Waarom Mensen Nog steeds Kopen Feature Phones in 2020

0
54
Aneesh rathi/Shutterstock

De smartphone in je zak kunt uitvoeren miljoenen berekeningen per seconde, spelen visueel verbluffende 3D-games, toegang tot informatie in de wereld, en misschien zelfs DSLR-kwaliteit foto ‘ s. Het is makkelijk mee te nemen dat voor lief, zeker wanneer je kijkt naar de telefoon van de cel van het nederige begin.

Telefoons als de nederige Nokia bakstenen van weleer zijn nog steeds gemaakt wordt. Maar wie is ze te kopen, en waarom?

De Functie Telefoon: Een Beknopte Geschiedenis

Voor veel van de jaren 1990 en 2000, de mobiele wereld viel in twee kampen: telefoons en andere. De voormalige waren massa-markt mensen te behagen, maar ze waren ongecompliceerd. Ze maakte oproepen en verzonden teksten. Denk aan apparaten zoals de iconische Nokia 3310 en Motorola StarTAC.

Pe3k/Shutterstock

Als de tijd sleepte, andere functies, kroop in, zoals video-en foto-berichten, evenals de basic web browsen door middel van technologieën, bijvoorbeeld WAP (Wireless Application Protocol). Echter, de hoge kosten en de relatief slechte kwaliteit drastisch beperkt het beroep van deze functies. De meeste mensen blijven gebruik maken van hun mobiele telefoons strikt voor communicatie.

In retrospect, de “andere” categorie is veel interessanter. Het bestond uit de zak laptop-achtige apparaten, zoals de Psion Series 5, Nokia Communicator, en eerbiedwaardige BlackBerry. Later, touchscreen-gebaseerde tools lijken op de moderne smartphones verschenen, met inbegrip van de cel-in staat om Pda ‘ s van HP (verkocht onder de iPaq lijn) en Palm.

Als de ’00s voortgezet, de functie telefoon markt ging benaderen, iets dat leek op pariteit met de meer geavanceerde (en dure) broeders.

Apparaten zoals de 2008 LG Renoir gedumpt in de T9-toetsenbord voor een volledige (zij het, een beetje onhandig en een resistief) touchscreen display.

In het verenigd koninkrijk, lokale netwerk Drie (met de naam voor de 3G-dienst waarmee het debuteerde) en een telefoon met ingebouwde Skype belt. Ondertussen, de Motorola Rokr aangeboden MP3 ‘ s afspelen, combineert de functionaliteit van een mobiele telefoon met die van een iPod.

Er waren ook rare uitschieters, zoals de Nokia N-Gage en LG enV. Het was een spannende tijd met veel verschillende apparaten. Maar het was al snel duidelijk dat de partij niet bedoeld voor het laatst.

Mehmet Doruk Tasci/Shutterstock

Door het einde van het decennium, de smartphone markt was gegroeid. Dit was voornamelijk omdat ze goedkoper waren en bedrijven was er in geslaagd om het wijzigen van de publieke perceptie dat ze waren gewoon voor het bedrijfsleven.

BlackBerry is, misschien wel het beste voorbeeld van. De QWERTY-bekleed telefoons verplaatst van het kantoor aan de straat, met dank aan de begroting van lijnen, zoals de BlackBerry Curve. Ondertussen is de iPhone werd gelanceerd in 2007, met de eerste Android telefoon (HTC Dream) raken de schappen van het volgende jaar.

Gegevens zijn de prijzen gedaald, met vervoerders routinematig aanbieden van ruime hoeveelheden megabytes. Het was op dat moment dat de meeste mensen begon te springen schip. Door het tweede kwartaal van 2013 is de verkoop van smartphones officieel overtroffen die van basic feature phones.

Feature Phones in 2020

Het zou niet juist zijn (of reële) om te zeggen dat de functie telefoons zijn totaal verdwenen. Niet alleen bestaan ze nog, maar ze blijven zich ook ontwikkelen. Ze blijven enorm populair in gebieden als Sub-Saharaans Afrika, waar zelfs de goedkoopste Android-apparaten zijn onbetaalbaar voor velen.

