Vad Är en Amazon Fire-TV-Minne?

0
100

Det finns massor av online-streaming-tjänster som finns tillgängliga. Som den största online-återförsäljare och ett av de största företagen i världen, du vet att Amazon inte miste om dessa potentiella kunder.

Amazon Fire Stick är Amazons streamingtjänst svar, att göra online video streaming så enkelt som poppar enheten i en HDMI-port och klicka på en knapp.

Här är vad du behöver veta om Amazon Fire Stick och om det är rätt video enhet för dig.

Vad Är en Amazon Fire Stick?

Amazon Fire Stick är en bärbar streaming-enhet du kan ansluta till baksidan av någon TV eller bildskärm med HDMI-slot. Det är liten till växten, bara ett par centimeter hög och drygt en tum brett, så det kräver inte mycket fastigheter bakom din tv. Den lilla fotavtryck ger det en klar fördel över andra strömmande lådor som sitter under skärmen, tar upp plats och ser billig ut.

Din Amazon Fire Stick levereras med en praktisk fjärrkontroll för att styra vad du tittar på. Det finns två fjärrkontrollen varianter. Den andra generationen av fjärrkontrollen har en extra Alexa voice control-knappen, som gör att du växla program, öppna program, och mycket mer, allt från fjärrkontrollen. Den första generationens fjärrkontrollen saknar Alexa integration, även om Alexa är närvarande på första generationens Fire TV Stick.

Den senaste versionen av Amazon Fire Stick gör det möjligt för 4K Ultra HD-video – om din internetanslutning tillåter det.

Hur Fungerar Amazon Fire TV Stick Arbete?

En av de bästa sakerna med Amazon Fire Stick är den enkel att använda. Du packa upp den, koppla in den till din tv, logga in, och du kan börja titta på program eller laddar ner appar. Du kan även ta din Amazon Fire Stick runt med dig, och förvandla vilken skärm som helst i en online-video portal.

Amazon Fire Stick gör att du kan titta på online-video-innehåll över ett utbud av appar. Naturligtvis, Amazon vill du använda Amazon Prime, Amazon online video streaming service. Medan du absolut kan titta på Amazon Prime använda din Amazon Fire TV-Minnet, är det inte obligatoriskt. Du kan använda andra online video streaming service-appar istället.

De andra video-streaming-appar finns Netflix, BBC iPlayer, HBO Nu, Disney+ och YouTube, bland många andra. Det finns också appar som finns tillgängliga för personlig streaming-tjänster, även sådana som Plex eller Kodi. Undrar vilka appar du bör även installera först? Kolla in vår guide till de bästa Amazon Fire TV Stick apps.

Amazon Fire Stick har sex flikar att välja mellan: Hem, Dina Videor, Filmer, TV-program, Appar och Inställningar. Varje avsnitt är ganska självförklarande och kommer att fylla med förslag och alternativ från streaming-tjänsten appar på enheten. Till exempel, om du tittar mycket på serier på Netflix, TV: n Visar avsnittet kommer att innehålla ditt favorit program plus ett par alternativ som den tror att du kanske gillar att titta på nästa.

Vad Gör Amazon Fire TV Stick Göra?

Amazon Fire TV Stick är inte bara för streaming online video. Det har några andra tricks i rockärmen, också.

Eftersom det är en Android-baserad enhet, kan du sideload många Android-appar på enheten. Inte alla appar spela fint med vilken version av Android på Fire Stick, så att inte alla dina favoriter kommer att fungera. Dessutom, du kan behöva titta på några lösningar för appar som är oförenliga med Amazon Fire Stick controller riktning hjulet.

Amazon Fire Stick har en vanlig webbläsare också. Standardalternativet är Mozilla Firefox, men du kan hitta många fler alternativ i avsnittet appar. Och, som ovan, kan du sideload olika webbläsare på enheten om du vill.

Det är också ett anständigt utbud av spel som finns tillgängliga för det också. Igen, eftersom det är en Android-enhet kan du hämta och spela upp ett stort antal Android-spel. Den framgång som du har att spela dem beror på din skicklighet med handkontrollen. Du kan dock ansluta flera populära spel styrenheter, samt den officiella Amazonas Brand TV-Spel Controller.

Amazon Fire Stick Värde För Pengarna?

Som med alla online video streaming service, det finns för-och nackdelar. Amazon Fire TV Stick värt pengarna?

Om du prenumererar på en eller flera online video streaming tjänst och vill ha ett otroligt enkelt sätt att få dem alla under ett och samma tak, Amazon Fire Stick är ett bra alternativ. Det är billigt, relativt kraftfull för vad det är, och gör att du kan styra vilka appar du har på enheten.

Dessutom, du är inte låst till att använda Amazon Prime, så det är inte ett problem. Plus, du kan köpa Ethernet-adapter för att koppla din enhet till din internet-för att uppnå bättre hastigheter.

Generellt, Amazon Fire TV Stick är en stor online video streaming-alternativ, speciellt om du inte vill gå till extra insatser för att sätta upp en Raspberry Pi för strömmande video.

Liksom alla enheter, så det kan köras i en fråga som då och då. När det händer, kolla in de bästa Amazon Fire TV Stick felsökningstips.