Roborock S6 Robot Dammsugare Recension

0
110

Några smarta enheter är lika användbar som en robot dammsugare. Möjligheten att schemalägga rengöringar medan du är borta på arbete innebär att komma hem till rent golv varje dag. Det är ännu bättre om du eller din familj lider av allergier eftersom den konstant och konsekvent städning minskar mängden allergener i luften.

Problemet ligger i att hitta en balans mellan prestanda och kostnad. Medan det finns många mindre-end robot dammsugare, några tillhandahålla dollar per dollar prestanda Roborock S6 robot dammsugare.

Roborock S6 Robot Dammsugare Funktioner

Majoriteten av robot dammsugare på marknaden är främst känt för sina dammsugning. Efter alla, som är deras huvudsakliga syfte. Om du vill ha en enhet som moppar, du behöver för att investera i en robot mop som Braava Jet.

Den Roborock S6 robot dammsugare kan både dammsuga och moppa golv. Medan det gör inte automatiskt växla, det är lätt att byta ut läget. S6 är också särskilt tyst, särskilt jämfört med billigare alternativ. Det gäller bara 67 decibel, ungefär samma nivå som en hårtork.

5200 mAH batteri ger det en total dyktid på runt 180 minuter innan Roborock S6 behov av att återgå till en extra kostnad. Detta är tillräckligt för en relativt grundlig rengöring, även om den tid som krävs för att rengöra ditt hem kommer att gå ner mer du använder enheten mer om det senare.

Enligt spec sheet, det Roborock S6 är lämplig för en ungefär 200 m-square-området. Det är en ca 2 000 kvm stora området eller storleken av den genomsnittliga tre sovrum hem.

En viktig funktion som gör Roborock en solid val är dess sensor array. Den Sensient sensor array använder accelerometrar, vägmätare, ir-sensorer, och även en kompass för att ge S6 en 360-graders “field of view”, som gör det möjligt att effektivt navigera i ett rum, upptäcka klippor, och mer.

Slutligen, låt oss diskutera sin städning. Den Roborock S6 kan både dammsugare och mopp, men du måste manuellt byta lägen och bifoga olika rengöring kuddar. Enheten presterar otroligt bra som ett vakuum. Samtidigt som det också moppar golv lika bra, det är inte så smidig process och kräver mer åtgärder från användaren.

Rummet Kartläggning Och Område För Navigering

Den Roborock S6 robot dammsugare använder sitt utbud av sensorer för att bygga en karta för ditt hem. Mer S6 städar ditt hem, desto mer kartan är raffinerad. Använder sedan denna kartan för att fastställa den mest effektiva vägen genom ett utrymme, som resulterar i en snabbare och mer effektiv städning.

Den här funktionen är särskilt anmärkningsvärt med hänsyn till rengöring av stora bostäder. S6 kommer att fortsätta städa tills den är klar, men om jobbet tar längre tid än dess batteri klarar av, S6 kommer att återvända till sin docka för att ladda och sedan återuppta jobbet.

Som kartan förbättras över tiden, Roborock S6 kommer att rensa samma område snabbare än innan. Den använder quad-core processorer för att bestämma det mest effektiva rutter genom ett utrymme. Du kan också använda kartan för att ange områden som behöver rengöras eller utse en “no-go-zoner” robot-dammsugare inte ska komma in.

Förmågan att ställa in off-gränser områden är oerhört användbara, särskilt om det finns områden som kommer att trassla eller täppa vakuum. Till exempel, ett område under ett skrivbord med en massa kablar kan innebära svårigheter för vakuum.

Det är också något som är tillfredsställande att se en karta för ditt hem är byggt av en robot.

Schemaläggning Och Andra Funktioner

Utanför den primära funktioner i Roborock S6 robot dammsugare, det har några andra funktioner döljs med olika menyer på appen. En av dessa är sparade Karta läge, för närvarande fortfarande i Beta. Det gör att användare kan redigera sparade kartdata och skapa osynliga väggar Roborock S6 kommer inte att gå förbi.

En annan är Matta läge, vilket gör att den S6 att automatiskt öka sina redan betydande sugkraften när man går över mattan. Du kan också aktivera Stör Ej – läge, vilket tvingar S6 kvar dockad efter att den är klar att laddas. Det kommer inte att återuppta en städning jobb eller använd göra tillkännagivanden via inbyggda högtalare.

Du kan aktivera ST.EJ-läge under specifika perioder. Till exempel, om du inte vill att dammsugaren igång och stör dig mitt i natten, kan du ställa in att det ska vara avstängning från 9 på kvällen till 8 på morgonen.

Två andra funktioner som sticker ut är Pin-n Gå och Fjärrkontroll. Pin-n Go tar upp den sparade kartan och ger dig möjlighet att utse ett särskilt mål för Roborock S6. Du kan också aktivera plats rengöring genom detta samma funktion.

Fjärrkontrollen funktionalitet ger dig exakt kontroll över rörelser Roborock. Du kan göra detta genom virtuella knappar som gör att du kan flytta den framåt eller vrid den åt höger eller vänster eller via en virtuell joystick.

Är Roborock S6 Robot Dammsugare Värt Priset?

Den Roborock S6 betingar ett högt pris på $650, men med tanke på de kraftfulla rengöring funktioner och utbud av funktioner, vi känner att priset är mer än berättigad. Den konkurrerar med många robot dammsugare i ännu högre pris punkter.

Det kan inte vara rätt val för någons första robot dammsugare, dock. Om du är nyfiken på hur enheter utför och vill prova en själv, det kan vara värt att forska lägre prissatta alternativ för en lägre risk investeringar innan du släpper $650 på en produkt som du får eller inte får använda.

Å andra sidan, om du har en billig robot dammsugare och vill uppgradera till en högpresterande modell utan att bryta banken, Roborock S6 är ett utmärkt val.