Is een Gebogen Monitor Beter te maken? De Profs Vs. De Nadelen

0
24

Computer-monitoren hebben een lange weg afgelegd. Kleur, resolutie, verversingsfrequentie en zowat elke andere afbeelding gegeven heeft bereikt ongelooflijke hoogten. Dat betekent dat de monitor makers hebben om te komen met nieuwe functies voor gebruikers verleiden tot het kopen van hun producten. Gebogen monitoren zijn een dergelijke optie, maar is een gebogen beeldscherm eigenlijk beter, of is het gewoon een nutteloze gimmick?

We vertellen u rechts af de vleermuis die gebogen monitoren daadwerkelijk hebben een flink aantal aanzienlijke voordelen, maar ze komen maar op een paar opmerkelijke kosten. Laten we eens kijken naar de redenen waarom sommige mensen maken een ophef over gebogen monitoren en waarom ze opdracht de prijzen die ze doen.

Samsung CF390 Serie Gebogen Monitor

Hebben We niet Gewoon Platte Schermen?

Een traditionele LCD of OLED-paneel is plat. In feite, als u herinnert zich wellicht, vlakke beeldschermen waren een heilige graal voor vele jaren. Cathode Ray Tube (CRT) monitoren hebben een concave curve, die veroorzaakt vervorming van het beeld aan de randen van de foto. Beeldbuizen bereikt vlakheid in de richting van het einde van hun tijd.

Als een flatscreen tv, vrij van vervorming, is een gewaardeerde eigenschap, waarom willen mensen een gebogen monitor? Wat maakt een gebogen beeldscherm anders?

Het heeft te maken met de aard van de kromming. In tegenstelling tot gebogen Beeldbuizen, gebogen en vlakke panelen zijn alleen gebogen gelijkmatig langs een enkele as. Vervorming van het beeld is natuurlijk onvermijdelijk, maar gebogen-monitoren zijn ontworpen om dit te beperken. Tenminste voor de persoon die de vergadering aan de bedoeling uitzichtpunt.

Wat is Het Punt Van een Gebogen Monitor?

Gebogen monitoren zijn legerden zich aan ons met een paar belangrijke uitspraken over waarom ze beter zijn.

Onderdompeling is de belangrijkste reden, en dat is ook de reden waarom deze monitors zijn ook afgestemd op mensen die genieten van video games. Het is een manier om na te bootsen perifere visie, omdat we natuurlijk niet de wereld zien als een vlak beeld met een duidelijk gedefinieerde randen. In plaats daarvan hebben we een veld van visie met zachte randen die wrap meer of minder een 180-graden horizontaal.

Terwijl een gebogen beeldscherm is niet van plan om te vullen uw perifeer zicht, het is zeker vult meer dan een platte monitor. Dat betekent dat je kan voelen meer ondergedompeld in spellen, zoals first person shooters.

Bij zeer grote of zeer grote beeldschermen, de kleuren kunnen veranderen als je kijkt naar de pixels off-axis. Een gebogen beeldscherm kan daarom zorgen voor een meer kleuren nauwkeurig beeld. Het doet dit door ervoor te zorgen dat iedere pixel is schuin naar je toe op een optimale manier. In theorie betekent dit dat u zult krijgen een betere algehele beeld, maar de moderne LCD-schermen, al beperken off-axis kleur verschuift, zodat de totale opbrengst van deze kan worden discutabel.

Kromming Metingen

Terwijl alle gebogen monitors zijn niet vlak, ze niet alle curve in dezelfde mate. Letterlijk.

Elke monitor hebben een “R” – rating. Zoals 1800R, 2300R, 3000R en 4000R. Het getal is het totale aantal millimeters van de straal die u zou krijgen als u uitgebreid de monitor in een volledige cirkel. Dus als u een bos van 1800R schermen en gerangschikt in een cirkel, de straal van de cirkel zou worden 1800mm.

Hoe kleiner het getal, hoe meer gebogen van de monitor. Op basis van wat we hebben gelezen in de boog van het gezichtsveld van de mens is over 1000R. Dat betekent dat een 1000R scherm, in de veronderstelling dat hij was breed genoeg, goed zou vul uw perifeer zicht.

