Microfoon Werkt Niet op een Mac? Hier is Hoe Het te Repareren

0
60

 

naka-stockphoto/Shutterstock

Apple MacBooks en veel desktop-Macs hebben een ingebouwde microfoon. Echter, u kunt ook verbinding maken met koptelefoons en andere mic ‘ s via USB, 3,5 mm audio-aansluiting of Bluetooth. Hier is hoe te repareren van een microfoon die niet werkt op je Mac.

Uitzoeken Welke Microfoon Je Mac Met Behulp Van

Effectief oplossen van problemen met een microfoon, het is belangrijk om te weten dat uw computer wordt gebruikt.

Uw Mac wordt met behulp van één van de volgende:

  • De Interne microfoon: Opgenomen in een MacBook of iMac.
  • Een externe USB-microfoon: direct worden Aangesloten op een USB-poort en self-powered.
  • Een Externe 3,5 mm microfoon: Aangesloten op uw computer microfoon-ingang of een aparte audio-interface, waarvoor wellicht extra stroom.
  • AirPods of een soortgelijke Bluetooth headset: draadloos Aangesloten op uw Mac.

Als u gebruik wilt maken van je Mac ingebouwde microfoon, kunt u verplaatsen op naar de volgende stap. Als u een USB-microfoon, sluit het rechtstreeks aan op uw Mac (vermijd het gebruik van een hub).

Als u een bedrade microfoon dat vereist een 3,5 mm stereo jack, controleert u of deze is aangesloten op de juiste poort, en vereist geen extra macht (het zal niet werken als het gaat).

Tot slot, het koppelen van uw AirPods of de Bluetooth-headset in Systeem Voorkeuren > Bluetooth. Als je niet kunt krijgen van uw Bluetooth-headset te werken, koppeling ongedaan maken door te klikken op de “X” naast het in de “Apparaten” lijst. Probeer vervolgens te koppelen van het weer.

Zodra u zeker bent van uw gekozen microfoon is aangesloten en is ingeschakeld, is het tijd om een kijkje te nemen op de audio-instellingen.

GERELATEERD: Problemen met Bluetooth-Problemen op een Mac

Controleer de audio Input Instellingen

Een veel voorkomende oorzaak van problemen met een microfoon is een verkeerd geconfigureerde geluidsingang. Hoofd naar systeemvoorkeuren > Geluid en klik vervolgens op de “Invoer” tabblad. U ziet een lijst met apparaten die u kunt gebruiken als een bron van geluiden, met inbegrip van, (hopelijk) de microfoon die u wilt gebruiken.

Voor het gebruik van een apparaat, zoals “Interne Microfoon,” klik het. Als alles volgens plan gaat, zie je de bars vul naast “Input Level” als u spreekt.

Als je niets ziet, verhogen de “Input Volume” slider en probeer weer te spreken. Als de schuif is te laag, je Mac niet detecteren van een geluid.

Als u gebruik wilt maken van uw AirPods als uw microfoon, selecteer “AirPods” uit de lijst. Als u een audio-interface, selecteert u het uit de lijst.

U kunt ook items voor andere apps die u hebt geïnstalleerd, zoals “Soundflower” of “Aggregate Device” maar u wilt geen gebruik maken van alle van hen nu.

Als je ziet beweging in de “Input Level” – indicator, dat is een goed teken, maar meer het oplossen van problemen kan het nodig zijn om alles goed werkt.

Controleer de Machtigingen Microfoon

Een andere veel voorkomende oorzaak van problemen met een microfoon is Apple ‘ s uitgebreid rechten systeem. Het voorkomt dat apps toegang krijgen tot de microfoon tot u uitdrukkelijk toestaat. Wanneer u apps wilt om toegang te krijgen tot de microfoon, wordt er een bericht verschijnen waarin u gevraagd om goed te keuren of te weigeren van het verzoek.

Als u het verzoek afwijzen, de app is niet in staat om toegang te krijgen tot de computer van de mic. Het is vaak een goed idee om te ontkennen apps toegang tot uw hardware totdat je zeker weet dat het nodig heeft om goed te functioneren.

Hoofd naar systeemvoorkeuren > Beveiliging en Privacy ‘ > ‘Privacy’ en selecteer de “Microfoon” in de zijbalk. Ziet u een lijst van apps die gevraagd hebben toegang tot de microfoon. Je hebt goedgekeurd, zal een vinkje naast hen, terwijl die u hebt geweigerd, wordt het niet.

