Skapa & Hantera Instagram Samlingar

0
304

Instagram har alltid handlat om att dela bilder med andra användare. Men vad händer om du vill spara i någon annans foto eller videoklipp för att visa det senare? Detta är möjligt endast om du har laddat ner bilder från Instagram. Nu kan du använda en funktion som kallas Instagram Samlingar.

Spara inlägg, foton och videor från andra konton, ordna dem i samlingar, och visa, dela, eller hämta dem senare. Här är hur att skapa och hantera din Instagram samlingar.

Varför Använda Instagram Samlingar?

Instagram Samlingar är en funktion som fungerar på samma sätt Pinterest gör. Det gör att du kan spara de inlägg som du finner intressanta för senare användning. Detta kan vara användbart när du stöter på en produkt eller tjänst som du vill köpa men inte har tid att göra det just denna sekund. Du kan “pin it” och spara den till senare.

Som ett annat alternativ, använd Instagram Samlingar för inspiration. Hitta idéer om objekt att köpa, framtida resmål, eller planera en marknadsföringskampanj av dina egna varor och tjänster.

Slutligen Instagram Samlingar kan du spara inlägg från konton som du inte vill följa. Oavsett om det är en bekant som du inte vill hålla kontakten med, eller en business-konto vars inlägg du inte vill ha i ditt flöde. Nu kan du hålla ett öga på dem utan att låta dem veta.

Hur Man Skapar Instagram Samlingar

Innan du börjar organisera inlägg som du sparar på Instagram, du behöver för att skapa din första Instagram-samling.

  1. Öppna din Instagram-profil och klicka på de tre vertikala linjer menu-knappen.
  2. Väljer Du Sparade.
  1. Klicka på Plus – tecknet. Om du redan har sparat inlägg kan du lägga till dem till din nya kollektionen direkt. När du är klar, klicka Nästa.
  1. Ange namnet på din första kollektion och klicka på Lägg till (Android) eller Klar (iOS). Här kan du också välja en omslagsbild till din samling. Klicka på Ändra Täcka och välj en bild från en av de inlägg som du redan har lagt till i samlingen.

Skapa Nya Kollektioner Medan Du Surfar På Instagram

Du kan också skapa Instagram samlingar som du besöker när du sparar poster som du vill. Här är hur man gör det:

  1. Hittar du ett inlägg som du vill, knacka sedan på och håll kvar ett Bokmärke knappen i det nedre högra hörnet av inlägget. Det kommer att öppna Spara till menyn.
  1. I Spara – menyn, tryck på Plus – tecknet.
  1. Skriv namnet på den nya samlingen och klicka på Klar.

Hur Att Hantera Samlingar

Instagram samlingar leva i din Sparade inlägg. Du kan visa, redigera dem, lägga till och ta bort inlägg från dem som helst.

Lägga Till Poster Till Dina Samlingar

Lägga till inlägg på din Instagram samlingar är lätt. Allt du behöver göra är att knacka på och håll kvar ett Bokmärke knappen när du hittar inlägget som du vill lägga till. Välj sedan den samling som du vill lägga till det här inlägget till. Instagram kan du lägga till samma inlägg i flera samlingar.

Alternativt kan du gå direkt till en av dina Instagram-samlingar, peka på tre prickar i övre högra hörnet och välj Lägg till Samling för att lägga till inlägg Sparas.

Ta Bort Inlägg Från Dina Samlingar

För att ta bort ett inlägg från en samling, så går du till din profil och öppna Sparade inlägg. Gå sedan till en av dina egna samlingar och hitta det inlägg du vill ta bort. Tryck Bokmärke knappen en gång för att ta bort det. Från pop up-menyn kan du välja att antingen ta bort inlägg från denna enda samling eller ta bort det från dina Sparade inlägg helt och hållet.

Om du vill ta bort flera inlägg från samlingen, peka på tre prickar i det övre högra hörnet och klicka på Välj. Klicka på det inlägg du vill ta bort och väljer sedan att antingen ta Bort dem från samlingen eller Flytta dem till en annan.

Redigera Dina Samlingar

Öppna den samling som du vill redigera och peka på tre prickar. Väljer Redigera samling och den kommer att öppna den meny som du kan använda för att ändra namn eller locket på din samling, samt ta bort den samling helt och hållet från ditt Instagram-konto.

Bli Kreativ Med Instagram Samlingar

När du först börjar använda den här funktionen, din första tanke kan vara att använda Instagram Samlingar för att skapa teman grupper av inlägg eller bilder för senare användning. Som att göra en foodie insamling för att samla alla recept som du vill prova hemma, eller sätta ihop en övning insamling för att behålla alla utbildningsplatser för motivation.

Du kan få mycket mer ut av den här funktionen om du försöker och bli kreativ med dina samlingar.

  • Planera Din Framtida Resor Med Instagram Samlingar

Många användare postar recensioner av de resmål som de besöker. Om du följer bloggar resor på Instagram, du vet förmodligen att de delar ofta kampanjerbjudanden och resa med sina anhängare. En samling med de platser som du vill besöka kommer inte bara sparar du tid på att planera dina resor, men kan potentiellt spara dig pengar.

  • Förvandla Din Samlingar I Mood Boards

Om du är en visuell person eller någon som är i behov av att föreställa sig hela handlingsplan innan du börjar ett projekt, du vet hur bra humör styrelser kan vara. Om du har en idé eller tankar om något ämne och behovet av att visualisera det, skapa en särskild Instagram samling för det. Det kommer att hjälpa dig att göra framsteg och utveckla din idé.

  • Använda Samlingar För Att Spåra Dina Konkurrenter

Om du har ett business-konto på Instagram, den här funktionen kan hjälpa dig att spåra dina konkurrenter. Du kan visa och spara inlägg från dina konkurrenter utan att följa dem. Och eftersom din samlingar är privat, att de inte vet du tittar på.

Få Ut Det Mesta Av Instagram

Dessa är bara några exempel på hur Instagram Samlingar ger dig fler möjligheter i appen. Om du är ute efter att förbättra din Instagram-användare uppleva ytterligare, måste du dyka djupare in i appen och i vissa fall använda appar från tredje part.

Vad skulle du använda din Instagram Samlingar för? Dela med dina tankar och idéer med oss i kommentarerna nedan.