Is Het de moeite Waard het Kopen van een Spiegelloze Camera Nog?

0
56
Valentin Valkov/Shutterstock.com

Canon kondigde onlangs twee nieuwe spiegelloze camera ‘ s—de EOS R5 en de EOS R6. Ze zijn ingesteld om de Canon van de beste camera ‘ s ooit, maar zijn ze goed genoeg dat mensen moeten kopen van een spiegelloze camera? Denken We…. Misschien. Maar waarschijnlijk, ja. Hier is waarom.

Dslr ‘ S Zijn Te Sterven

De afgelopen paar jaar, Canon all-in gegaan op de spiegelloze camera ‘ s, terwijl de DSLR lijn is grotendeels kwijnde weg. Kijk maar eens op wanneer de full-frame DSLR line-up werd het laatst bijgewerkt:

  • Canon 1D X Mk III (2020)
  • Canon 5DS en 5DS R (2015)
  • Canon 5D Mk IV (2016)
  • Canon 6D Mk II (2017)

Omdat al zijn full-frame Dslr ‘s (bar de 1D X Mk III) zijn vernieuwd, Canon heeft vier nieuwe full-frame spiegelloze camera’ s:

  • Canon R5 (2020)
  • Canon R6 (2020)
  • Canon RP (2019)
  • Canon R (2018)

En, terwijl er was eens een Canon 5D Mark V in de pijplijn, ontwikkeling blijkbaar heeft gestopt. Zeker, de crop-sensor de Canon EOS 90D werd goed ontvangen als het vorig jaar gelanceerd, maar het is duidelijk dat Canon de focus in op de spiegelloze line-up. Zelfs de 90D is op zijn best wanneer het gebruikt wordt als een spiegelloze camera, dat is niet verwonderlijk, omdat het grotendeels dezelfde onderdelen als de spiegelloze (en goedkoper) Canon EOS M6 Mk II, die werd uitgebracht op hetzelfde moment.

Dus, waarom is dit gebeurt?

Spiegelloze Is de Toekomst

Mijn 30 jaar oude EOS 620 maakt gebruik van dezelfde lens als een gloednieuwe Canon DSLR.

DSLR-camera ‘ s zijn gebouwd op oude platforms. Canon debuteerde de EF-mount in 1987, terwijl de Nikon F-mount voor het eerst werd uitgebracht in 1959. Dat is een decennium vóór de landing op de maan!

Zowel Canon en Nikon kreeg grote uit het gebruik van hun oude lens platforms. Ze hebben herhaald en ontwikkeld op hen, maar ze hebben het vooral druk op de grenzen van wat ze kunnen bereiken binnen de fysieke beperkingen. Er zijn honderden van EF-mount en F-vatting beschikbaar zijn—en er is niet veel meer dat er gedaan kan worden.

Een van de meest populaire lenzen gebruikt door professionele fotografen is de 24-70mm f/2.8 zoom. Het is een grote lens met een bereik en het diafragma waarmee je schiet de meeste dingen. Er zijn kleine ontwikkelingen en aanpassingen, maar zowel Canon en Nikon ‘ s aanbod op de grens van wat ze kunnen doen in een optisch en hebben al jaren.

Bij Canon en Nikon lanceerde hun eerste spiegelloze camera ‘ s, zijn ze beide debuteerde gloednieuwe lens mounts, zonder dat de oude beperkingen. Dit betekende dat hun bestaande line-up van lenzen niet compatibel is met hun nieuwe camera ‘ s zonder een adapter, maar ze kunnen ook nieuwe en interessante dingen. De Canon 28-70mm f/2, bijvoorbeeld, wordt alom geprezen als één van de beste lenzen ooit—en het zou nooit gemaakt worden voor Dslr ‘ s. In de buurt genoeg in elk geval, het is een betere lens dan de Canon 24-70.

In de komende jaren (en, waarschijnlijk, decennia) zullen we zien dat de camera fabrikanten duw de nieuwe lens wordt gemonteerd aan hun grenzen—maar ze zijn niet van plan ze te raken voor een tijdje. Toekomst lenzen hebben een grotere diafragma ‘ s, het oplossen van een hogere resolutie beelden, en profiteer van welke andere technologie komt langs de lijn. Het is deze technische voordelen die garantie spiegelloze camera ‘ s zal winnen.

Spiegelloze Is, Vervalt Snel

Alle crazy lenzen van Canon en Nikon aan het praten waren over waren spannende terug in 2018, wanneer we voor het laatst een serieuze blik op het wel of niet spiegelloze camera ‘ s waren de moeite waard te kopen, maar ze waren meestal niet beschikbaar. De toekomst zag er leuk uit, maar het heden gekeken … moeilijk.

Canon had zojuist een spiegelloze camera en vier lenzen, terwijl lanceert Nikon twee camera ‘ s en drie lenzen. Sony had geweest met het ontwikkelen van spiegelloze camera ‘ s voor een tijdje, maar door over te schakelen formaten leek nog steeds als een moeilijk te verkopen voor alle, maar de vroegste adoptanten of professionals die wilde een aantal van de voordelen van spiegelloze versnelling en waren bereid te betalen veel geld. Nu zijn de zaken veranderd.

