Hoe het opzetten van een Website met een CDN op AWS Lightsail

0
53

AWS Lightsail is een eenvoudiger subset van AWS bedoeld voor beginners. Deze week, AWS aangekondigd ondersteuning voor CloudFront Cdn ‘ s in Lightsail, met een vaste maandelijkse prijs vanaf € 2.50. We lopen door het opzetten van een hoge prestaties van de website op Lightsail.

Een Content Delivery Network (CDN) versnelt uw website door het opslaan dichter naar gebruikers over de hele wereld. Het zorgt ervoor dat zelfs als je alleen maar een server op één locatie, de gebruikers in andere regio ‘ s kunt nog steeds toegang krijgen tot snel. Het neemt ook de stress uit uw primaire web server, omdat gebruikers zal raken cache in plaats van het aanvragen van uw oorsprong, op elk moment.

Het opzetten van een Lightsail Website

Ga dan naar de Lightsail Management Console en maakt een nieuw exemplaar. Er zijn een paar “Blauwdrukken” u kunt kiezen uit, die zijn standaard afbeeldingen die worden geleverd met vooraf geïnstalleerde software, zoals WordPress of NGINX.

Wilt u waarschijnlijk ook toe te voegen aan uw SSH-sleutels hier, en schakel de Automatische Snapshots dat maakt incrementele back-ups elke dag.

Lightsail heeft een paar lagen voor het berekenen van exemplaren om uit te kiezen, die u kunt sorteren door het geheugen, CPU, opslag of bandbreedte.

Lightsail zal een paar minuten duren om uw exemplaar en alle software installeren op het.

Het inschakelen van CloudFront CDN

Vanaf het tabblad Netwerken, klik op “Maak Distributie.

De herkomst van uw CDN zal de web server-exemplaar. Dit te selecteren in de vervolgkeuzelijst, maar als je niet een statisch IP-adres toegewezen, moet u er een maken.

De CDN heeft een paar verschillende vooraf ingestelde opties voor de cache gedrag. Als je met behulp van WordPress, Lightsail standaard “beste voor WordPress.” Anders kunt u naar “het Beste voor statische sites” of configureren van het zelf.

De prijzen voor de CDN wordt bepaald door hoeveel bandbreedte u zult verwachten. De laagste tier, 50 GB, is $2,50 per maand. Gegevens voor AWS gaat om ongeveer $0,09 per GB, dus deze lagen zijn eigenlijk heel goedkoop in vergelijking tot de reguliere AWS prijzen.

De CDN zal een paar minuten duren om te stellen, maar eenmaal gedaan moet beschikbaar zijn van de URL die u in de console. U zult moeten configureren van DNS om te verwijzen naar dit eindpunt.