta bara $1,874, en enorma besparingar på 38%.

Affären slutar inte här—om du betalar hälften i förskott, kan du spara en extra $90 (40% besparing jämfört med On-Demand), och om du betalar allt i förskott, kan du spara ytterligare $30 (41.2% besparing jämfört med On-Demand).

Om du åtog sig att en 3-års period, du betalar $1,243 per år, 58% kostnadsbesparing jämfört med On-Demand. Hälften i förskott är en 61% besparingar, och alla i förskott är en svindlande 64% kostnadsbesparing jämfört med On-Demand.

Den uppenbara nackdelen med reserverade fall är att du har åtagit sig att betala till exempel för längden på sikt. Men du kan köra servrar för en stund i alla fall, och AWS erbjuder en hel del alternativ för att passa alla behov. Även en 38% besparingar från ett år utan initiala kontraktet gör EC2 mycket billigare.

Om du är ute efter att spara pengar, men inte vill binda sig till en 3-årsplan, du kan välja de alternativ av Plats Instanser. Platsen Fall göra det möjligt för dig att köpa reservdelar beräkningskapacitet till förmånliga priser, ofta så billiga som Reserverat Fall. Nackdelen är att AWS kan återta den instans som helst, men ett sådant avbrott är ganska sällsynt och kan mildras ganska lätt i en multi-server Auto Scaling-gruppen.

Konvertibla RI Kan Du Köpa Kapacitet Direkt

Med en standard reserverade exempel, du köpa exklusiva rättigheter att köra instans typ som du reserverade för hela din sikt. Du kan ändra exempel storlek inom samma familj, till exempel att omvandla ditt kontrakt för en c5.stora instans till en c5.2xlarge exempel. Du kan också sälja dig RI: s kontrakt på RI: s Marknadsplats.

Men behoven kan förändras under loppet av ett år, särskilt tre år. Du kan bara ändra standard RIs. Du kan inte byta dem för något annat.

Konvertibla Reserverat Fall är ett annat alternativ som gör att du kan konvertera dina avtalet i ett avtal om en annan instans typ. Det fungerar som handel i en bil—värdet av ditt kontrakt subtraheras från värdet av det nya kontraktet. Till exempel, säga att du har tre c5.stora förekomster ($29 per månad på ett 3-års konvertibla plan) och du vill konvertera till r5.stora förekomster ($48 per månad på ett 3-års konvertibla plan). Dina tre c5 fall är värt $87 per månad, så du kan köpa två r5 fall och endast betalar en liten avgift för att täcka skillnaden.

Detta gör Konvertibla Reserverat Fall ett bra alternativ för framtidssäkring. Om du vill konvertera din plan för att dra fördel av framtida rabatter eller nya produkter, dina pengar kommer inte att gå till spillo betala för en instans som du inte längre vill ha. Du är i huvudsak köper rätten att använda en instans av ett visst pris, och det spelar ingen roll vilken instans du väljer.

Men, konvertibla Fall inte komma på en nackdel: de är lite dyrare än vanliga RIs. De är fortfarande mycket billigare än On-Demand, men du betalar en liten avgift för att vara med på en konvertibla plan. Om du verkligen vet vad du behöver och vill bara att den lägsta möjliga pris, hålla sig till standard reserverat fall.