In het Tweede Kwartaal van 2019, feature phones zijn goed voor bijna 58.3% van de markt, maar dit is een gemakkelijk te verzwakken figuur. Het is ook interessant om op te merken dat er een grote digitale economie gecentreerd rond deze fundamentele apparaten.

Het beste voorbeeld hiervan is de M-Pesa, die het best kunnen worden omschreven als Afrika ‘ s antwoord op Venmo. Opgericht door Vodafone en Safaricom in 2005, de dienst stelt klanten in verschillende Afrikaanse landen, waaronder Kenia en Tanzania—voor het verzenden en ontvangen van geld via SMS.

Nicola_K_photos/Shutterstock

In het Westen, de functie telefoons hebben een iets andere positie in de markt. Ze zijn vaak een populaire keuze voor oudere, minder tech-savvy mensen. Een leverancier van Doro, richt zich op deze markt met een lijn van basic telefoons touting chunkier knoppen en luider oordoppen. De Alcatel Gaan Flip 3 vervult een vergelijkbare rol, zij het minder expliciet zo.

Er is ook de nostalgie element. Veel hedendaagse functie telefoons zijn eenvoudig vernieuwde versies van eerdere apparaten. Nokia is een recidivist hier, als zijn geïntroduceerd gemoderniseerde versies van de 3310, 8110, en 5310. Ze zijn alle standaard apparaten, maar ze hebben de kleur van de schermen, het afspelen van muziek, en een eenvoudige camera.

Het is waarschijnlijk dat veel mensen gewoon deze kopen want ze zijn retro. Echter, het is ook aannemelijk dat ze worden gebruikt als back-up telefoons of in omgevingen waarin een smartphone zouden kunnen worden beschadigd, zoals een muziek festival.

Noch Smart, noch Functie

Vergeef de woordspeling, maar de mobiele sector is niet binair. Er is een middenweg, bezet door apparaten die draaien op KaiOS.

Deze telefoons lijken vaak op de apparaten van het pre-smartphone tijdperk, en zijn functies, zoals plein toont en fysieke T9-toetsenbord. Echter, ze hebben ook de spullen die u mag verwachten van een modern apparaat, zoals een app-store, voice-assistenten, web browsers, over-the-air updates, en video-streaming.

Jeff28/Shutterstock.com

Cruciaal is, kunnen ze ook comfortabel worden uitgevoerd op de meest sobere van hardware, met KaiOS die op $20 telefoons, zoals de MTN Smart.

KaiOS begon als Firefox OS van Mozilla ‘ s probeert te maken van een smartphone-besturingssysteem te concurreren met Android en iOS. De belangrijkste onderscheidende factor was dat het zou lopen, zelfs op de meest beperkte apparaten. Het was een relatief korte duur project, maar Mozilla genoemd wordt in het begin 2017, het citeren van de problemen in de bouw tractie.

Dat was niet het einde van het verhaal. De gemeenschap snel de verslapping opnam, forking de bron-code in een nieuw project genaamd B2G OS (Boot 2 Gecko), die later de basis vormde van KaiOS.

In Mei 2019, KaiOS aangekondigd dat zij raken de 100-miljoen-apparaten mijlpaal. Het is bijna zeker verbeterd dat aantal is nu, vooral als mobiele toegang kosten zijn gedaald in landen als India. Bijgevolg, KaiOS snel aan tractie met ontwikkelaars, waaronder Google en Facebook.

Wat is de Toekomst van de Functie Telefoons?

De lange-termijn prognose voor de functie-telefoon markt is niet goed. Middenweg inspanningen, zoals KaiOS, blijven de chip op de reeds verminderd marktaandeel.

Dan zijn er ook nog andere factoren, zoals Android-Go—Google ‘ s poging om Android naar een goedkoper, minder geschikte apparaten.

In de tussentijd, hoewel, telefoon fabrikanten zal blijven houden van de functie-telefoon lamp brandt. Lang kan het schijnen!

LEES VERDER

  • “Hoe Automatisch Leeg Je Prullenbak op een Mac
  • “Het Dupliceren van Dia’ s in Microsoft PowerPoint
  • “Microfoon Niet Werken op een Mac? Hier is Hoe Het te Repareren
  • “✨ Kunt u Gebruik maken van Emoji in bestandsnamen in Windows 10
  • “Hoe Ziet een Drive-bestandssysteem in Windows 10