Hvordan Å Opprette Og Administrere Instagram Samlinger

0
213

Instagram har alltid vært opptatt av å dele bilder med andre brukere. Men hva hvis du ønsker å spare noen andres bilde eller en video for å vise den senere? Dette pleide å være mulig bare hvis du har lastet ned bilder fra Instagram. Nå kan du bruke en funksjon som heter Instagram Samlinger.

Lagre innlegg, bilder og videoer fra andre kontoer, kan du organisere dem i samlinger, og vise, dele eller laste dem ned senere. Her er hvordan å opprette og administrere dine Instagram samlinger.

Hvorfor Bruke Instagram Samlinger?

Instagram Samlinger er en funksjon som fungerer på samme måte Pinterest gjør. Det tillater deg å spare innlegg du synes er interessant for senere bruk. Dette kan være nyttig når du kommer over et produkt eller en tjeneste som du ønsker å kjøpe eller bruke, men har ikke tid til å gjøre det akkurat i dette sekund. Du kan “pin it” og lagre den for senere bruk.

Som et annet alternativ, kan du bruke Instagram Samlinger for inspirasjon. Finn ideer om elementer til å kjøpe, fremtidig reisemål, eller planlegger du en markedsføringskampanje på din egen varer og tjenester.

Til slutt, Instagram Samlinger tillate deg å lagre innlegg fra kontoer som du ikke ønsker å følge. Enten det er en bekjent du ikke ønsker å holde kontakten med, eller en business-konto innlegg som du ikke ønsker å ha i din feed. Nå kan du holde et øye på dem uten å la dem vite det.

Hvordan Til Å Skape Instagram Samlinger

Før du begynner å organisere innleggene du sparer på Instagram, du trenger for å lage din første Instagram-samling.

  1. Åpne Instagram-profilen, og klikk på de tre vertikale linjer menu-knappen.
  2. Velg Lagret.
  1. Klikk på Pluss – tegnet. Hvis du allerede har lagret innlegg, kan du legge dem til i den nye samling med en gang. Når du er ferdig, klikker du Neste.
  1. Skriv inn navnet på den første samlingen, og klikk på Legg til (Android) eller Gjort (iOS). Her kan du også velge en cover bildet for samlingen. Klikk Endre Dekke og velge et bilde fra en av de innleggene som du allerede har lagt til i samlingen.

Opprette Nye Samlinger Mens Du Surfer Instagram

Du kan også opprette Instagram samlinger som du surfer på nettet når du lagrer innlegg som du liker. Her er hvordan du gjør det:

  1. Finn et innlegg du liker, og deretter trykker og holder du på Bokmerke – knappen i nedre høyre hjørne av innlegget. Det vil åpne Lagre til – menyen.
  1. I Lagre i menyen, trykker du på Pluss – tegnet.
  1. Skriv inn navnet på den nye samlingen, og klikk på Ferdig.

Hvordan Administrere Samlinger

Instagram samlinger bor i dine Lagrede innlegg. Du kan vise, redigere dem, legge til og fjerne innlegg fra dem når som helst.

Legg Til Innlegg Til Samlinger

Legge til innleggene på Instagram samlinger er lett. Alt du trenger å gjøre er å trykke på og holde Bokmerke – knappen når du finner innlegget du ønsker å legge til. Velg deretter samling du ønsker å legge til dette innlegget til. Instagram lar deg legge til den samme stillingen til flere samlinger.

Alternativt kan du gå direkte til en av dine Instagram-samlinger, trykk tre vertikale punkter i øvre høyre hjørne, og velg Legg til Samling for å legge til innlegg fra Lagret.

Fjerne Innlegg Fra Samlingene

For å fjerne et innlegg fra en samling, går du til din profil og åpne Lagrede innlegg. Deretter kan du gå til ett av samlinger og finne det innlegget du ønsker å fjerne. Trykk på Bokmerke – knappen én gang for å fjerne det. Fra menyen kan du velge å enten fjerne innlegg fra denne ene samlingen eller slette det fra Lagrede stillinger helt.

Hvis du ønsker å fjerne flere innlegg fra samlingen, trykk tre vertikale punkter i øvre høyre hjørne og klikk på Velg. Klikk innleggene du vil fjerne, og deretter velge å enten Fjerne dem fra samlingen eller Flytte dem til en annen.

Redigere Samlinger

Åpne samlingen du vil redigere, og trykk de tre vertikale punkter. Velg Rediger samling , og det vil åpne menyen, som du kan bruke for å endre navnet eller dekning av samlingen, samt slette samling helt fra din Instagram-konto.

Bli Kreativ Med Instagram Samlinger

Når du først begynner å bruke denne funksjonen, din første tanke kan være å bruke Instagram Samlinger for å skape tema grupper av innlegg eller bilder for senere bruk. Som å lage en foodie samling for å samle alle oppskrifter som du ønsker å prøve hjemme, eller å sette sammen en øvelse samling for å holde alle trening innlegg for motivasjon.

Du kan få mye mer ut av denne funksjonen hvis du prøver og bli kreativ med din samlinger.

  • Planlegg Din Fremtidige Reiser Med Instagram Samlinger

Mange brukere legge inn vurderinger av reisemål de besøker. Hvis du følger reiseblogger på Instagram, du sannsynligvis vet at de deler ofte kampanjetilbud og reisetips avtaler med sine tilhengere. En samling med de stedene du ønsker å besøke vil ikke bare spare deg for tid på å planlegge turer, men kan potensielt spare deg for penger.

  • Slå Samlinger I Mood Boards

Hvis du er en visuell person eller noen som har behov for å forestille seg hele handlingen plan før du starter et prosjekt, vet du hvor gunstig mood boards kan være. Hvis du har en idé eller tanker på noen tema, og har behov for å visualisere det, opprette en egen Instagram samling for det. Det vil hjelpe deg fremgang og videreutvikle ideen.

  • Bruk Samlinger For Å Spore Din Konkurranse

Hvis du har en business-konto på Instagram, denne funksjonen kan hjelpe deg å spore din konkurranse. Du kan vise og lagre innlegg fra dine konkurrenter uten å følge dem. Og siden samlinger er private, de vil ikke at du ser på.

Få Mest Mulig Ut Av Instagram

Det er bare noen få eksempler på hvordan Instagram Samlinger gi deg flere muligheter i appen. Hvis du er ute etter å forbedre din Instagram brukeropplevelsen ytterligere, vil du har til å dykke dypere inn i programmet, og i noen tilfeller bruker tredjeparts-apper.

Hva ville du bruke Instagram Samlinger for? Dele dine tanker og ideer med oss i kommentarfeltet nedenfor.