Klik op het Hangslot linksonder te verifiëren met uw admin-wachtwoord (of Touch ID, of Apple-Horloge-prompt). U kunt vervolgens goedkeuren of weigeren van toestemming als het je past, door te controleren of het vinkje te verwijderen uit de selectievakjes in naast de apps.

Verwijderen Problematisch Apps

Met de juiste bron geselecteerd en alle vereiste toestemmingen verleend, moet de microfoon werken. Probeer te praten met Siri te testen dingen uit. Als er een specifieke app niet werkt, kan de oorzaak van het probleem.

U kunt proberen het controleren van de app en voorkeuren om te zien of er zijn afzonderlijke instellingen voor de input devices. Apps als Adobe Audition en Audacity kunt u specificeert een input apparaat los van de geselecteerd in de audio Input” instellingen onder “System Preferences”.

Als alles lijkt in orde, probeer te verwijderen en opnieuw installeren van de app. Of er een bijgewerkte versie te downloaden, gewoon in het geval dat de problemen werden veroorzaakt door incompatibiliteit. Apple heeft een ernstige veranderingen in het macOS machtigingen systeem in de loop van de laatste paar revisies, dus sommige verouderde apps niet werken.

Als je niet kunt krijgen van de app aan het werk, is het misschien tijd om deze te vervangen met die van een soortgelijke dat doet.

Reset de NVRAM/PRAM

Niet-vluchtig RAM (NVRAM) of parameter-RAM (PRAM) is het type geheugen dat uw Mac gebruikt om instellingen te onthouden, zoals de tijd en datum en de huidige volume-instellingen. Deze instellingen blijven bestaan, zelfs na uw Mac is uitgeschakeld. Soms kunnen er problemen ontstaan, en het resetten van het NVRAM/PRAM zou kunnen helpen.

Aangezien dit geheugen gaat specifiek volume en geluid instellingen, het is in het bijzonder relevant zijn voor microfoon problemen. Hoe zet u het hangt af van welke Mac je hebt, maar je kunt leren hoe dit te doen op uw specifieke model.

GERELATEERD: Wat Is NVRAM, en Wanneer Moet ik Resetten Op Mijn Mac?

Probeer Dicteren

Het is een wild card, maar sommige rapporten beweren dat het inschakelen van macOS Dictation functie kan helpen bij het ophelderen van enkele microfoon vraagstukken, met name die met betrekking tot de interne. Het is onduidelijk hoe dit helpt, maar als je tot hier bent gekomen en je microfoon nog steeds niet werkt, het is de moeite waard een schot.

Hoofd naar systeemvoorkeuren > Toetsenbord en klik vervolgens op de “Dictee” tabblad. Klik op de “Op” radio knop en wacht tot het downloaden is voltooid. Zorg ervoor dat de microfoon die u wilt gebruiken is geselecteerd in het drop-down menu. Als alles correct is geconfigureerd, moet u de niveaus te bewegen.

Als je niet hebt gebruikt het voor u zou willen van deze gelegenheid gebruik om uit te proberen je Mac is de Dictation functie. Standaard kunt u deze starten door te dubbelklikken op de Functie (Fn) toets. U kunt ook bepalen dat de rest van je Mac met je stem, dankzij Apple ‘ s uitgebreide functies voor toegankelijkheid.

Controleer de Niveaus op Uw Externe Microfoon

De meeste externe microfoons stellen u in om het niveau te veranderen rechtstreeks op de mic, terwijl anderen hebben een Mute schakelen. Controleer uw microfoon boven grondig te controleren of de gain omhoog wordt gedraaid genoeg is en dat u niet per ongeluk het gedempt.

Als u een audio-interface, moet u mogelijk stel de gain-er.

Start Uw Mac

Soms heb je gewoon nodig hebt om het uit te schakelen en weer in om de eventuele problemen op te lossen. Je zou ook kunnen proberen te installeren in afwachting van macOS updates onder systeemvoorkeuren > Software-Update. Of upgraden naar de nieuwste versie van macOS, als u dat nog niet gedaan hebt.

Als je ook te maken met een krakende audio-en andere problemen met geluid op macOS, kijk hoe vast te stellen die de volgende!

GERELATEERD: Hoe op te Lossen Knisperende Audio-en Mac-Problemen met Geluid

LEES VERDER

  • “Hoe Automatisch Leeg Je Prullenbak op een Mac
  • “Het Dupliceren van Dia’ s in Microsoft PowerPoint
  • “Microfoon Niet Werken op een Mac? Hier is Hoe Het te Repareren
  • “✨ Kunt u Gebruik maken van Emoji in bestandsnamen in Windows 10
  • “Hoe Ziet een Drive-bestandssysteem in Windows 10