Er en Buet Skjerm Bedre? Fordeler Vs. Cons

0
41

Pc-skjermer har kommet en lang vei. Farge, oppløsning, fornyingsfrekvens og omtrent alle andre bildet metrisk har nådd utrolige høyder. Noe som betyr at skjermen har skaperne å komme opp med nye funksjoner for å lokke brukere til å kjøpe deres produkter. Buet skjermer er et slikt alternativ, men er en buet skjerm faktisk bedre, eller er det bare en meningsløs gimmick?

Vi kan fortelle deg rett utenfor balltre at buet overvåker faktisk har ganske mange store fordeler, men de kommer på noen betydelige kostnader, så vel. La oss se på hvorfor noen mennesker gjør en oppstyr om buet overvåker og hvorfor de kommando prisene de gjør.

Samsung CF390 Serien Buet Skjerm

Har Vi ikke Bare Få Flatskjerm-Skjermer?

En tradisjonell LCD-eller OLED-panel er flat. Faktisk, som du kanskje husker, flatskjerm-skjermer var en hellig gral for mange år. Cathode Ray Tube (CRT) – skjermer har en konkav kurve til dem, noe som fører til bildeforvrenging på kantene av bildet. CRTs oppnådd flathet mot slutten av sin tid.

Hvis en flatskjerm-tv, gratis fra forvrengning, og er en ettertraktet funksjon, hvorfor folk ønsker en buet skjerm i det hele tatt? Hva gjør en buet skjerm annerledes?

Det har å gjøre med den type kurvatur. I motsetning til buet CRTs, buet flate paneler er bare buet jevnt langs en enkelt akse. Forvrengning av bildet er selvfølgelig ikke til å unngå, men buet monitors er laget for å minimere dette. I hvert fall for den personen som sitter på den hadde til hensikt å vise punktet.

Hva er Poenget Med en Buet Skjerm?

Buet skjermer er reist til oss med et par viktige krav om hvorfor de er bedre.

Innlevelse er den viktigste årsaken, og det er også derfor disse skjermene er også reist på folk som liker spill. Det er en måte å etterligne sidesynet, fordi selvfølgelig har vi ikke ser verden som et flatt bilde med definerte kanter. I stedet, vi har et synsfelt med myke kanter som brytes mer eller mindre en 180 grader horisontalt.

Mens en buet skjerm ikke kommer til å fylle deres perifere syn, er det sikkert fyller mer av det enn en flat skjerm. Noe som betyr at du kan føle deg mer oppslukt i spill som første person skytespill.

Med svært store eller svært bredt skjermer, farger kan endres hvis du ser på de punkter off-axis. En buet skjerm kan derfor gi et mer farge-nøyaktig bilde. Den gjør dette ved å sørge for at hver pixel er vinklet mot deg på en optimal måte. I teorien, dette betyr at du vil få et bedre bilde, men moderne LCD-paneler allerede minimere off-axis fargeendringer, slik at det totale nytte av dette kan være diskutabel.

Kurvatur Målinger

Mens alle buede skjermer er ikke flat, de trenger ikke alle kurven i samme grad. Bokstavelig talt.

Hver skjerm vil ha en “R” – rating. For eksempel 1800R, 2300R, 3000R og 4000R. Antall er antall millimeter i radius du ville fått hvis du utvidet til skjermen i en komplett sirkel. Så hvis du tok en haug av 1800R skjermer og ordnet dem i en sirkel, radius i sirkelen ville være 1800 mm.

Jo lavere tall, jo mer buede skjermen. I henhold til det vi har lest, bue av den menneskelige visuelle feltet er om 1000R. Noe som betyr at en 1000R skjermen, forutsatt at det var bred nok, ville riktig fylle sidesynet.

Slike “ultra buet” skjermer har bare nylig kommet på markedet. Samsung T55 serie skjermer er den første 1000R eksempler forbrukerne kan kjøpe.

Samsung T55-Serien

Tommelfingerregelen er at du også bør sitte lenger fra skjermen enn det er radius rating. Så, for en 1000R skjermen, den maksimale anbefalte leseavstand er 1 meter.

Større Er Bedre

Mens du kan finne buet skjermer som lite som 24″, effekten av skjermen kurvatur minske mindre du går. For å få noen form for reell effekt fra en liten buet skjerm, du ville ha til å sette den nærmere ansiktet enn det som ville være komfortabel.

Dell Markedsføring, USA LP Ultra Skarp 49″ Skjerm Led-Belyst Skjerm

Skjermen kurvatur som også gjør det mer fornuftig hvis skjermen har et bredere aspekt ratio. Ultrawide eller bredere størrelsesforhold fungere godt med buet design, fordi det bidrar til å sette hele bildet i ditt synsfelt. Mindre skjermer med subtile kurvatur vil ikke gjøre mye for din følelse av innlevelse, men kan være til nytte for deg fra en farge konsistens synspunkt.

Det er en Ett-Viewer Enheten

Siden en buet skjerm har blitt innstilt for å vise hver piksel til betrakteren fra en optimal vinkel, det betyr også at alle andre brukere ikke får god utsikt. Dette er en av de viktigste grunnene til at store, buede-tv har mer eller mindre mislykket. Siden Tv-er er designet for å bli sett av grupper av mennesker, en innsnevring av optimal visning posisjon valg er ikke en god idé.

Så hvis du vil ha en skjerm der du trenger å vise noe til kolleger eller kunder, vil du kanskje vurdere å gå for en buet modell. For bedre eller verre, en buet skjerm er best brukes som en enkelt-viewer enheten.

Det er Dyrere

Gitt to skjermer som ellers er likt spesifisert, du kommer til å være med å betale mer for en buet skjerm. Dette betyr at du enten nødt til å leve med lavere spesifikasjoner i andre områder eller betale mer penger spesielt for kurvatur hvis du ikke er villig til å inngå kompromisser.

Hva slags trade offs ville du har å gjøre for å holde på budsjett? Lavere oppløsning, mindre panel størrelse, lavere oppdateringsfrekvens, ingen HDR og lavere-end kontrollpanel teknologi er den viktigste steder man kan kutte hjørner.

Plass Kan Bli Et Problem

Buet skjermer er mindre plass effektiv enn flatskjerm-skjermer. Det er kanskje ikke en stor forskjell, avhengig av modell og kurve, men plassen er på en premie på de fleste skrivebord.

Du kan heller ikke være i en posisjon til å montere den buede skjermen mot en vegg eller på en monitor arm. Buet skjermer som gjør listen støtte for VESA monteres vanligvis trenger en adapter som gjør at skjermen passer på flatskjerm VESA feste.

Det er et Personlig Valg

Det er en buet skjerm bedre? Dette er muligens en av de mest subjektive valg i dataverdenen. Det er veldig viktig at du faktisk teste ved hjelp av en buet skjerm før du tar skrittet fullt ut. Ikke alle vil oppleve buet skjermer på samme måte. For noen mennesker er det sannsynlig til å være distraherende, som for andre er det kanskje ikke egentlig føler seg mer engasjerende.

Hvis du kjøper fra høyre forhandler, kan du vanligvis bare gå tilbake på skjermen i løpet av et par dager på å kjøpe det hvis du ikke liker det. Ingen mengde som forteller deg hva fordelene er at du som kurvede skjermer, men det er definitivt mer enn en gimmick. Forhåpentligvis har du nå har en klar idé om hva buet skjermer bringe til bordet, og om det er noe som vil gjøre noen forskjell for deg.