De 3 Meest Voorkomende Virussen Op Dit Moment Online [2020]

0
63

Een computer virus is de boogieman van het Internet, een beetje van kwaadaardige code die de schuld voor de meerderheid van de gevaren op het web. De term wordt gebruikt door iedereen, van minder-dan-tech-savvy ouders onbeholpen nieuwslezers, maar een echte computer virus bestaat uit een relatief smalle definitie.

Een virus is een programma dat probeert om zichzelf te repliceren door het wijzigen van de code van andere programma ‘ s. Wanneer het virus erin slaagt, de computer wordt dan gezegd “besmet.” Een virus kan leiden tot allerlei kwaad aan de doel-computer, of soms helemaal geen. Het effect van het virus, hangt af van het type.

Effecten Van Computer Virussen

Zou je niet denken dat een virus kan doen veel schade, vooral met moderne antivirus software. Echter, virussen kan stelen van uw persoonlijke informatie zoals bankrekeningen en credit card informatie, nemen ruimte in op uw harde schijf, en log je toetsaanslagen. Als het gaat onopgemerkt lang genoeg, een virus kan stelen uw wachtwoorden en gebruikersnamen.

Het probleem is dat de meeste schadelijke virussen zijn ook het moeilijkst te detecteren. Deze stukjes code die onopgemerkt blijven, omdat ze niet wakkeren problemen. Zelfs wanneer het virus wordt vastgesteld en verwijderd, weet je niet hoeveel van uw gegevens zijn doorgegeven.

De wereld van cybersecurity is een voortdurende oorlog tussen die het maken van de virussen en die het maken van de antivirus software. Een meer complexe virus kan worden gemaakt en de laatste voor een tijd, totdat antivirus software is in staat om het te ontdekken, en vervolgens de dreiging voorbij is–tot een betere virus langs komt.

Het is om deze reden dat je nodig hebt om bewust te zijn van de meest voorkomende virussen die er zijn die u waarschijnlijk tegenkomt. Als je weet wat te zoeken, kunt u vermijden ten prooi te vallen aan deze gevaren.

De Gemeenschappelijke Computer Virussen

Er zijn tientallen verschillende cybersecurity bedreigingen op een gegeven moment dat antivirus programma ‘ s hebben nog niet geleerd te sporen en te voorkomen. Er zijn ook honderden van de vorige virussen, die hebben geleid tot enorme bedragen van schade. De volgende virussen zijn die u zult tegenkomen vandaag.

GoBrut

GoBrut is een type van de gemeenschappelijke computer virus dat uw computer verbindt aan een botnet, een serie van de aangesloten apparaten werken allemaal samen aan het bereiken van één doel. In het geval van GoBrut, dit is meestal het kraken van wachtwoorden. Het botnet werkt als een brute force password cracker en probeert te raden uw wachtwoord.

Terwijl GoBrut is uitgevoerd op uw systeem, uw internet snelheden zal worden beïnvloed en je ziet verminderde prestaties van het systeem. Terwijl het virus is gedetecteerd voordat nieuwe iteraties van het aanvullende code dat maakt het extra lastig te bestrijden.

Naast de reguliere virusscans, zorg ervoor dat u gebruik maken van complexe, moeilijk wachtwoord. Zelfs als uw systeem is geïnfecteerd door GoBrut, een sterk wachtwoord zal het moeilijker maken voor het virus te raden.

Jokeroo

Niets spreekt tot de moderne wereld meer dan ransomware als een service, dat is precies wat Jokeroo is. De naam verwijst naar de te spelen kaart, die dient als logo voor het virus. Het virus is verkocht aan iedereen die het wil gebruiken. Zodra het infecteert een doel van de computer, sluit hen uit van hun systeem totdat betaling is geschiedt.

“Affiliates,” ook wel bekend als klanten, splitsen hun rantsoen winst de vennootschap verdeelt de software. Natuurlijk eist betaling in bitcoin om meer anonimiteit.

De beste manier om dit te vermijden de gemeenschappelijke computer virus is zich terdege bewust van de bron van elke link waarop u klikt en bestanden downloaden. Ransomware is vaak vermomd als een onschuldig internet-bestanden verspreid via e-mail. Als vuistregel geldt, niet het downloaden van bestanden via e-mail, tenzij u volledig te vertrouwen op de afzender.

Cyborg Ransomware

De Cyborg virus is al een lange tijd en dateert uit de dagen van floppy disks. Meest recent, het virus zag massa verspreid via een nep-Windows-10 update. Dat is nog steeds de meest gebruikelijke manier om dit virus maakt zijn weg naar de computers van gebruikers. Zodra het is geïnstalleerd, het vergrendelt het systeem en eist betaling.

Helaas, de Cyborg is een bijzonder effectieve virus. Er zijn manieren om te breken door, maar de meerderheid van hen betrekken in-depth technische vaardigheden die buiten het bereik van de gemiddelde gebruiker. De beste manier om te verslaan van dit virus is om te voorkomen dat ze in aanraking komen met het in de eerste plaats.

Indien u ontvangt een e-mail met een link naar een Windows-10 update, klik niet op. Alleen Windows-updates downloaden van de officiële website van Microsoft. Net als bij andere virussen, zorg ervoor dat je vertrouwen in de bron van een te downloaden voordat je het uit op uw systeem.

Een Veilig Verblijf. Investeren In Antivirus

Sterke, betrouwbare antivirus software is meer nodig dan ooit tevoren. Het vinden van een betrouwbare antivirus programma en in te stellen tot het uitvoeren van ten minste een wekelijkse controle van uw systeem. Leren hoe te herkennen virussen en malware en vermijd te gaan naar verdachte websites.

Het is niet moeilijk om veilig op het internet. Net alsof je ergens nieuw in de echte wereld, je hoeft alleen maar bewust te worden.