Hur man Använder iPhone Kameran App: Den Ultimata Guiden

0
182
Apple

Enligt Flickr, iPhone är den populäraste kameran i världen. Varje år Apple tweaks och förbättrar den, vilket är en av de mest övertygande skäl att uppgradera till den senaste modellen. För att ta de bästa bilderna med din iPhone, men du måste behärska vissa grunder.

Starta Kamera-App

Du kan komma till-kamera-appen snabbt från låsskärmen genom att vakna din iPhone och sedan svepa från höger till vänster. Du behöver inte låsa upp din iPhone. Om du har en modell med Face ID och inga hem-knappen, kan du också med ett långt tryck på Kamera-ikonen längst ner till höger.

När din iPhone är upplåst, det snabbaste sättet att starta kamera-appen är i Control Center. På en iPhone X eller senare med Face ID, genom att dra nedåt från det övre högra hörnet av skärmen och titta efter ikonen Kamera. På en iPhone 8 eller tidigare med en Hem-knapp, dra upp från botten.

Det finns också en Kamera ikonen någonstans på startsidan och Siri kan även starta kameran; det är bara att säga, “Ta ett foto.”

Om du har en Apple-Klocka, kan du använda den för att starta kameran också. Tryck bara på den digitala krona för att se listan med appar och välj sedan ikonen Kamera. Kamera-app kommer att öppna på din iPhone, och du kommer att se en förhandsgranskning av bilden på din Klocka. Detta är bra för improviserade grupp foton eftersom du kan ställa in din iPhone och komponera bilden från din handled.

Kontrollera Grunderna

När du startat appen Kamera du se en mängd funktioner. Som standard, lanserar i Foto-läget, så att det är redo att skjuta omedelbart. Ta ett foto genom att trycka på Shutter-knappen eller genom att trycka på Volym Upp/Ner knapparna på sidan av din iPhone.

Längs den övre delen av skärmen Kamera-app, kommer du att se följande alternativ:

 • Flash: Här växlar LED-blixt på baksidan av kameran (och “tv-flash” i Selfie-läge) on och off.
 • Live Photo: Växlar till Live-Bilder på eller av. När det är aktiverat den här inställningen lagras ett par sekunder av video tillsammans med en bild.
 • Timer: Aktivera detta om du behöver en tre – eller 10 sekunders fördröjning innan kameran tar ett foto.
 • Filter: Du kan förhandsgranska alla tillgängliga filter innan du tar dina foton. Du kan ta bort dem efteråt om du inte gillar dem.

Längs ner på skärmen, ser du flera lägen tillgängliga. Som standard, “Photo” har valts. Svep åt vänster eller höger för att växla mellan dessa. Du kan välja mellan följande alternativ:

 • “Time Lapse”: Film-en time-lapse-filmen och din iPhone kommer automatiskt att sy och animera den.
 • “Slo-Mo -“: Skjuta en slow-motion video på en hög bildhastighet.
 • “Video”: Skjuta en video i HD-eller 4K-upplösning.
 • “Porträtt”: Tillgänglig på iphone med två eller flera linser, detta läge skapar en suddig bakgrund för att simulera en bred bländare porträtt objektiv.
 • “Torget”: Skjuta i-Torget Gröda läge, precis som Instagram.
 • “Pano”: Kort för “panorama”, kan du skjuta en bred bild på din iPhone kommer att automatiskt sy ihop för dig.

Längst ned på skärmen kommer det också att finnas en förhandsgranskning av det senaste fotot du tog; tryck på den för att se alla dina foton. Om du inte låsas upp din iPhone, du kommer endast att se de bilder du har tagit sedan vakna enheten.

Längst ner till höger, det finns även en knapp som gör att du kan växla mellan fram – och bakåtvända kameror. Tryck på den här för att ta en selfie, och tryck sedan på det igen för att återgå till den andra kameran.

Kontrollera Fokus och Exponering

Din iPhone kommer automatiskt att prioritera alla ansikten i ditt skott, inklusive bilder av ansikten.

