Är Spotify Premium Värt Det?

0
75

Spotify är ett av de bästa ställena att spela upp musik och lyssna på podcasts. Det har fantastiska program som på de flesta plattformar och har innovativa funktioner och bra musik förslag. Du kan få det mesta av vad som Spotify erbjuder gratis, men att ta beslutet att betala för premium-tjänst kommer med en hel del allvarliga förmåner.

Frågan är: Är Spotify Premium värt det? Låt oss titta på den betalda funktioner som är de mest övertygande skäl för att faktiskt lämna över dina pengar.

Ingen Reklam!

Om du längtar efter dagar av radio-sändningar, är det osannolikt att du njuta av att ha din spellista avbruten av reklam. Tyvärr, det enda sätt för Spotify att erbjuda musik-streaming till dig utan att fråga om pengar, är att sälja annonser. Efter alla, som kör en strömmande plattform kostar faktiskt mycket pengar!

För oss är detta i särklass den största anledningen till att Spotify Premium är värt det. Ren, oavbruten musik utan att någon försöker sälja något till dig.

Kontroll Över Din Musik

Gratis Spotify-användare inte har mycket kontroll över vad de lyssnar på. Shuffle play är läget endast du kan komma åt och du får bara ett begränsat antal spår hoppar. Detta innebär att du är mer ofta än inte kommer att få höra låtar eller artister du inte gillar.

Premium-användare kan spela alla sånger de vill, i vilken ordning de vill ha dem. Du kan hoppa över spår till ditt hjärta innehåll. Detta är ännu en funktion som ändrar Spotify erfarenhet från vad är i huvudsak en strömmande radio service till personliga musikspelare.

Eftersom musik är en så personlig sak, vi kan inte föreställa mig att majoriteten av människor kommer att njuta av att vara tvungen att lyssna till låtar de inte bryr sig om. Det är en stor selling point i förmån för att gå premie.

Den Senaste Musik

Om du bryr dig om att lyssna på den nyaste musiken så snart som det släpper, då Spotify Premium är värt det för dig. Medan det inte gäller för alla låtar, det är en del uppmärksammade nya releaser som inte blir tillgängliga för upp till två veckor gratis för användarna.

Om du mestadels använder din tid att lyssna på dina äldre musik, det spelar inte så stor roll. Det är ändå värt att överväga när du gör ett köpbeslut.

Hög Kvalitet Offline Uppspelning & Streaming

De flesta av oss använder våra smartphones eller andra mobila enheter för att lyssna på musik i dessa dagar, men de är inte alltid i närheten av en internet-anslutning. Kanske du vill lyssna på musik på kollektivtrafik eller när du är på semester, bort från internet.

Om du använder den kostnadsfria versionen av Spotify, behöver du en internet-anslutning för att hålla musiken igång. Med Premium kan du ladda ner din favorit låtar, album eller en spellista till din enhet och lyssna på det någonstans.

Du kan också ladda ned hög kvalitet versioner av din musik, så i allmänhet har laddat ner musik kommer att erbjuda fantastisk kvalitet och tydlighet. Även strömmande ljud förmåner från Premium behandling.

Gratis användare av Spotify är begränsade till 96Kbps strömmar. Det är långt under CD-kvalitet. Om du betalar för ett premium-abonnemang, du kan driva det hela vägen till 360Kbps. Även om du inte har en särskilt fin uppsättning hörlurar, skillnaden är fortfarande dag och natt. Det är absolut värt att få tillgång till denna högre ljudkvalitet. Även icke-audiofiler kan lätt höra skillnaden.

Är Spotify Premium Värt $9.99?

De flesta människor förmodligen inte tänker på $9.99 som en stor summa pengar, men bara för att något är billigt betyder inte att du ska slösa dina pengar. Vi tycker att priset är helt berättigad, särskilt som kommer från en tid där man kunde knappt köpa en enda skiva varje månad för $10.

Även i en ålder av iTunes, där du kan köpa musik i digital form direkt, du kommer bara få ett par enstaka låtar för pengarna. Så från en ren värde synvinkel, Spotify Premium är en otrolig affär. Du kan inte bara lyssna på din favorit musik som helst, men du kan upptäcka och lyssna på ny musik utan att behöva speciellt betala för det.

Det finns i princip två nackdelar, som gäller för alla streaming-tjänster. För det första, om Spotify går i konkurs, förlorar du tillgång till din kurator musiksamling. För det andra, du har ingen kontroll över vilken musik som hamnar på service. Detta innebär att din favorit musik kan tas av Spotify eller aldrig släppas på att det i första hand. Vi ser inte det som ett problem med tanke på prislappen, men för enskilda användare dessa möjligheter kan vara mycket dvärgbrytare.

För alla andra, vi tror att Spotify Premium är absolut värt det, med någon av de centrala funktioner för att förbättra den fria erfarenhet i en sådan omfattning att priset är motiverat.

Familjen Planerar Förändringar Spelet

Medan värdet av single-user Premium plan kan vara diskutabelt, det är viktigt att komma ihåg att Spotify erbjuder mycket billigare per användare priser för familjer och andra grupper. Familjen Plan kostar $14.99 i skrivande stund och omfattar sex familjemedlemmar. Det är ungefär $2.50 per användare om du använder alla sex platser.

Familjen Planerar också kommer med andra intressanta funktioner, till exempel delade familjen spellistor. Även i ett hushåll med bara två medlemmar, en minskning i kostnad är dramatisk. Mer än tillräckligt för att flytta skalan till förmån för Premium alternativ. Det är också ett Spotify för Barn.

Alternativ

Spotify finns inte i ett vakuum, det har många konkurrenter som YouTube Musik och Apple Musik. Vissa av dessa tjänster har även gratis nivåer, så om du försöker att spara pengar, men kan inte ta itu med några av de begränsningar Spotify Free har, det är värt att ta hänsyn till dem.

En viktig alternativ är den fria versionen av YouTube-Musik. Medan det fortfarande är beroende av reklam, det ger obegränsad låten hoppa över och du kan välja alla låtar du vill spela. Så om din huvudsakliga gripe med Spotify Free är bristen av kontroll, snarare än reklam, YouTube Musik Gratis kan vara det rätta valet.

Å andra sidan, den fria YouTube Musik Nivå tillåter inte bakgrunden uppspelning. Så det är en fråga om vilka kompromisser man är beredd att leva med som ett gratis användarkonto.

Är Spotify Premium Värt Det? Prova en Rättegång

Samtidigt som vi kan diskutera för-och nackdelar av Spotifys Gratis kontra Premium hela dagen, i slutet finns det ingen ersättning för faktiskt lever med tjänsten för en stund. Spotify vet detta så väl som någon, vilket är varför de erbjuder en gratis testperiod för nya användare.

Typiskt för dessa prövningar är en minst 30 dagar lång, men ibland erbjuder för 60 eller till och med 90 dagar komma tillsammans. Det finns ingen risk att du registrerar dig för rättegången, så varför inte använda Premium nivå ett tag och se om du tycker betala $9.99 i månaden är värt begränsningar och besvär av Spotifys Gratis.