Canon heeft zojuist haar tweede generatie van spiegelloze camera ‘ s en de lens line-up is gegaan van vier tot en met 15, met inbegrip van wat meer betaalbare opties. Nikon heeft zojuist aangekondigd dat de entry-level Z 5, en heeft een verwachte release van een nieuwe high-end spiegelloze camera snel. Plus, de lens line-up ook te verbreden. Het gaat een tijdje duren voor er zo veel mogelijkheden zijn er met de digitale spiegelreflexcamera ‘ s, maar de dingen zijn niet meer zo beperkt.

Dat betekent dat het nu misschien tijd om de overstap te maken.

Als Je de Aanschaf van Nieuwe, Kopen Spiegelloze

Laten we duidelijk zijn, als je in de markt voor een nieuwe high-end camera, moet je waarschijnlijk gaan spiegelloze. Het is waar alle ontwikkeling in het werk wordt gezet. Zowel Canon en Nikon zou blijven release Dslr ‘ s voor een tijdje, maar ze worden te duur en onder de aanbevolen vergeleken met een soortgelijke spiegelloze camera.

Bijvoorbeeld Canon is net uitgebracht $2500 R6 maakt gebruik van dezelfde sensor als de $6500 vlaggenschip DSLR—de 1D X Mk III. De R5 dingen doet geen DSLR op de markt komt in de buurt van matching. Ze betere camera ‘ s, en ze zijn beter waarden.

Ja, schakelen de camera platforms heeft een kostprijs. U moet uw lenzen te vervangen of gebruik een adapter, waarmee je tussen de $100 en $250. Om de zaak meer ingewikkeld als je schiet Nikon tenminste, de adapters zijn mogelijk niet volledig compatibel met uw oudere versnelling. Maar, nog steeds, het is nu echt moeilijk om te raden dat iedereen betaalt duizenden dollars voor een nieuwe DSLR—zeker als ze vier jaar verouderd.

Als U Wilt dat een Deal, Ga tweedehands

Maar, alleen omdat een nieuwe Dslr ‘ s zijn een steeds slechte deal, dat betekent niet dat het platform is volledig dood. Er is een grote kans voor iedereen die hoeft niet in de laatste versnelling en heeft een oog voor een deal.

Camera ‘ s van de laatste jaren en lenzen van de laatste tientallen jaren—het is de reden waarom er zo een gezonde tweede-hands markt. Professionals kunnen voelen de druk om te upgraden om de paar jaar, maar de meeste mensen kunnen krijgen door met een vijf-jaar-oude (of ouder) lichaam. Ik doe mijn werk met een Canon 5D Mk III—sinds de lancering in 2012.

Als professionals en rijke amateurs overschakelen naar de spiegelloze camera ‘s, er gaat veel relatief nieuwe Dslr camera’ s en high-end lenzen voor verkoop op de tweedehands markt. Als je niet in een positie om de overstap te maken en toch jezelf, er is veel voor te zeggen om te profiteren van de gelegenheid gebruik gemaakt door de mensen die er zijn. Ik ben zeker van plan om het bijhouden van mijn oog naar een gebruikte 5D Mk IV of misschien zelfs een EOS-R.

Maar Heb Je Nodig om te Kopen?

U heeft misschien gemerkt dat heb ik gericht op de high-end camera ‘ s in dit artikel, en dat is omdat dat de camera van de markt dat is links.

De afgelopen tien jaar, de camera-markt is ingestort. De omzet is gedaald van 87% ten opzichte van 2010, voor een groot deel het gevolg van smartphone-camera ‘ s. Zo krijgen ze meer in staat zijn, is er minder reden voor de gemiddelde persoon om te kopen een speciale camera. Het enige deel van de markt houden van sterke, of tenminste niet instorten als snel, is spiegelloze en DSLR camera ‘ s. Fabrikanten zijn zelfs tekenen van weg te lopen van hun instap crop-sensor van de camera ‘ s richten zich uitsluitend op de prosumer en professionele uitrusting.

Tenzij je bereid bent om te investeren in een goede beetje geld en een hoop tijd in een high-end camera, er is niet echt veel van de punt aan het krijgen van een. Smartphone-camera ‘s zijn nu zo goed dat, voor de meeste dingen, je zal niet echt in staat om het verschil te zien tussen de foto’ s—vooral niet als je gewoon het delen van uw werk op de sociale media. Als er iets, de extra moeite van het gebruik van een grote camera is meer waarschijnlijk te bemoeien met u aan de slag.

Zo, nu echt de tijd voor spiegelloze camera ‘ s. Dslr ‘ s zijn gaan houden een tijdje rond en hebben een zeer gezonde tweedehands markt, maar het platform is op de weg naar buiten. Als je gaat om te kopen, waarschijnlijk moet een spiegelloze—als je moet kopen op alle.