Varför Folk Köper Fortfarande Har Telefoner i 2020

0
66
Aneesh rathi/Shutterstock

Smartphone i fickan kan utföra miljoner beräkningar per sekund, spela visuellt imponerande 3D-spel, få tillgång till information över hela världen, och kanske till och med ta DSLR-kvalitet på foton. Det är lätt att ta det för givet, särskilt när man betänker mobiltelefon ödmjuka början.

Telefoner som ödmjuka Nokia tegel forna fortfarande görs. Men vem som köper dem, och varför?

Funktionen Tel: En Förkortad Historia

För mycket av 1990-talet och 2000-talet, den mobila världen föll i två läger: telefoner och andra. Tidigare var mass-market människor-vill behaga, men de var enkla. De gjorde samtal och skickade texter. Tänk på enheter som den ikoniska Nokia 3310 och Motorola StarTAC.

Pe3k/Shutterstock

Som drog ut på tiden, andra har smugit sig in, som video och foto meddelanden, samt grundläggande surfning via tekniker som WAP (Wireless Application Protocol). Dock höga kostnader för dataöverföring och relativt dålig kvalitet drastiskt begränsad överklagandet av dessa funktioner. De flesta människor fortsatte att använda sina mobiltelefoner för strikt för kommunikation.

I efterhand, den “andra” kategori är mycket mer intressant. Den bestod av pocket laptop-liknande enheter, som Psion Series 5, Nokia Communicator, och ärevördiga BlackBerry. Senare, touchscreen-baserade verktyg som liknar moderna smartphones dök upp, bland annat cell-kompatibla Handdatorer från HP (säljs under iPaq linje) och Palm.

Som ” 00-talet fortsatte, har telefonen på marknaden började att närma sig något som såg ut som paritet med sin mer avancerade (och dyra) bröder.

Enheter som 2008 LG Renoir dikade T9-knappsats för en full (om än något otymplig och resistiv) pekskärm.

I STORBRITANNIEN, lokala nätverk Tre (uppkallad efter 3G-tjänsten som debuterade) erbjuds en telefon med inbyggd Skype. Under tiden, Motorola Rokr som erbjuds MP3-uppspelning, som kombinerar funktionerna i en mobiltelefon med en iPod.

Det var också konstigt extremvärden, som Nokia N-Gage och LG enV. Det var en spännande tid med massor av olika enheter. Men det var snart uppenbart att partiet inte var tänkt att pågå.

Mehmet Doruk Tasci/Shutterstock

I slutet av decenniet, smartphone-marknaden hade vuxit. Detta var till stor del eftersom de var billigare och företagen hade lyckats ändra allmänhetens uppfattning att de bara var för företag.

BlackBerry är, utan tvekan, det bästa exemplet på detta. Dess QWERTY-klädda telefoner flyttas från kontoret till gatan tack vare budgetposter, som BlackBerry Curve. Under tiden, iPhone lanserades 2007, med den första Android-telefon (HTC Dream) slår hyllor följande år.

Data priser också sjunkit, med transportörer rutinmässigt erbjuder generösa mängder av megabyte. Det var vid denna punkt som de flesta människor började att hoppa skepp. Av andra kvartalet 2013, försäljning av smartphones officiellt överträffat de grundläggande funktionen telefoner.

Har Telefoner i 2020

Det skulle inte vara korrekt (eller verkligt) för att ange att funktionen telefoner har försvunnit helt. Inte nog med att de fortfarande finns, men att de också fortsätta att utvecklas. De förblir enormt populära i områden som Afrika söder om Sahara, där även den billigaste Android-enheter är alltför dyrt för många.

Under Andra Kvartalet 2019, har telefoner stod för nästan 58.3 procent av marknaden, men detta är en klart minskande figur. Det är också intressant att notera att det finns en stor digitala ekonomin är centrerad kring dessa grundläggande enheter.

Det bästa exemplet på detta är M-Pesa, som bäst kan beskrivas som Afrikas svar till Venmo. Grundades av Vodafone och Safaricom i 2005, den tjänst som tillåter kunder i flera Afrikanska länder—bland annat Kenya och Tanzania—för att skicka och ta emot pengar via SMS.

Nicola_K_photos/Shutterstock

I Väst har telefoner har en något annorlunda position på marknaden. De är ofta ett populärt val för äldre, mindre tekniskt kunniga människor. En leverantör, Doro, vänder sig till denna marknad med en linje av grundläggande telefoner försöker pracka på chunkier knappar och högre hörlurarna. Alcatel Gå Flip 3 fyller en liknande roll, om än mindre explicit så.

Det är också nostalgi element. Många moderna telefoner är helt enkelt omgjorda versioner av tidigare enheter. Nokia är en repeat offender här, som infördes moderniserade versioner av 3310, 8110, och 5310. De är samtliga grundläggande enheter, men de har färgskärmar, musik, och en enkel kamera.

Det är troligt att många människor bara köpa dessa eftersom de är retro. Men det är också troligt att de är används som backup telefoner eller i miljöer där en smartphone kan vara skadade, som en musik-festival.

Varken Smart eller Har

Förlåt ordvitsen, men den mobila sektorn är inte binär. Det finns en medelväg, som innehas av enheter som kör KaiOS.

Dessa telefoner liknar ofta produkter av pre-smartphone-eran och inkluderar funktioner som torg visar och fysiska T9-tangentbord. Men, de har också grejer som du förväntar dig på en modern enhet, till exempel en app store, röst assistenter, webbläsare, over-the-air-uppdateringar, och video.

Jeff28/Shutterstock.kom

Avgörande, de kan också bekvämt att köra på de mest strama av hårdvara, med KaiOS visas på $20-telefoner, som de MTN Smart.

KaiOS började som Firefox OS, Mozilla: s försök att skapa en smartphone operativsystem för att konkurrera med Android och iOS. Dess viktigaste konkurrensfördel var att det skulle köras på även den mest begränsade enheter. Det var en relativt kortlivade projekt, men Mozilla kallas det avslutas i början av 2017, med hänvisning till svårigheterna med att bygga dragkraft.

Det var inte slutet på historien, dock. Gemenskapen tog snabbt upp den slappa, gaffel källkoden till ett nytt projekt som heter B2G OS (Start 2 Gecko), som senare låg till grund för KaiOS.

I Maj 2019, KaiOS meddelat att man hade vunnit 100 miljoner enheter milstolpe. Det är nästan säkert bättre på att antalet nu, särskilt som mobil åtkomst kostnader har rasat i länder som Indien. Följaktligen, KaiOS snabbt vinner mark med utvecklare, bland annat Google och Facebook.

Vad är Framtiden för Funktionen Telefoner?

Den långsiktiga prognosen för funktionen-telefonen på marknaden är inte bra. Mitt marken insatser, som KaiOS, kommer att fortsätta att nagga på den redan minskade marknadsandelar.

Sedan finns det andra faktorer, som att Gå Android—Googles försök att få Android att billigare, mindre kapabla enheter.

I den tiden, men mobiltelefontillverkare kommer att fortsätta att hålla den funktionen-telefon lampa tänd. Länge kan det lysa!

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Gör OCR från kommandoraden i Linux med Hjälp av Tesseract
  • “Varför Folk Köper Fortfarande Har Telefoner i 2020
  • “Hur Automatiskt att Tömma Papperskorgen på Mac
  • “Hur du kopierar Bilder i Microsoft PowerPoint
  • “Mikrofonen Inte Fungerar på en Mac? Här är Hur man Fixar Det