Hur man sätter Upp en Hemsida med ett CDN på AWS Lightsail

0
49

AWS Lightsail är en enklare delmängd av AWS avsedd för nybörjare. Denna vecka, AWS aviserat stöd för CloudFront Cdn i Lightsail, med fasta månatliga priser som börjar på $2.50. Vi kommer att gå igenom att sätta upp en hög-prestanda webbplats på Lightsail.

Ett Content Delivery Network (CDN) snabbar upp din webbplats genom cachning det närmare till användare runt om i världen. Det garanterar att även om du bara har en server på en plats, till användare i andra regioner kan fortfarande komma åt det snabbt. Det tar också lite stress av dina primära webbserver, eftersom användare kommer att slå cache istället för att begära det från ditt origin-varje gång.

Att sätta Upp en Lightsail Webbplats

Chef över till Lightsail Management Console och skapa en ny instans. Finns det några “Ritningar” som du kan välja från, som är förinställda bilder som kommer med förinstallerad programvara, som WordPress eller NGINX.

Du vill förmodligen för att lägga till din SSH-nycklar här, och slå på Automatisk Ögonblicksbilder som kommer att skapa inkrementella backuper varje dag.

Lightsail har ett par nivåer för att beräkna fall att välja mellan, som du kan sortera genom att minne, CPU, lagring och bandbredd.

Lightsail kommer att ta några minuter att ställa in ditt exempel och installera någon programvara på den.

Aktivera CloudFront CDN

Från fliken Nätverk, klicka på “Skapa Distribution.

Ursprunget av din CDN kommer att vara web server-instans. Välj detta från menyn, men om du inte har en statisk IP-adress som tilldelats måste du skapa ett här.

CDN har ett par olika förinställda alternativ för cacheminnet beteende. Om du använder WordPress, Lightsail kommer som standard att “bäst för WordPress.” Annars kan du ställa in den till “Bästa för statiska webbplatser” eller konfigurera det själv.

Prissättning för CDN bestäms av hur mycket bandbredd du förväntar dig. Den lägsta nivån, 50 GB, $2,50 per månad. Data för AWS går på ca $0.09 per GB, så dessa nivåer är faktiskt väldigt billiga jämfört med vanlig AWS priser.

CDN kommer att ta några minuter att ställa upp, men när det är gjort bör det vara tillgänglig från URL-adressen som du fått i konsolen. Du måste konfigurera din DNS att peka på att denna effekt.