3 Vanligaste Virus Närvarande På Nätet [2020]

0
71

Ett datavirus är boogieman av Internet, en bit av skadlig kod som tar på sig skulden för majoriteten av faror på nätet. Den term som används av alla, från mindre-än-tech-savvy föräldrar till olämplig nyhetsuppläsare, men en faktisk virus består av en relativt snäv definition.

En gemensam dator virus är ett program som försöker att själv replikera genom att ändra koden för andra program. När viruset lyckas, datorn sägs då vara “smittad.” Ett virus kan orsaka alla typer av skador till måldatorn, eller ibland ingen alls. Effekten av virus, beror på typen.

Effekter Av Datavirus

Du kanske inte tror att ett virus kan göra mycket skada, speciellt med ett modernt antivirusprogram. Men virus kan stjäla din personliga information som bankkonton och kreditkort information, ta upp utrymme på din hårddisk, och loggar dina tangenttryckningar. Om det går oupptäckt länge nog, ett virus som kan stjäla alla dina lösenord och användarnamn.

Problemet är att de flesta skadliga virus är också den svåraste att upptäcka. Dessa bitar av kod som går obemärkt eftersom de inte röra upp problem. Även när virus upptäcks och tas bort, är du inte säker på hur mycket av din information och har gått tillsammans.

Världen av it-säkerhet är ett pågående krig mellan de som skapar virus och de som skapar antivirusprogram. En mer komplex virus kan skapas och pågå under en längre tid tills antivirusprogram kan upptäcka det, och då hotet är över–tills en bättre viruset kommer tillsammans.

Det är av denna anledning som du måste vara medveten om de vanligaste virus ut det som du troligtvis kommer att stöta på. Om du vet vad du ska leta efter, kan du undvika att falla offer för dessa faror.

Vanligt Virus

Det finns massor av olika it hot vid en viss tidpunkt som antivirus program har ännu inte lärt sig att upptäcka och förebygga. Det finns också hundratals tidigare virus som har orsakat enorma mängder skada. Följande virus är de som du kan stöta på i dag.

GoBrut

GoBrut är en typ av gemensam dator virus som ansluter datorn till ett botnet, en serie av anslutna enheter som alla arbetar tillsammans för att uppnå ett enda mål. I fall av GoBrut, detta är oftast att knäcka lösenord. Botnät fungerar som en ” brute force lösenord knäckt och försök att gissa ditt lösenord.

Medan GoBrut körs på ditt system, din internet-hastigheter kommer att påverkas och du kan märka minskade prestanda. Medan virus har upptäckts tidigare, nya iterationer av det har ytterligare kod som gör det svårare att bekämpa.

Förutom att driva vanliga virussökningar, se till att du använder komplexa, svåra lösenord. Även om ditt system är infekterad av GoBrut, ett starkt lösenord kommer att göra det svårare för viruset att gissa.

Jokeroo

Ingenting talar för att den moderna världen mer än ransomware som en tjänst, vilket är precis vad Jokeroo är. Namnet hänvisar till att spela kort som fungerar som logotyp för viruset. Viruset är säljas till någon som vill använda den. När det infekterar ett mål dator, låser dem ur deras system tills betalning sker.

“Dotterbolag”, annars känd som kunder, dela deras lösen resultat med bolaget som distribuerar programvaran. Naturligtvis kräver betalning i bitcoin för att ge ytterligare anonymitet.

Det bästa sättet att undvika detta gemensamma dator virus är att vara lyhörda för källan av alla länkar du klickar på och alla filer du laddar ner. Ransomware är ofta förklädd till ofarliga internet-filer som distribueras via e-post. Som en tumregel, kan inte ladda ner filer från e-post om du inte helt litar på avsändaren.

Cyborg Ransomware

Cyborg virus har funnits en lång tid och går tillbaka till de dagar av disketter. Mest nyligen, det virus såg massa sprids via en falsk Windows-10 uppdatering. Det är fortfarande det vanligaste sättet detta virus gör sin väg till användarnas datorer. När det är installerat låser upp systemet och kräver betalning.

Tyvärr, Cyborg är ett särskilt effektivt virus. Det finns sätt att bryta igenom det, men de flesta av dem innebär djupgående tekniska kunskaper som är utanför omfånget för den genomsnittlige användaren. Det bästa sättet att bli av med detta virus är att undvika att komma i kontakt med dem i första hand.

Om du får ett e-postmeddelande med en länk till en Windows-10 uppdatering, klicka inte på det. Bara ladda ner Windows-uppdateringar från Microsofts officiella hemsida. Som med andra virus, se till att du litar på källan till en nedladdning innan du låter det på ditt system.

Stanna Säkert. Investera I Antivirus

Stark, pålitlig antivirusprogram är mer nödvändigt än någonsin tidigare. Hitta ett pålitligt antivirus program och ställa upp för att utföra minst en gång i veckan kontroller av ditt system. Lära sig hur att upptäcka virus och skadliga program och att undvika att gå på misstänkta webbplatser.

Det är inte svårt att vara säker på internet. Precis som att gå någonstans ny i den verkliga världen, det gäller bara att vara medveten om.