Att fokusera på ett visst motiv i ramen, peka på det. Din iPhone automatiskt bör fokusera på och utsätta för detta område. Om du flyttar telefonen och ändra sammansättningen, du har att fokusera eftersom autofokus aktiveras igen.

Ibland kanske du vill låsa fokus och exponering så iPhone kommer inte att förlora dina inställningar. För att göra detta, tryck och håll ned på ett område. Detta i sin tur låser både fokus och exponering, så att bilden inte kommer att få något ljusare eller mörkare om du flyttar runt.

Det är användbart att kunna ändra exponering värde manuellt. Till exempel, du kan ta en bild på solnedgången bakom ett objekt. I detta fall, skulle du vilja det som är i förgrunden i fokus, samtidigt utsätta för solnedgången i bakgrunden. För att göra detta, skulle du peka på det objekt som du vill fokusera sedan på och dra för att ändra exponeringsvärdet.

Du kan kombinera detta med att låsa fokus. Först, tryck och håll ned objektet som du vill för att fokusera och därefter (i samma rörelse) dra ditt finger upp och ner. När du drar uppåt, exponering värde ökar, genom att släppa in mer ljus. Glider nedåt minskar mängden ljus på bilden, som är perfekt för att ta en bild av en solnedgång.

Detta kan verka komplicerat i början, men det är ganska enkelt när man väl får kläm på det. Prova att blanda upp dessa tekniker. Experimentera och se vad som händer. Du kan alltid radera alla bilder som du inte gillar i Bilder-appen.

RELATERAT: Hur man kan Ta Bättre Bilder med Din iPhone

Att Byta Linser

Vissa iphone har flera linser som gör att du kan välja mellan bred (standard objektivet på alla iPhones) och ultrawide eller teleobjektiv perspektiv. Om din iPhone har flera linser, bör du se en “1x” eller liknande märkning nära Avtryckaren.

Tryck på den här ikonen för att växla mellan de olika brännvidder. En “1x” betecknar bred”, 0,5 x” är ultrawide, och “2x” är teleobjektiv. I skrivande stund, endast iPhone-11 Pro har alla tre, även om detta sannolikt kommer att förändras med framtida modeller.

Experimentera med olika brännvidder tillgängliga för dig. Den breda (1x) är en bra allround-och rese-objektivet, med en “real world” motsvarande 26mm. Telefoto är närmare ett porträtt objektiv, och det motsvarar ca 52mm. Den ultrawide är i andra änden av skalan, på gränsen till fisheye och motsvarar en 13mm.

Att ta porträtt med ultrawide objektivet är ett mycket roligt, men ditt perspektiv kommer att bli förvrängd. Ansikten kommer att ha stora näsor, eftersom allt som är närmast mitten av bilden är överdriven. Den teleobjektiv gör det möjligt för dig att komprimera bakgrunden på dina bilder. Det är mycket mer tilltalande för smickrande porträtt fotografering.

Slutligen, naturligtvis, det finns inga regler. Du kan skapa fantastiska bilder i alla möjliga situationer bara genom att experimentera.

Optisk och Digital Zoom

Du kan zooma genom att nypa ihop ramen, precis som du gör medan du tittar på en karta eller en webbsida. Om din iPhone har flera linser, du kan zooma mer smidigt genom att ta tag i “1x” – knappen och dra med fingret. Du kan även använda denna teknik för att få ren zoomar medan du filmar video.

Zooma in på en iPhone innebär vanligtvis att digital zoom, även om det har ett teleobjektiv. IPhone har att sträcka pixlar för att zooma in. Detta innebär att du kommer att förlora bildkvalitet om du använder “2x” preset som medföljer teleobjektiv.

Du kommer också att märka en “snap” – effekt när du zooma så långt som iPhone har att byta objektiv.

Ju mer du zoomar in, desto mer bildkvalitet faller isär. Den iPhone gör ett förvånansvärt bra jobb med att städa upp bullriga bilder, men mjukvaran kan bara gå så långt. Vi rekommenderar att du använder zoom försiktigt.

