Waarom Doet de Stekker van een Apparaat Fix Zoveel Problemen?

0
78
studio23/Shutterstock

Wanneer het proberen te herstellen van een defect gadget, je hebt waarschijnlijk gelezen of verteld is het volgende: haal de Stekker uit, wacht 10 seconden en sluit het weer. Vaak, dat is allen die het neemt om het probleem op te lossen. Wat betekent dit doen, en waarom werkt het?

U bent het Uitvoeren van een Geforceerde Reboot

Het loskoppelen van iets werkt meestal omdat veel consumenten-tech apparaten, zoals kabel-modems, routers en streaming TV dozen, kleine computers binnen hen. Loskoppelen en aansluiten hen terug in de krachten die computers opnieuw op te starten en schakel eventuele tijdelijke problemen met de software.

De interne computers deze apparaten zijn ingebouwd in de software (ook wel firmware genoemd), waarmee het gedrag van het apparaat. Soms is de firmware bevat bugs die kan leiden tot fout-staten, geheugen lekken of ongevallen. Het apparaat opnieuw te starten krachten van de interne computer opnieuw op te starten, die wordt gewist uit het geheugen van het apparaat en krachten aan het herladen en opnieuw uitvoeren van de software van de grond af.

GERELATEERD: Waarom Is het Herstarten van een Computer Fix Zoveel Problemen?

Het is een Tijdelijke oplossing

Het opnieuw starten van een apparaat door de stekker goed zou kunnen werken, maar het is eigenlijk slechts een tijdelijke oplossing. Het niet oplossen van het onderliggende probleem dat de oorzaak van de storing, vastlopen of crashen in de eerste plaats. Om dat te doen, moet u downloaden en uitvoeren van een firmware-update voor dat specifieke apparaat.

Hardware storingen in een apparaat kan ook problemen veroorzaken die opnieuw tijdelijk op te lossen. Echter, een permanente oplossing vereist een reparatie of vervanging van het apparaat. In deze gevallen kunt u het beste contact op nemen met de fabrikant support afdeling.

Apparaten die Vaak Profiteren van de Stekker/Plug Terug in de Methode

Monster Ztudio/Shutterstock

Over het algemeen is het het beste om alleen de stekker apparaten ontworpen als consument apparaten die niet beschikken over een Aan/Uit-schakelaars. Deze apparaten laden hun software van firmware, die over het algemeen niet worden beschadigd uit een abrupt uitschakelen van het systeem.

Een paar voorbeelden zijn:

  • Kabel modems
  • Internet-routers
  • Streaming en kabel-TV boxen
  • De Smart Tv ‘ S
  • Slimme huishoudelijke apparaten

Wat als een Apparaat Heeft een aan / uit Schakelaar?

Als het apparaat dat u wilt oplossen van problemen heeft een aan / uit schakelaar, probeer dat eerst het apparaat opnieuw te starten, als het kan het probleem oplossen.

Soms, hoewel, de schakelaar is niet voldoende. Deze dagen, veel gadgets gebruik de “zachte” schakelaars die afhankelijk zijn van de software besturing. Sommige van deze schakelaars alleen een apparaat in een “slaap” modus, terwijl anderen zou kunnen beginnen met een interne uitschakelprocedure.

Het uitschakelen van een “zachte” knop en draaien weer op een defect apparaat niet per se een interne computer opnieuw op te starten. Dus, je zou nog steeds hebben om verder te gaan naar de volgende stap: het apparaat loskoppelen en opnieuw aan te sluiten.

Wanneer Mag U niet de Stekker van een Defect Apparaat

Het is meestal een slecht idee om abrupt schakel de stroom naar apparaten zoals de desk – of laptop-computers. Dit is omdat ze laden hun software via een re-writable bron, zoals een harde schijf of SSD. Ze zijn ook vaak gebruik van die apparaten voor het opslaan van tijdelijke instellingen terwijl de computer is ingeschakeld.

Als u abrupt afgesneden van de stroom van uw computer, kan het onderbreken van een schrijfproces en corruptie van het bestandssysteem op uw computer.

Soms, hoewel, een computer helemaal niet meer reageert en er is geen manier om het op te lossen binnen de software. In deze gevallen is het goed om te trek het netsnoer uit het stopcontact en start de machine als een laatste redmiddel. Kunnen er gegevens verloren, maar ook, soms, je hebt geen andere keuze.

Er zijn ook bepaalde vormen van gevoelige wetenschappelijke en medische apparatuur mag nooit ineens worden losgekoppeld. Dit kan leiden tot schade of iemand ‘ s leven in gevaar.

Natuurlijk, je wilt ervoor zorgen dat elk apparaat dat u wilt ontkoppelen doe er niet iemand in gevaar te brengen, terwijl het gaat offline en bevoegdheden weer op.

LEES VERDER

  • “Waarom Doet u een Apparaat Fix Zoveel Problemen?
  • “Hoe Stel Terugkerende Herinneringen op iPhone en iPad
  • “Hoe dat te Doen OCR van de Linux Commando-Regel Met Tesseract
  • “De reden waarom Mensen Nog steeds Kopen Feature Phones in 2020
  • “Hoe Automatisch Leeg Je Prullenbak op een Mac