Mikrofonen Inte Fungerar på en Mac? Här är Hur man Fixar Det

0
80

 

naka-stockphoto/Shutterstock

Apple MacBooks och många stationära Mac-datorer har inbyggda mikrofoner. Men, du kan också ansluta hörlurar och andra mikrofoner via USB, 3,5 mm audio jack, eller Bluetooth. Här är hur man fixar en mikrofon som inte fungerar på din Mac.

Räkna Ut Vilken Mikrofon Du Använder Din Mac

För att effektivt kunna felsöka mikrofon problem, är det viktigt att veta vilken som din dator använder.

Din Mac kommer att använda en av följande:

  • Den Interna mikrofonen: Ingår i någon MacBook eller iMac.
  • En extern USB-mikrofon: Ansluten direkt till en USB-port och självförsörjande.
  • En Extern 3,5 mm mikrofon: Ansluten till datorns mikrofon-ingång eller en separat audio-gränssnitt, som kan kräva ytterligare makt.
  • AirPods eller liknande Bluetooth-headset: trådlöst Anslutna till din Mac.

Om du vill använda din Mac interna mikrofonen, kan du gå vidare till nästa steg. Om du använder en USB-mikrofon, ansluta den direkt till din Mac (undvik att använda en hubb).

Om du använder en trådlös mikrofon som kräver en 3,5 mm stereo jack, se till att den är ansluten till rätt port, och att det inte kräver extra energi (det kommer inte att fungera om det inte).

Slutligen koppla ihop din AirPods eller Bluetooth-headset under systeminställningar > Bluetooth. Om du inte kan få ditt Bluetooth-headset för att arbeta, ta bort parkopplingen genom att klicka på “X” intill det i “Enheter” – listan. Försök att koppla ihop den igen.

När du är säker på ditt valda mikrofonen är ansluten och påslagen, är det dags att ta en titt på ljudinställningar.

RELATERAT: Hur du Felsöker Problem med Bluetooth på en Mac

Kontrollera Inställningar för ljudingång

En vanlig orsak till mikrofonen problem är ett felaktigt ljud. Bege dig till systeminställningar > Ljud, och klicka sedan på “Input” – fliken. Du bör se en lista över enheter som du kan använda som en ljudkälla, inklusive, (förhoppningsvis) den mikrofon du vill använda.

Att använda en enhet, till exempel “Interna Mikrofonen,” klicka på den. Om allt går enligt plan, bör du se pinnarna fylla upp bredvid “Input Level” som du talar.

Om du inte ser något, öka “Input Volume” slider och försöka tala igen. Om reglaget är för låg, kommer din Mac inte kommer att upptäcka några ljud.

Om du vill använda din AirPods som din mikrofon, välj “AirPods” från listan. Om du använder en ljud-gränssnittet, väljer du den från listan.

Du kan också se poster för andra appar som du har installerat, som “Soundflower” eller “samlande Enhet,” men du inte vill använda någon av dessa just nu.

Om du ser rörelse i “Input Level” – indikatorn, det är ett gott tecken, men mer felsökning kan vara nödvändigt att få saker och ting att fungera korrekt.

Kontrollera Mikrofonen Behörigheter

En annan vanlig orsak till mikrofonen problem är Apple: s utökade behörigheter systemet. Det hindrar program från att komma åt mikrofonen tills du uttryckligen tillåter det. När program vill ha tillgång till mikrofonen kommer ett meddelande ska visas som ber dig godkänna eller avslå denna begäran.

Om du neka begäran appen kommer inte att ha tillgång till datorns mic. Det är ofta en god idé att förneka apps tillgång till din maskinvara tills du är säker på att den behöver det för att fungera korrekt.

Bege dig till systeminställningar > Säkerhet och Integritet > Sekretess och välj “Mikrofon” från sidolisten. Du bör se en lista över appar som du har begärt att få tillgång till din mikrofon. Någon du har godkänts kommer att ha en bock bredvid dem, medan de som du har förnekat kommer inte.

Klicka på låsikonen längst ner till vänster för att autentisera med ditt admin-lösenord (eller Touch-ID, eller Apple-Klocka-prompten). Du kan då godkänna eller neka tillstånd som du tycker skulle passa genom att markera eller avmarkera kryssrutorna bredvid de appar.