Du är bättre att använda fötterna för att zooma—bara flytta närmare motivet istället.

Skytte Video

Svep åt vänster på mode selector-ratten för att komma in i Video-läge. Tryck på den röda knappen för att starta inspelning av ett videoklipp. Medan du filmar kan du trycka på den vita knappen i hörnet av rutan för att spara stillbilder till Kameran Rulla.

På iPhone SE, 11, 11 Pro, och 11 Pro Max, du kan även skjuta en QuickTake video. Att göra så, bara att trycka på och hålla Shutter-knappen medan du i fotoläget. Dra fingret åt höger för att “låsa” shutter och fortsätta att spela in hands-free.

De flesta av de andra kameran kontrollerar du hittar här också gälla för Video-läge, inklusive att ändra exponering och låsa kamerans inställningar.

Stående Läge

Stående läge är tillgängligt på iphone med dubbel – och trippel-objektiv kamera system, som iPhone X, XS, och 11 familjer. Stående läge beräknar djupet av ditt ämne. Det sedan gäller den typ av oskärpa du skulle få med ett brett bländare porträtt objektiv till bakgrunden av bilden.

På äldre enheter, som iPhone X, Stående läge är endast avsett att fungera på människor. På den senaste iphone, men, Stående läge fungerar för alla typer av ämnen, inklusive husdjur och livlösa objekt.

Men även en iPhone-X kan “luras” till att skjuta en katt porträtt i rätt belysning.

Tim Brookes

Medan Stående läge har tagit världen med storm, den är inte perfekt. I synnerhet, fina kanter (som hår eller gröna) kan resultera i att vissa fula, ojämn oskärpa, särskilt på äldre enheter. När du fotograferar i Stående läge, Live-Bilder automatiskt inaktiverad.

Du kan också använda Stående läge för att efterlikna vissa studioljus förinställningar, som kommer att visas i botten av bilden. Detta är praktiskt för att förbättra belysning i vissa situationer.

RELATERAT: Hur man Använder iPhone Stående Läge

Fotografering i svagt Ljus med Natt-Läge

IPhone-11 kan skjuta i Natt-läge med hjälp av de regelbundna brett (1x) lins. IPhone-11 Pro och 11 Pro Max kan göra det med hjälp av den vanliga brett (1x) och teleobjektiv (2x) linser.

Natt-läge kan du ta bilder i svagt ljus genom att utsätta sensor i flera sekunder. Detta gör att mer ljus i scenen. IPhone sedan syr ihop allt och ger en låg ljudnivå bild.

Nattläge utlöser automatiskt på kompatibla enheter. Du kommer att se en måne ikonen i hörnet av ramen med ett nummer i sekunder. Detta är hur länge iPhone rekommenderar dig att hålla slutaren öppen så att bilden kommer att vara tillräckligt upplyst.

Tryck på Night mode-ikonen för att öppna ett reglage. För att stänga av nattläget, dra reglaget åt vänster tills det säger “0: or.” För en längre exponering, dra det åt höger. Du kan inte “tvinga” Night mode i situationer som inte kräver det eftersom scenen skulle då bli överexponerade.

När du fotograferar i läget Natt kvar så stilla som möjligt. Om du flyttar runt för mycket, din bild, kan vara suddig eller inkonsekvent.

För bästa möjliga resultat, satsa på en liten smartphone stativ för att hjälpa dig att hålla din enhet perfekt fortfarande. Du kan också använda timer så att du inte flytta din iPhone när du trycker på Avtryckaren.

Ska Du Använda Live-Bilder?

Levande Bilder gör att du kan ta ett par sekunder av video tillsammans med en stillbild. Livebilder icon är en serie cirklar som omges av en prickad linje. Det visar guld när denna funktion är aktiverad, men det är vitt med en linje genom det när det är inaktiverat.

Du kan se Live-Bilder på din kamera roll genom att peka på och hålla ned på skärmen när du ser “Live” överlägg längst upp till vänster. På äldre enheter med 3D-Tryck, bara 3D-Touch-skärmen (force tryck på) för att visa en Live-Bild.