Deze “ultra gebogen” schermen hebben pas onlangs op de markt komen. De Samsung T55 reeks van monitoren zijn de eerste 1000R voorbeelden consumenten kunnen kopen.

Samsung T55-Serie

De algemene vuistregel is dat je moet ook zitten geen verder van het scherm dan de straal van de rating. Dus, voor een 1000R scherm, de maximale aanbevolen kijkafstand is 1 meter.

Groter Is Beter

Terwijl u kunt vinden gebogen monitoren zo klein als 24″, de effecten van het scherm kromming verminderen de kleinere je gaat. Om een soort van echte effect van een kleine gebogen scherm, je zou hebben om het dichter bij je gezicht dan zou comfortabel.

Dell Marketing USA LP Ultra Scherpe 49″ Scherm met Led-backlight-Monitor

Scherm kromming maakt ook meer zin als de monitor heeft een breder aspect ratio. Ultrawide of breder aspect ratio ‘ s werken goed met het gebogen ontwerp, omdat het helpt bij het zetten van de gehele foto in uw gezichtsveld. Kleinere schermen met een subtiele kromming zal niet veel betekenen voor uw gevoel van onderdompeling, maar kan u profiteren van een kleur consistentie oogpunt.

Het is een Één-Viewer Apparaat

Sinds een gebogen beeldscherm is afgestemd op elke pixel om de kijker in een optimale hoek, het betekent ook dat alle andere kijkers niet krijgen van een goed beeld. Dit is een van de belangrijkste redenen dat de grote, gebogen televisies hebben een meer of minder is mislukt. Aangezien de Tv ‘ s zijn ontworpen om bekeken te worden door groepen van mensen, het verkleinen van de optimale kijkpositie keuzes is niet een geweldig idee.

Dus als je wilt een scherm waarin je nodig hebt om iets te laten zien aan uw collega ‘ s of klanten, je zou willen heroverwegen gaan voor een gebogen model. Voor een betere of voor erger, een gebogen scherm wordt het best gebruikt als een single-viewer apparaat.

Het is Duurder

Gegeven twee monitoren, die u anders even opgegeven, je gaat meer betalen voor een gebogen scherm. Dit betekent dat u ofwel te leven met lagere specificaties in andere gebieden of het betalen van meer geld specifiek voor kromming als je niet bereid bent om compromissen te sluiten.

Wat voor soort trade-offs zou je het moet maken om te verblijven op de begroting? Lagere resolutie, kleinere paneel grootte, lagere refresh rate, geen HDR en lagere-end-panel technologie zijn de belangrijkste plaatsen kan men bezuinigen.

De Ruimte Kan Een Probleem Zijn

Gebogen monitoren minder ruimte efficiënter dan flatscreen monitors. Het is misschien niet een groot verschil, afhankelijk van het model en de curve, maar de ruimte is op een premie bij de meeste bureaus.

Je kan het ook niet in een positie te monteren van uw gebogen beeldscherm tegen een muur of op een monitor arm. Gebogen monitoren die lijst ondersteuning voor VESA-beugels meestal een adapter nodig waarmee de monitor past op een vlakke VESA-beugels.

Het is een Persoonlijke Keuze

Zo is een gebogen monitor beter te maken? Dit is mogelijk een van de meest subjectieve keuzes in de computerwereld. Het is heel belangrijk dat je eigenlijk te testen met behulp van een gebogen scherm voordat de duik te nemen. Niet iedereen zal de ervaring van gebogen monitors op dezelfde manier. Voor sommige mensen is het waarschijnlijk afleiden, voor anderen is het misschien niet echt het gevoel intenser.

Als u het kopen van de juiste winkel, kunt u meestal net terug van de monitor binnen een paar dagen van te kopen als je het niet wilt. Geen bedrag van je te vertellen wat de voordelen zijn, kunt u net als gebogen monitoren, maar het is zeker meer dan een gimmick. Hopelijk heb je nu een duidelijk idee van wat gebogen monitors brengen naar de tafel en of het is iets dat enig verschil zal maken voor je.