Google Säger att det Fortfarande Verkligen Vill Köpa Fitbit, Europa Säger “Inte Så Fort”

0
57
Fitbit

Googles CHEF för produkter och Tjänster Rick Osterloh publicerade ett inlägg på företagets Nyckelord blogg idag, för att påminna alla om att Google skulle väldigt gärna vilja köpa Fitbit. Som vi redan visste, och som verkligen inte har någon ny information. Faktum är att Google inte verkar vilja prata om Fitbit mycket alls: inlägget är mest om Europa.

Se, Europeiska Kommissionen (den lagstiftande organ inom EU) tenderar att reagera dåligt att det nästan konstant fusioner och förvärv bland stora tech företag, särskilt i USA. Så mycket så att EG kommer att starta en utredning om huruvida en potentiell försäljning av Fitbit att Google kan resultera i Google med hjälp av alla som personlig hälsa data för att öka sin reklam. EU: s konkurrens utredning är tänkt att pågå i fyra månader.

Osterloh inlägg visas riktade för att avskräcka dessa utredare, som hävdar att det finns en sund konkurrens mellan Fitbit: s kamrater, inklusive Samsung, Huawei, Xiaomi, Garmin, och 800-kilos gorilla på den bärbara marknaden, Apple Titta på. (Google nämnde också Fossil, men de använder Googles Android-baserade Bära, så…okej?) Osterloh säger att “denna affär är att om produkter, inte data,” och försäkrar Kommissionen om att Google “kommer att ge Fitbit användare valet att granska, flytta eller ta bort sina uppgifter.”

Tillspetsat, att han inte säga något om reklam, är i fokus i tävlingen utredning. Google har inte det bästa track record i Europa i denna arena. Även några lagstiftare i USA är inte förtjust i tanken.

EG: s undersökning är en big deal. Googles bärbara division är problem som konsumenterna tröttna på Slitage, och detta skulle kunna skära av tillträde till den Europeiska marknaden för en vitaliserad lineupen av Fitbit-drivna enheter. En fullständig block av Fitbit förvärvet verkar inte som det mest sannolika utfallet EG tenderar att gå för eftergifter och avtal snarare än regelrätt förbud. Men i en marknad som denna vätska och av avgörande betydelse, varje vecka dröjsmålet är en vecka till spillo.