3 Mest Vanlige Datavirus Online Nå [2020]

0
60

Et datavirus er boogieman av Internett, en bit av skadelig kode som tar skylden for de fleste av farer på nettet. Begrepet brukes av alle, fra mindre-enn-tech-savvy foreldre til å udugelig newscasters, men en faktisk datamaskin virus består av en relativt snever definisjon.

En felles datavirus er et program som forsøker å self-replikere ved å endre koden til andre programmer. Når viruset lykkes, datamaskinen er sa da til å bli “smittet.” Et virus kan forårsake alle slags skade på måldatamaskinen, eller noen ganger ingen i det hele tatt. Effekten av viruset er avhengig av typen.

Virkninger Av Datavirus

Kanskje du ikke tror at et virus kan gjøre mye skade, spesielt med moderne antivirus-programvare. Men virus kan stjele dine personlige opplysninger, som bankkontoer og kredittkort informasjon, kan du ta opp plass på harddisken, og logge tastetrykkene dine. Hvis det går uoppdaget lenge nok, et virus kan stjele alle dine passord og brukernavn.

Problemet er at de mest skadelige virus er også den som er vanskeligst å oppdage. Disse biter av kode, gå ubemerket fordi de ikke hisse opp problemer. Selv når virus blir oppdaget og fjernet, du er ikke sikker på hvor mye av din informasjon har blitt sendt videre.

Verden av cybersecurity er en pågående krig mellom de som lager virus og de skaper antivirus-programvare. En mer kompleks virus kan være opprettet og sist for noen tid til antivirus-programvare er i stand til å oppdage det, og da trusselen er over–til en bedre virus kommer sammen.

Det er grunnen til at du trenger å være klar over de mest vanlige datavirus ut det som du er sannsynlig å møte. Hvis du vet hva du skal se etter, kan du unngå å falle byttedyr til disse farene.

Vanlige Datavirus

Det finnes dusinvis av forskjellige cybersecurity trusler som til enhver tid antivirus-programmer har ennå ikke lært å oppdage og forhindre. Det finnes også hundrevis av forrige virus som har forårsaket enorme mengder av skade. Følgende virus og er de som du er sannsynlig å møte i dag.

GoBrut

GoBrut er en type felles datamaskin virus som kobler datamaskinen til et botnet, en serie av alle tilkoblede enheter jobber sammen for å nå et eneste mål. I tilfelle av GoBrut, dette er som oftest passord cracking. Botnet fungerer som en brute force passord cracker og forsøk å gjette ditt passord.

Mens GoBrut kjører på systemet ditt, din internett-hastigheter vil bli påvirket, og du kan oppleve redusert ytelse. Mens virus har blitt oppdaget før, nye versjoner av det har mer kode, som gjør det vanskeligere å bekjempe.

I tillegg til å kjøre regulære virus skanner, sørg for at du bruker komplekse, vanskelige passord. Selv om systemet er infisert av GoBrut, et sterkt passord vil gjøre det mer vanskelig for viruset å gjette.

Jokeroo

Ingenting taler til den moderne verden mer enn ransomware som en tjeneste, som er nøyaktig hva Jokeroo er. Navnet refererer til å spille kort som fungerer som logo for virus. Viruset er solgt for alle som ønsker å bruke det. Når den infiserer et mål datamaskin, det låser dem ut av deres system, fram til betaling skjer.

“Tilknyttede selskaper,” ellers kjent som kunder, delt sine løsepenger resultat med selskapet som distribuerer programvaren. Selvfølgelig det krever betaling i bitcoin for å gi ytterligere anonymitet.

Den beste måten å unngå dette på vanlige datavirus er å være klar over kilden til alle lenker du klikker på og hvilken som helst fil du laster ned. Ransomware er ofte forkledd som ufarlig internett-filer som distribueres via e-post. Som en tommelfingerregel, må du ikke laste ned filer fra e-post uten at du helt stole på avsenderen.

Cyborg Ransomware

Cyborg viruset har eksistert i lang tid, og går tilbake til dagene av disketter. Mest nylig, virus så masse spres via en falsk Windows-10 oppdatering. Det er fortsatt den vanligste måten dette viruset som gjør sin vei inn brukere dukketeater datamaskiner. Når den er installert, det låser ned systemet og krever betaling.

Dessverre, Cyborg er en særlig effektiv virus. Det finnes måter å bryte seg gjennom det, men de fleste av dem involverer dyptgående tekniske ferdigheter som er utenfor omfanget av den gjennomsnittlige brukeren. Den beste måten å slå dette viruset er å unngå å komme i kontakt med det i første omgang.

Hvis du mottar en e-post med en link til en Windows-10 oppdateringen, må du ikke klikke på den. Bare last ned Windows-oppdateringer fra de offisielle Microsoft-webområdet. Som med andre virus, sørg for at du stoler på kilden til en nedlasting før du la det inn på systemet.

Bo Trygt. Investere I Antivirus

Sterk, pålitelig antivirusprogram er mer nødvendig enn noen gang før. Finn et pålitelig antivirusprogram og sette den opp til å utføre minst ukentlig kontroll av systemet. Lær hvordan du kan oppdage virus og malware og unngå å gå til mistenkelige nettsteder.

Det er ikke vanskelig å være trygg på internett. Akkurat som kommer til et nytt sted i den virkelige verden, du må bare være klar over.