Google Zegt dat het Nog Echt Wil Kopen Fitbit, Europa Zegt “Niet Zo Snel”

0
54
Fitbit

Google ‘ s senior vice president van Apparaten en Services Rick Osterloh verscheen er een bericht op het bedrijf Trefwoord blog vandaag, iedereen eraan herinnert dat Google zou heel graag willen kopen Fitbit. Dat wisten we al, en die niet echt zijn eventuele nieuwe informatie. In feite, Google lijkt niet te willen praten over de Fitbit veel: de post is meestal over Europa.

Zie, de Europese Commissie (het wetgevende orgaan van de EU) heeft de neiging om te reageren slecht op de voortdurende fusies en overnames onder grote tech-bedrijven, met name die in de VS. Zozeer zelfs dat de EC gaat om een onderzoek te starten naar de vraag of een mogelijke verkoop van Fitbit Google kan resulteren in Google met al dat persoonlijke medische gegevens aan de stimulering van de reclame business. De EU is de concurrentie onderzoek is gepland voor de duur van vier maanden.

Osterloh post verschijnt gericht te ontmoedigen die onderzoekers, die beweren dat er een gezonde concurrentie tussen de Fitbit collega ‘ s, waaronder Samsung, Huawei, Xiaomi, Garmin, en de 800-pond gorilla van de draagbare markt, het Apple-Horloge. (Google ook vermeld Fossiele, maar zij maken gebruik van Google ‘ s Android-gebaseerde Dragen, dus…oke?) Osterloh zegt dat “deze deal is over apparaten, niet op de gegevens,” en verzekert de Commissie dat Google “geeft Fitbit gebruikers de keuze te herzien, te verplaatsen of verwijderen van hun gegevens.”

Duidelijk, hij wilde niets zeggen over de reclame, de belangrijkste focus van de concurrentie onderzoek. Is Google niet de beste track record in Europa in die arena. Zelfs een paar regelgevende instanties in de VS niet blij bij het idee.

De EC ‘ s onderzoek is een big deal. Google ‘ s draagbare divisie is in de problemen als de consument te groeien moede geworden, die te Dragen, en dit kan afgesneden toegang tot de Europese markt voor een vernieuwde line-up van Fitbit-gevoede apparaten. Een blok van de Fitbit acquisitie lijkt misschien niet de meest waarschijnlijke uitkomst—de EC heeft de neiging om te gaan voor de concessies en de afspraken plaats van ronduit verboden. Maar in een markt die vloeistof en van cruciaal belang, elke week overschrijding van de levertijd is een week niet geleefd.