Eftersom Apple bytte bild och video-format på en mer effektiv HEIC och HEVC (som är beroende av hårdvara avkodning), filstorlekar har ungefär halverats. Detta innebär att Leva Bilder inte tar upp så mycket utrymme som de en gång gjorde. Fortfarande, inaktivera den här funktionen kommer att spara lite utrymme på din telefon.

En annan fördel med att Leva Bilder är möjligheten att välja en ny Bild. Om en full-size fortfarande bilden inte måttet, men du kan också spelade in en Live-Bild, bara huvudet i Kameran Rulla. Tryck på “Redigera” och tryck sedan på Live-Bilder-knappen. Bläddra igenom klippet tills du hittar en bättre bild, och peka sedan på “att Göra Viktiga Foto.”

Livebilder ge dina bilder mer sammanhang. De fungerar bäst när du faktor dem i ditt eget arbetsflöde. Kom ihåg att 1,5 sekunder före och efter att du trycker på Avtryckaren kommer att ingå i ditt Live-Bilder. Detta kommer att hjälpa dig att skapa sömlösa loopar och lägga roligt studsar till stillbilder.

För att få hänga av Levande Bilder, skjuta ett par och leka med dem. Du kan dra åt upp på några Live-Foto i Bilder-appen för att se alternativen för att skapa loopar, studsar, eller faux suddig lång exponering skott. Du kan även exportera din loop som en GIF med GIPHY.

Inställningar som Du Kanske Vill Ändra

Du kan anpassa beteendet i Kamera-appen under Inställningar > Kamera. I synnerhet, kanske du vill byta upplösning för video under “Spela in Video” från 1080p upp till 4K.

Det finns flera frame rate du kan välja från, samt: 24 för en filmisk look, 30 för en TV-sändning ser, eller 60 för vissa onaturligt slät snygg video.

Du kan ändra inställningarna för slow-motion-inspelning här också. Ju högre upplösning och fler bilder du tar per sekund, desto större din video filer. Om du har en fin stor (200 GB+) iCloud abonnemang med iCloud Foton aktiverade, behöver du antagligen inte behöver oroa sig alltför mycket om rymden eftersom allt kommer att skickas dit.

Ta en titt på “Bevara Inställningar” – avsnitt också. Detta avgör om Kamera-app kommer att komma ihåg vissa parametrar från den senaste gången du använde den. Som standard är Kameran återgår till vanligt Foto-läge. Växla På “Kamera-Läge” och det kommer att spara lägen, “Video” eller “Slo-Mo.” Växla-På “- Filter och Belysning” för att bevara programvara effekter.

Under “Format” ser du “Hög Effektivitet” – alternativ, som kräver mindre diskutrymme, och “Mest Kompatibla,” som använder traditionella JPEG och H. 264-komprimering för bilder och videor.

Vi rekommenderar att du “Hög Effektivitet:” om du vill ha ett snabbare arbetsflöde.

IPhone Är en Seriös Kamera

Det finns ingen anledning att inte använda din iPhone som primär kamera. På många sätt, det är mer bekvämt och effektivt än en mirrorless eller digital SLR-kamera. Vad du offra bildkvalitet och utbyggbarhet, du får i bärbarhet, en direkt anslutning till internet, och ständigt förbättra prestanda i svagt ljus.

Om du vill ta med din iPhone-kamera till nästa nivå, överväga att få en objektiv add-on.

RELATERAT: Har kameralinsen Add-ons för Smartphones Värt att Köpa?

LÄS NÄSTA

 • “Hur man Använder iPhone Kameran App: Den Ultimata Guiden
 • “Hur man Använder Amiibo Kort i” Animal Crossing: New Horizons
 • “4 Sätt att Snabbt Skapa en Anteckning på iPhone eller iPad
 • “Anledningen till att jag Fortfarande Använder en Gammal PowerPC Mac 2020
 • “Hur ändrar Ljudet Enheter på en Mac