Ta Bort Problematiska Apps

Med rätt källa är vald och alla behörigheter som krävs beviljas, din mikrofon ska fungera. Försök att prata med Siri för att testa saker. Om en specifik app inte fungerar, kan det vara källan till problemet.

Du kan prova att kontrollera appens inställningar för att se om det finns separata inställningar för inmatningsenheter. Program som Adobe Audition och Audacity kan du ange en inmatningsenhet separat från en vald i audio Input” inställningar under “System Inställningar”.

Om allt verkar bra, kan du försöka ta bort och installera om appen. Leta efter en uppdaterad version att ladda ner, bara i fall de problem som orsakas av inkompatibla. Apple har gjort allvarliga förändringar i macOS behörigheter systemet under senare revideringar, så vissa föråldrade applikationer inte kan arbeta.

Om du inte kan få appen att fungera, kan det vara dags att ersätta den med en liknande en som gör det.

Återställa NVRAM/BARNVAGN

Icke-flyktigt MINNE (NVRAM) eller parameter-RAM-minne (BARNVAGN) är den typ av minne som din Mac använder för att komma ihåg inställningar, till exempel tid och datum och aktuell volym inställningar. Dessa inställningar kvarstå även efter att din Mac har varit avstängd. Ibland kan det uppstå problem, och att återställa NVRAM/BARNVAGN kan hjälpa.

Eftersom detta minne handlar specifikt med volym och ljudinställningar, är det särskilt relevant att mikrofonen frågor. Hur du återställer det beror på vilken Mac du har, men du kan lära dig hur man gör så på din modell här.

RELATERAT: Vad Är NVRAM, och När Ska jag Återställa Det På Min Mac?

Prova Att Aktivera Diktamen

Det är ett wild card, men vissa rapporter hävdar att aktivera macOS Diktamen funktionen kan hjälpa till att klara upp en del mikrofon frågor, i synnerhet de som rör den inre man. Det är oklart hur detta hjälper, men om du har kommit så här långt och i din mic fortfarande inte fungerar, det är värt en chans.

Bege dig till systeminställningar > Tangentbord och klicka sedan på “Diktamen” – fliken. Klicka på “On” knappen och vänta på att alla nedladdningar för att slutföra. Se till att mikrofonen om du vill använda är markerat i drop-down menyn. Om allt är rätt konfigurerade bör du se nivåer i rörelse.

Om du inte har använt det innan, kanske du vill ta detta tillfälle i akt att prova ut din Mac Diktamen funktionen. Som standard, kan du starta det genom att dubbelklicka genom att trycka på Funktion (Fn) – tangenten. Du kan också styra resten av din Mac med rösten, tack vare Apples omfattande funktioner för tillgänglighet.

Kontrollera Nivåerna på Din Extern Mikrofon

De flesta externa mikrofoner kan du ändra nivåer direkt på mic, medan andra har en Mute växla. Kontrollera din mikrofon över noggrant för att se till att den vinsten vände upp tillräckligt och att du inte av misstag dämpade det.

Om du använder en audio interface, du kan behöva justera få det.

Starta Om Din Mac

Ibland, du behöver bara stänga av den och tillbaka igen för att lösa eventuella problem. Du kan också prova att installera någon i avvaktan på macOS uppdateringar under systeminställningar > programuppdatering. Eller, bör du uppgradera till den senaste versionen av macOS, om du inte redan har gjort det.

Om du också att göra med sprakande ljud och andra problem med ljudet på macOS, kolla in hur man rättar till dem nästa!

RELATERAT: Hur Fixar Crackly Ljud och Andra Mac-Problem med Ljud

LÄS NÄSTA

  • “Mikrofonen Inte Fungerar på en Mac? Här är Hur man Fixar Det
  • “✨ Kan du Använda Uttryckssymboler i filnamn i Windows 10
  • “Hur Ser en diskens filsystem på Windows-10
  • “Hur man Använder den fd Kommandot i Linux
  • “De Cd-skivor Du Brände Går Dåligt: Här är Vad Du Behöver Göra