Hoe Docker Tags Werken?

0
21

Docker afbeeldingen gebruiken registers voor versie beheer, zoals het Koppelvenster Hub die hosts openbare afbeeldingen voor iedereen om te downloaden en uit te voeren. Echter, voordat het uploaden van een afbeelding naar de Hub of een register, moet u het geven van de juiste tags.

Container vs. Afbeelding

Het is belangrijk om te begrijpen het verschil tussen de containers en afbeeldingen voordat we gaan praten over tags, zoals ze vaak gebruikt vrij door elkaar en dat kan leiden tot enige verwarring.

Een Docker beeld wat je krijgt van het lopen dokwerker op te bouwen met uw Dockerfile. Het is gemaakt van meerdere lagen voor het optimaliseren van de schijf en het geheugen gebruik. Een image is een alleen-lezen.

Een Dokwerker-container is een exemplaar van een afbeelding die de processen daadwerkelijk uitvoeren. Het is een lees/schrijf-bestandssysteem, dus in feite een afbeelding is een sjabloon dat u gebruik te maken van meerdere containers in en uit. Het bevat de basis code en alles wat de app moet aan de slag. De containers geïnitialiseerd met de afbeelding gemaakt, dan kan het wijzigen van het bestandssysteem als ze willen.

De beelden zijn wat je druk om de container register. Klik op uw servers, kunt u verwijzen naar de afbeelding in het register te downloaden van de container.

Tags Track Versies van Gebouwd Beelden

Wanneer u een docker bouwen, maakt u een nieuwe afbeelding met een unieke ID, zoals “38054d5e8a27.”

Tags zijn eenvoudig labels die zorgen voor een betere manier te beheren controle van versies en releases. Ze zijn een soort labels die u kunt toewijzen aan elk voltooid bouwen. Eerder dan te verwijzen naar het build-ID, kunt u de tag van een afbeelding met een label in de major.minor.patch formaat en gemakkelijk in staat om te vertellen welke afbeelding is, of wat het formaat van uw organisatie de voorkeur geeft.

Tagging is vrij eenvoudig. U kunt gebruik maken van de docker tag om dit te doen na het feit, maar het is veel makkelijker om het te doen wanneer u te bouwen met behulp van de vlag-t:

docker bouwen -t-repository/afbeelding:tag .

Dit bouwt het beeld van de Dockerfile en tags met de tag die u hebt opgegeven. De tag is de [:TAG] deel, na de puntkomma, hoewel Docker zal zeggen: “Succesvol gelabeld repository/afbeelding:tag.” Het repository/image deel is gewoon de naam van de afbeelding, en als je van plan bent te duwen naar een gegevensopslagruimte, moet u de tag in het archief/beeld:tag formaat.

Voor Docker Hub, de naam van de gegevensopslagruimte is alleen uw gebruikersnaam, zodat de opdracht er als volgt uitzien:

docker bouwen -t anthonyheddings/nginx: – tag .

Als u niet opgeeft met een specifieke tag, Koppelvenster automatisch tags als “laatste.”

Een andere veel voorkomende praktijk is de tag van de afbeelding met de git commit-ID te koppelen, zodat de versie controle met de ingebouwde afbeeldingen. U kunt dit automatiseren vrij gemakkelijk met git rev-parse:

docker bouwen -t vicerust/kern:$(git rev-parse –controleer of het HOOFD) .

Als een afbeelding is gemarkeerd, kunt u het duwen om het register met docker druk, passeren in het repository/naam afbeelding:

docker push-repository/afbeelding

Vanaf daar bent u in staat om toegang te krijgen in docker uitgevoerd als normaal. Als je het niet opgeven van een tag, koppelvenster automatisch wordt uitgevoerd maakt gebruik van nieuwste.

Laatste Betekent niet Altijd “Laatste”

De “Laatste” tag is een beetje verwarrend. Hoewel de naam klinkt, is het niet altijd wijzen naar de nieuwste release. Het is gewoon een speciale tag die wordt automatisch toegewezen wanneer u niet opgeven van een tag. Dit heeft het effect van het vermijden van tags helemaal en alleen het indrukken van een “nieuwste” versie.

U kunt gebruik maken van de nieuwste tag ofwel door gewoon niet opgeven van een specifieke tag:

docker bouwen -t-repository/afbeelding .

Of door het handmatig coderen van een afbeelding als laatste:

docker bouwen -t-repository/afbeelding:de laatste .

dat werkt goed als je alleen de laatste tag. Maar als u wilt ook gebruik maken van versie-ID-tags, die je nodig hebt om te dubbel-tag uw foto ‘ s, die kunnen leiden tot “laatste” niet altijd zin de laatste gebouwd beeld. Het is een goede gewoonte om te voorkomen dat met behulp van de nieuwste naast andere tags om te voorkomen dat deze verwarring. Net versie van uw labels, elk moment, met manual patch nummers of met git commit-Id ‘ s.